Becikowe |
Autor |
Wiadomość |
Iwona4
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 1:24 pm Becikowe
|
|
|
Witam,
mam pytanko odnośnie zaświadczenia potrzebnego do otrzymania becikowego w Polsce.
Oczywiście urodziłam dziecko w Holandii, cała ciąże byłam pod opieka holenderskich położnych. Może któraś z Pań rodzących w Holandii brała zaświadczenie o opiece lekarskiej podczas trwania ciąży od swojej położnej? Jak powinno wyglądać takie zaświadczenie, żeby było uznane w Polsce?
Z góry dziekuję za wszelkie informacje |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 2:25 pm
|
|
|
a w ogole nalezy ci sie, skoro cala ciaza i porod w holandii, czyli mieszkacie tu na stale? chyba odpada. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 3:45 pm
|
|
|
http://praca.gazetaprawna...becikowego.html
http://www.planujemydziec...cikowe-w-Polsce |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Wto Lis 22, 2011 3:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Iwona4
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 3:53 pm
|
|
|
No właśnie należy mi się, dziecko przecież ma obywatelstwo polskie. Na początku roku będę jechała do Polski na dłuższy czas, więc muszę zaopatrzyć się w jakieś zaświadczenie. Tylko nie wiem co w Polsce zaakceptują. Może ktoś brał już jakieś papierki od położnych, i udało się załatwić becikowe.
Ogólnie to nawet nie wiem jak mam zapytać o to zaświadczenie, nie chcę biegać cały czas i zawracać głowy położnej, bo będzie mnie miała dość. Chcę tylko wiedzieć jak ma wyglądać to zaświadczenie, jeżeli ktoś już brał to byłabym wdzięczna za odpowiedź.
[ Dodano: Wto Lis 22, 2011 4:12 pm ]
I już poczytałam i wiem:)
Dziękuję za linki
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|