NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gochna H
Śro Lut 22, 2012 5:09 pm
jak się zachować na lotnisku???
Autor Wiadomość
Krisztof1 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lut 21, 2012 9:38 pm   jak się zachować na lotnisku???

Witam za niedługo lecę samolotem z Eindhoven Wizzairem i wydrukowałem sobie wcześniej wykupioną odprawę online i tylko bagaż podręczny. Kiedyś już leciałem z Eindhoven więc lotnisko trochę znam i wiem co gdzie jest ale się nie odprawiałem online chciałbym się dowiedzieć mniej więcej jak mój pobyt na lotnisku będzie wyglądał. Czy mając odprawę online nie muszę już iść do stoiska gdzie dostaje się bilet i można nadać duży bagaż? Na ile przed odlotem mogę wejść na strefę wolnocłową wiem ze najpóźniej na 40 albo 30 min przed odlotem ale chciałbym też wiedzieć kiedy najwcześniej? Kiedy już będę na strefie wolnocłowej wiem że jeszcze trzeba jakiś inny bilet pobrać chyba kartę pokładową jak się nie mylę i tu moje pytanie kiedy mogę to zrobić tuż przed lotem albo zaraz jak wejdę na tą strefę wolnocłową żeby mieć spokój a może będą wołać osoby z tego lotu? Wole to wszystko wiedzieć bo nie chcę się kręcić po lotnisku jak jakaś niemota. Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi mam nadzieje że ten tema pomoże nie tylko mi. Pozdrawiam

Katje 
Gaduła

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Wto Lut 21, 2012 10:09 pm   

To co wydrukujesz jak sie odprawisz online to jest twoja karta pokladowa. Najwczesniej tydzien przed wylotem logujesz sie na stronie Wizzair i sie odprawiasz online, po udanej odprawie online musisz wydrukowac to co Ci tam wyjdzie (dwie kartki z kodami kreskowymi, to sa Twoje karty pokladowe, jedna zostaje dla Ciebie, jedna zabierze od Ciebie pani/pan).
Jesli masz tylko bagaz podreczny to z tymi wydrukowanymi kartkami idziesz tylko na kontrole paszportu i 'security check', czyli wchodzisz do strefy wolnoclowej.
Ja jak sie odprawialam online i mialam tylko podreczny to pojawialam sie na lotnisku ok. 1h przed planowanym odlotem, sprawdzanie biletu itp. zajmowalo z 15min, kolejne 20-30min sie czeka, a potem mozna juz wsiadac do samolotu i sie leci ;)
Ile najwczesniej mozesz byc chyba nigdzie nie jest podane, chociaz mowi sie, ze na loty europejskie powinno sie byc conajmniej 2h przed odlotem, na loty poza europe 3h, ale jak nie musisz nadawac bagazu i masz karte pokladowa juz wydrukowana to godzinka spokojnie starcza ;)

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Śro Lut 22, 2012 2:54 pm   

Pamietam podobny temat :)

http://www.niedziela.nl/f...pic.php?t=78061

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Lut 22, 2012 5:09 pm   

jagodka, dzieki :023: