mandaty w górę nawet dwukrotnie |
Autor |
Wiadomość |
dar12
Poczatkujacy
|
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Sob Gru 10, 2011 10:47 pm
|
|
|
Może jednak nie - http://www.spam.inf...-nie-bd-drosze- |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
dar12
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 10:20 am
|
|
|
Lepiej żeby jednak nie. I tak te mandaty są tu strasznie drogie . |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 11:34 am
|
|
|
oJ bardzo drogie - dla przykladu rozmowa przez tel podczas jazdy jedyne 196 euro ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 11:40 am
|
|
|
Jechanie komus na ogonie €240 |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 12:57 pm
|
|
|
dar12 napisał/a: | Lepiej żeby jednak nie. I tak te mandaty są tu strasznie drogie . |
ee czmu jednak nie? kolezanka jak po tygodniu posiadania auta oddala pol wyplaty na mandaty nauczyla sie jezdzic przepisowo.
Beny.rac napisał/a: | oJ bardzo drogie - dla przykladu rozmowa przez tel podczas jazdy jedyne 196 euro ... |
dlateog lepiej kupic za pol tej kasy zestaw BT |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Nie Gru 11, 2011 12:57 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 7:24 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | dar12 napisał/a: | Lepiej żeby jednak nie. I tak te mandaty są tu strasznie drogie . |
ee czmu jednak nie? kolezanka jak po tygodniu posiadania auta oddala pol wyplaty na mandaty nauczyla sie jezdzic przepisowo.
|
A bo dlatego, że nigdy nie wiesz, kiedy przypadkowo nawet noga Ci się powinie. A mandaty powinny być dostosowane do zarobków, jak np jest w Finlandii, czyli wyliczane procentowo od twoich zarobków. Sam staram się jeździć przepisowo, ale niestety raz mi się zdarzyło odebrać telefon podczas jazdy i miałem pecha, wyprzedził mnie cywilny golf V, wyswietliło się Politie i 190 euro lżejszy. Rozumiem, że rozmawianie w czasie jazdy przez komórkę jest zabronione, ale ta kara powinna być jakos dostosowana do rzeczywistosci, a nie z kosmosu. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 7:38 pm
|
|
|
Mnie sie regularnie zdarza rozmawiac przez telefon w aucie (dobre 40min dziennie), a telefon sam paruje sie z samochodem po odpaleniu silnika... Problemu nie ma...
Mam dwa telefony - z autem mam sparowany prywatny, na sluzbowym mam ustawione przekierowanie przy zajetosci na prywatny i jak podczas jazdy autem zadzwoni sluzbowy to czerwona sluchawka na sluzbowym i polaczenie leci na prywatny sparowany z BT.
Przyznam, ze zanim przyjechalem do NL nie mialem zastawu BT. Przyjechalem, sprawdzilem mandaty za rozmowe przez telefon (wtedy bylo ~100e), kupilem zestaw BT nokii z wyswietlaczem za identyczna kwote. Montaz samodzielnie za pomoca takiej przejsciowki http://allegro.pl/listing...ch&category=348
Wygoda w uzywaniu telefonu - bezcenna |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Nie Gru 11, 2011 7:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|