NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Śro Paź 05, 2011 10:07 am
Wakacje/wczasy-gdzie odpoczywać
Autor Wiadomość
Tomczita 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 05, 2011 9:08 am   Wakacje/wczasy-gdzie odpoczywać

Witam.Otóż,że prawie wróciłem z Zakopanego,więc stąd propozycja tematu.Jak myślicie gdzie najlepiej odpoczywać,w jakim gronie i ile czasu najlepiej poświęcić na wypoczynek.
Jeżeli chodzi o mnie to do tej pory byłem we Władysławowie nad morzem ok.2 lata temu-pogoda w kratkę,ale fajna atmosfera-dobra ekipa mnie otaczała;-).Okres wypoczynku 7-dniowy.Wczoraj wróciłem z Zakopanego,pogoda dopisała,wraz ze swą druga połówką dziennie pokonywaliśmy ok.30 km odcinki-sam się dziwię,ze dałem radę.Czas pobytu 5-dniowy,wszystkie ważniejsze trasy pokonane i szczyty zdobyte.
Zgadzam się ze stwierdzeniem,że morze jest bardziej dla "leniwych" a góry dla osób bardziej aktywnych,a wy co myślicie...??

Pozdrawiam.
Brat na brata słowem wojuje...idea KRZYŻA triumfuje.
WYŁĄCZ WIARĘ WŁĄCZ MYŚLENIE.IGNORANCJA ZASZKODZI TAK MNIE JAK I CIEBIE.

Mucha_75 
Gaduła nad gadułami :-)
Mucha

Wysłany: Sob Paź 08, 2011 3:05 pm   

Tomczita, Polskę zjeździłem wzdłuż i wszerz, na wakacjach byłem w wielu miejscach, i w zesżłym roku podjąłem decyzję, nigdy więcej wakacji w Polsce. Tam jadę zostawić psa u Mamy, i wybywam. W tym roku byłem na Krecie, spędziłem wspaniałe dwa tygodnie, gwarancja pogody niezmienna, a i sama Kreta jest wyspą z piękną i bogatą historią. W zimie wybieram się na Curacao, a za rok dalej na Kretę. Po prostu po przeliczeniu wydatków i kosztów wczasów, wyszło mi czarno na białym, że wczasy za granicą kosztują mnie dużo mniej. W poprzednim roku, dwutygodniowe wczasy na dwie osoby wydałem około 8 tys złotych, natomiast wczasy w Grecji z pełnymi kosztami wyniosły mnie około 7 tysięcy.

Tomczita 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Paź 08, 2011 4:20 pm   

Znajomi prawie co wrócili z Chorwacji i bardzo sobie chwalą.Z tego co widziałem na zdjęciach to warto,jedyny minus to 2 dni w autokarze,trochę padało.Koszt na osobę to 1200 zł---koszt stały plus na drobne wydatki...dla mnie góry zamknęły się w granicach 800-900 zł na osobę.

Alutka 
Super gaduła

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 9:41 am   

Witam.Jesli ktos chciałby postawić na odpoczynek w Polsce to polecam Perłe Zachodu
www.perlazachodu.eu .Przepieknie ,niedrogo .Mozna potraktowac jako bazę i obejrzec Karpacz , Szklarską Porebę czy Western City , w kazdym razie miejsc naokoło bez liku
ale wieczór czy ranek w tym miejscu to odczucie bezcenne.Atmosfera ,wyciszenie, widoki
Niezapomnane -polecam.

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 2:18 pm   

Tomczita napisał/a:
Znajomi prawie co wrócili z Chorwacji i bardzo sobie chwalą.Z tego co widziałem na zdjęciach to warto,jedyny minus to 2 dni w autokarze,trochę padało.Koszt na osobę to 1200 zł---koszt stały plus na drobne wydatki...dla mnie góry zamknęły się w granicach 800-900 zł na osobę.

ten minus chyba mozna jakos obejsc, zamiast zmarnowac 2 dni urlopu w autokarze mozna chyba poleciec samolotem? ;)

Tomczita 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Paź 11, 2011 6:45 pm   

Pewnie można.Znajomi jechali z fimą turystyczną i nie było możliwości pokonac drogi powietrzem.

Katje 
Gaduła

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Nie Paź 16, 2011 9:29 pm   

Jesli chodzi o Karpacz to osobiscie moge polecic Pensjonat Karpatka i restauracje U Ducha Gor (http://www.karpatka.com.pl/). Ceny jak na Karpacz moze nie najnizsze, ale obsluga mila, lokalizacja dobra, a jedzenie U Ducha pychaaa, zeberka po gazdowsku moglabym jesc codziennie ;)
A co do dostania sie do Karpacza, ja zawsze jezdze swoim samochodem, a leciec oczywiscie tez mozna, lotnisko we Wroclawiu jest jakies 2h samochodem od Karpacza ;)

ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Pon Paź 17, 2011 10:10 pm   

Że tak zapytam... o co chodzi w tym temacie? :083:

Bo tak przeczytałem wszystkie posty, ale nie bardzo rozumiem wątku i zastanawiam się czy to ja jestem niekumaty, czy temat w stylu; samowolka, byle o podróżowaniu...

Tomczita 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Paź 27, 2011 6:59 pm   

Temat mówi jasno,a czy to "samowolka" czy też nie to myślę,ze każdy ma prawo miec własne zdanie.Dzięki opiniom innym z pewnością wiem więcej,gdzie warto się wybrac na wypoczynek.
Pozdrawiam.

rohan 
Gaduła
rohan

Wysłany: Wto Lut 14, 2012 5:27 pm   

napiszcie jaki macie budzet, oczekiwania (wypoczynek, krajoznastwo), co was inetersuje
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Czw Lip 07, 2016 1:44 pm, w całości zmieniany 1 raz  

angelika30 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lut 14, 2012 6:39 pm   

ja bylam w grecji na kosie!!!!! polecam extraaaa oczywiscie z holenderskiego biura podrozy

rohan 
Gaduła
rohan

Wysłany: Wto Lut 14, 2012 7:14 pm   

angelika30 napisał/a:
ja bylam w grecji na kosie!!!!! polecam extraaaa oczywiscie z holenderskiego biura podrozy

wow

kocica 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 7:53 pm   

ja w tamtym roku bylam na krecie rowniez polecam

lena930 
Super gaduła
lena930

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 9:57 pm   

Katje napisał/a:
Jesli chodzi o Karpacz to osobiscie moge polecic Pensjonat Karpatka i restauracje U Ducha Gor (http://www.karpatka.com.pl/). Ceny jak na Karpacz moze nie najnizsze, ale obsluga mila, lokalizacja dobra, a jedzenie U Ducha pychaaa, zeberka po gazdowsku moglabym jesc codziennie ;)
A co do dostania sie do Karpacza, ja zawsze jezdze swoim samochodem, a leciec oczywiscie tez mozna, lotnisko we Wroclawiu jest jakies 2h samochodem od Karpacza ;)

a lotnisko w pradze ok 100km
:039:

Odpowiedz do tematu