Przesunięty przez: Gochna H Czw Sty 19, 2012 5:53 pm |
Czy paszport holenderski pomaga w wyjezdzie do innych krajow |
Autor |
Wiadomość |
kurczak19
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Sty 06, 2012 4:59 pm Czy paszport holenderski pomaga w wyjezdzie do innych krajow
|
|
|
Czy paszport holenderski pomaga w wyjezdzie do innych krajow?
na pewno wyjazd turystyczny do usa bedzie latwiejszy bo nie trzeba sie spowiadac konsulowi po co sie tam chce czlowiek dostac i co chce zobaczyc. ale czy sa dla holendrow jakies latwiejsze mozliwosci wyjazdu do nowej zelandii, australii, canady czy usa (na stale)? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
|
|
|
|
Katje
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Maj 2010 Posty: 137
|
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 5:38 pm
|
|
|
Wyjazd z Polskim paszportem, mieszkajac w NL, do USA w celach turystycznych tez jest prosty. Jedna wizyta w konsulacie, dwa dni pozniej paszporty z wizami przyszly poczta
Zaswiadczenia o pracy/nauce, hipoteka, wyciag z oszczednosciowego, ze ma srodki na te wakacje, wypelnienie aplikacji, uiszczenie oplaty za wize i wiecej pytan nikt nie mial Na lotnisku w usa tez nie bylo problemow, kilka pytan, na ile, po co i do kogo itp. i odcisk paluszka i welcome to America |
|
|
|
|
rohan
Gaduła rohan
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Lis 2011 Posty: 149 Skąd: Helmond
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 12:35 pm
|
|
|
zwlaszcza USA |
_________________ polak polakowi polakiem |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 1:03 pm
|
|
|
Katje, chyba, ze masz pecha: http://www.dziennik.com/w...uszczony-do-usa |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 8:21 am
|
|
|
Trzeba pamietac, ze w ambasadzie USA nie dostajesz wizy a promese wizowa (czyli nadal moga cie nie wpuscic, vide link wyzej) |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Katje
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Maj 2010 Posty: 137
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 9:06 am
|
|
|
m4rcin napisał/a: | Trzeba pamietac, ze w ambasadzie USA nie dostajesz wizy a promese wizowa (czyli nadal moga cie nie wpuscic, vide link wyzej) |
Dokaldnie, ale z holenderskim paszportem tez nie masz pewnosci, ze cie wpuszcza |
|
|
|
|
|