NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zmiana ubezpieczenia
Autor Wiadomość
ejani 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 07, 2009 9:29 am   zmiana ubezpieczenia

Czy może ktoś wie,czy jeżeli zmieniam ubezpieczalnię i będę przez kilka dni nie ubezpieczony,a w tym czasie mam wizytę u specjalisty i badanie w labolatorium,obciążą mnie za to rachunkiem?Czy jeżeli za te kilka dni wykupie ubezpieczenie,można je wykupić z datą wsteczną o te kilka dni?I czy nowa ubezpieczalnia pokryje wtedy te koszta? dzięki

cela 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Cze 07, 2009 10:19 am   

tak nowa ubezpieczalnia zwroci ci za to,musisz tylko wziac rachunek ze soba a potem odeslac ten sam rachunek do swojej ubezpieczalni

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 10:56 am   Re: zmiana ubezpieczenia

ejani... z tego co ja wiem... to nie mozna ubezpieczyc sie z data wsteczna... i ubezpieczalnia nie musi zaplacic za badania i wizyte u specjalisty jesli w tym okresie nie byles u nich ubezpieczony... ubezpieczalnie raczej nie wyplacaja wstecz...

ejani 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 07, 2009 7:23 pm   zmiana ubezpieczenia

No tak,ale jak to się odnosi do tego,jeżeli nie mam ubezpieczenia przez jakis czas,a potem bedę musiał zapłacić wstecz za ten okres,jeżeli wykupię nowe ubezpieczenie,czy ktoś ma może jakieś namiary na agenta od ubezpieczeń w Rotterdamie i w której mógłbym wykupić ubezpieczenie,które obowiązuje od daty zakupu polisy,dzieki za info.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 7:54 pm   

ejani, Moze zacznijmy od tego ze ubezpieczyc sie w Holandii mozna zawsze,
ale zmiana ubezpieczalani (przejscie z jednej do drugiej) w ciagu roku jest praktycznie niemozliwe
czas kiedy mozna tego dokonac to przelom grudzien /styczen,

ejani,
Cytat:
agenta od ubezpieczeń

jako takich nie ma albo nie spotkalam ...

ale mozna sie skontaktowac z ubezpieczalnia chocby telefonicznie lub przez internet
Moja (i pewnie inne takze) ubezpieczalnia Menzis wysyla autobus wraz ze swoim pracownikiem ,ktory stoi przez kilka godzin w rynku i w tym biurze na kolkach mozna zalatwic sporo spraw ...

ejani,
Cytat:
czy jeżeli zmieniam ubezpieczalnię i będę przez kilka dni nie ubezpieczony

Jesli jestes ubezpieczony, to do czasu kiedy nie przejdziesz i nie zalatwisz wszystkich spraw zwiazanych z nowa ubezpieczalnia nadal podlegasz pod ''stara''

:039:

( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Cze 07, 2009 8:13 pm, w całości zmieniany 2 razy  

ejani 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 07, 2009 8:38 pm   zmiana ubezpieczenia

dziekuję Wam serdecznie za wszystkie informacje,pozdrawiam

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Nie Cze 07, 2009 11:05 pm   Re: zmiana ubezpieczenia

Duuvelke napisał/a:
ejani... z tego co ja wiem... to nie mozna ubezpieczyc sie z data wsteczna... i ubezpieczalnia nie musi zaplacic za badania i wizyte u specjalisty jesli w tym okresie nie byles u nich ubezpieczony... ubezpieczalnie raczej nie wyplacaja wstecz...

W CZ mozna :039:

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

bogis
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Mar 27, 2012 5:41 pm   

Witam, Chciałbym sie dowiedzieć co powianiem zrobić. Jestem ubezpieczony w "HollandZorg" ale niestety przez moje biuro pracy. Wiadomo jak to jest z biurami ;/ chciałbym ubezpieczyć się prywatnie, ale wiem ze zmiana ubezpieczenia następuje tylko raz w roku. Chciałbym tez zmienić pracę a co za tym idzie nie będę ubezpieczony. Czy można w jakiś inny sposób zakończyć ubezpieczenie przez pracodawcę i przejść na indywidualne ale nie czekając na przełom grudzień/styczeń. Jeśli się tak nie da to czy mogę po rezygnacji z aktualnej pracy sam jakoś płacić sałatki bezpośrednio do "HollandZorg". Pozdrawiam

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 6:38 pm   

bogis, z tym nie powinno byc problemu, zglaszasz sie do Holland Zorg i mowisz, ze chcesz ubezpieczenie kontynuowac indywidualnie.

bogis
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 28, 2012 8:17 pm   

a jeśli chodzi o zmiane to tylko w grudniu ?

angelika30 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 28, 2012 10:21 pm   

moja znajoma chciala zmienic na prywatne tez z hollandzorg pewnie pracujemy w tym samym biurze:) wiec jej powiedzieli w ubezpieczalni ze spoko ...bedzie musiala placic ok 90e miesiecznie bez dentysty ale z tego co pamietam to nie mogla tego zmienic bo raz w roku mozna,,,ale nie jestem pewna.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 9:25 am   

angelika30,

Cytat:
z tego co pamietam to nie mogla tego zmienic bo raz w roku mozna,,,ale nie jestem pewna.

no to jak nie jestes pewna, to przeczytaj co pisze kilka postow nad twoim ... nie udzielaj bezsensownych odpowiedzi

bogis,

Cytat:

a jeśli chodzi o zmiane to tylko w grudniu ?

tak, tylko w grudniu ....

inna opcja >> (cytat z umieszczonego na forum tematu )

Hera

Cytat:
W każdej chwili możesz zrezygnować z ubezpieczenia [rzez biuro pracy i ubezpieczyć się sam - wiem bo sama rezygnowalam w kwietniu z Unive a ubezpieczyłam się w Menzis. Musisz tylko wypełnić formularz rezygnacji (ty albo osoba odpowiedzialna w twoim biurze) i później przesłać do nowej ubezpieczalni zaświadczenie o zakończeniu poprzedniego ubezpieczenia.

http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?p=66840
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Mar 30, 2012 2:34 pm, w całości zmieniany 3 razy  

rohan 
Gaduła
rohan

Wysłany: Czw Mar 29, 2012 4:01 pm   

post edytowany nie ma nic wspolnego z tematem
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Cze 05, 2013 11:46 pm, w całości zmieniany 2 razy  

angelika30 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Mar 30, 2012 9:08 pm   

post edytowany nie ma nic wspolnego z tematem

post edytowany ponownie
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Mar 31, 2012 3:17 pm, w całości zmieniany 2 razy  

bogis
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Mar 31, 2012 3:01 pm   

oki wielkie dzięki wszystkim

Odpowiedz do tematu