NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Standard mieszkania
Autor Wiadomość
tomakimura 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 12:52 pm   Standard mieszkania

Witam ponownie,
szukałem na forum ale nie znalazłem,
proszę o podpowiedź jaki jest standard mieszkania przy wynajmie,
chodzi mi o meble malowanie itp, czy mieszkanie jest do remontu czy odnawiane przed wynajęciem

pozdrawiam

mariodsl
Super gaduła

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 12:55 pm   

Mebli wiekoszsci nie ma :)Wchodzisz do pustego mieszkania ( choc ostatnio wynajalem swoje mieszkanie z wiekszosciami mebli, ale ich po prsotu nie potrzebowalem) Czesto mieszkanie jest malowane przez własciciela , przegladnij sobie ogloszenia o mieszkanie i sie dowiesz wszystkiego.

tomakimura 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 1:07 pm   

bardzo chętnie bym się dowiedział tylko że ja po Niderlandzku ani be ani me, a nie chcą po angielsku pisać, po zdjęciach widzę właśnie że jest różnie i stąd moje pytanie

dzięki za odpowiedź

Bizonek
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 1:21 pm   

czesto mieszkanie jest pozbawione paneli, podlog itd. Jesli wynajmujesz przez spoldzielnie. Takie przepisy.

tomakimura 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 1:24 pm   

a napiszcie mi jeszcze, jeżeli macie rozeznanie, jak patrzę na ceny mieszkań do kupna to wychodzi dużo taniej niż wynajem (u nas jest podobnie), czy faktycznie tak jest że lepiej się opłaca wziąć tam kredyt i kupić mieszkanie czy dom?

Renata_H
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 1:38 pm   

Jezeli planujesz tu zostac dluzej (wiecej niz rok) to zawsze jest lepiej kupic niz wynajmowac. Zamiast splacac komus kredyt rownie dobrze mozesz to zrobic dla siebie...

Zwroc uwage na to ze tu malo ktory dom ma winde (wlasciwie to jeszcze w zdanym bloku tej nie widzialam) a schody sa bardzo strome. |Dla mnie to wielka niewygoda majac male dziecko.

Mieszkanie mozesz wynajac nieumeblowane lub z wyposarzeniem. Nasze mieszkanie ma wszystko wlacznie ze sztuccami i obrazami... :)

tomakimura 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 1:49 pm   

to dobre z tymi obrazami,
jeżeli się okaże że zostaje dłużej to napewno kupie

pozdrawiam

mariodsl
Super gaduła

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 7:06 pm   

Renata_H napisał/a:

Zwroc uwage na to ze tu malo ktory dom ma winde (wlasciwie to jeszcze w zdanym bloku tej nie widzialam) a schody sa bardzo strome. |Dla mnie to wielka niewygoda majac male dzieck

Dom czy blok masz na mysli ? :) Bo w takim domu dwupietrowy to raczej nie ma , ale jak jest wiecej niz 5 mieszkan w bloku to ja zawsze widzielem ze jest , ale to pewnie tez zalezy czy to nowe budownictwo czy stare.

vitm
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 7:58 pm   

Ile tu wynosi cena i rata za kupno domu, mieszkania :?:

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 8:12 pm   

tomakimura napisał/a:
a napiszcie mi jeszcze, jeżeli macie rozeznanie, jak patrzę na ceny mieszkań do kupna to wychodzi dużo taniej niż wynajem (u nas jest podobnie), czy faktycznie tak jest że lepiej się opłaca wziąć tam kredyt i kupić mieszkanie czy dom?
jesli masz dobrze platna prace i kontrakt na czas nieokreslony to raczej nic nie stoi na przeszkodzie, aby kupic dom, lub mieszkanie ...wszystko zalezy od Ciebie, ale czy mieszkania sa tu tanie... ????

( ͡° ͜ʖ ͡°).

vitm
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 9:01 pm   

Gochna H napisał/a:
tomakimura napisał/a:
jesli masz dobrze platna prace i kontrakt na czas nieokreslony to raczej nic nie stoi na przeszkodzie, aby kupic dom, lub mieszkanie ...wszystko zalezy od Ciebie, ale czy mieszkania sa tu tanie... ????

Ile srednio kosztuje 2 pokojowe mieszkanie?
Albo jakis maly domek?

tomakimura 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 10:10 pm   

jak tak sobie oglądałem nieruchomości porównując ratę za wynajem i ratę za kredyt (podobny poziom) to np w amsterdamie za te same miesięczne koszty można mieć dużo lepsze mieszkanie lub dom

mariodsl
Super gaduła

Wysłany: Śro Sie 08, 2007 12:05 am   

vitm ale to zalezy od wielu rzeczy , nawet nie chce mi sie opisywac , poszukaj na internecie , jest mnostwo ston , a na forum sa linki wystarczy poszukac.

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Śro Sie 08, 2007 7:17 pm   

Renata_H napisał/a:
Zwroc uwage na to ze tu malo ktory dom ma winde (wlasciwie to jeszcze w zdanym bloku tej nie widzialam) a schody sa bardzo strome. |Dla mnie to wielka niewygoda majac male dziecko.

to zalezy jakie to rodzaj mieszkania... bo np. flats maja dosc czesto windy... nawet jesli sa 2 pietrowe... natomiast haagse portiek nie maja wind... bynajmniej sie z tym nie spotkalam... a bloki z tego co wiem to zawsze maja windy... poniewaz sa to juz budynki wielopietrowe...

tomakimura 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sie 08, 2007 7:38 pm   

a powiedzcie mi jeszcze jak to jest jak się np wynajmie mieszkanie "gołe" i zainwestuje w nie jakieś panele szafy wbudowane itp? czy może tam jest tak jak u nas czasem że jest to w jakimś stopniu rozliczane z właścicielem?

Odpowiedz do tematu