Chorobowe na fazie C |
Autor |
Wiadomość |
ewelina83.83
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 7:59 pm Chorobowe na fazie C
|
|
|
Witam, mam takie pytanie, dotyczace chorobowego na fazie C. Pracuje przez biuro pracy, jestem na fazie C i pierwszy raz od kilku lat zdarzylo mi sie chorobowe... A konkretniej, po Swietach, we wtorek poszlam do pracy, na godzinie 6.00, po godzinie sie zwolnilam bo zle sie juz czulam, wrocilam do domu i chorobowe przeciagneglo sie do konca tygodnia...Dodam, ze odrazu to zglosilam.
Ku mojemu zdziwieniu, chorobowego wyplacono mi tylko za 1 dzien, a chora bylam 4 dni. wt-pt. Z jednych informacji wiem, ze biura wyplacaja po drugim dniu chorobowym, czyli powinni mi zaplacic za 2 dni, a z innych informacji wiem, ze na fazie C, powiennam miec chorobowego wyrownane do 35 godzin.. Jak to z tym jest???
Bede wdzieczna za podpowiedz. |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)

|
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 8:25 pm
|
|
|
ewelina83.83 napisał/a: | wyplacono mi tylko za 1 dzien, a chora bylam 4 dni. wt-pt | We wtorek jeszcze bylas w pracy(nie caly dzien ,ale bylas),sr. i czw. nieplatne chorobowe i piatek platny.Czyli wszystko sie zgadza. |
|
|
|
|
ewelina83.83
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 9:04 pm
|
|
|
Dziekuje... Tak wlasnie myslalam... Nastepnym razem wogole nie pojde... bo czlowiek chce dobrze, a wychodzi na tym najgorzej... popracowalam jedna godzine, a stracilam 7... e tam.. |
|
|
|
|
|
|