Skradziona karta płatnicza ING, jak ją zablokować? |
Autor |
Wiadomość |
felgus84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 9:19 pm Skradziona karta płatnicza ING, jak ją zablokować?
|
|
|
Witam serdecznie! Mam pytanie do osób które mają konta w holenderskim banku ING i jednocześnie posiadają umiejętność posługiwania się językiem niderlandzkim, a mianowicie: W ostatnim czasie został mi skradziony portfel w którym znajdowała się m.in. karta płatnicza ING, chciałbym ją ze względów wiadomych zablokować, tylko niestety moja znajomość holenderskiego nie jest wystarczająca aby to uczynić. I dlatego mam gorącą prośbę, mógłby ktoś napisać krótki poradnik jak w serwisie internetowym banku ING zablokować kartę? Bardzo ułatwi mi to życie i będę dozgonnie wdzięczny.
Serdecznie pozdrawiam, Marcin. |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)

|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 9:39 pm
|
|
|
Na stronie ING podaja jedynie o mozliwosci telefonicznego zablokowania karty
nr tel. 058 212 6000.Mysle ,ze po angielsku lub niemiecku tez sie dogadasz. |
|
|
|
|
lena930
Super gaduła lena930
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 29 Lis 2008 Posty: 261
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 9:43 pm
|
|
|
dzwonisz na numer 09000933 i podajesz swoje imie nazwisko adres i mowisz ze "mijn pinpas is gestoolen" i to chyba wszystko jeszcze miej przygotowany numer karty i numer konta.Sama blokowalam karte nie znajac jezyka i cos takiego chyba wystarczy.Daj znac jak Ci poszlo |
|
|
|
|
felgus84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 10:00 pm
|
|
|
Zrobię jutro tak jak radzicie i dam znać co z tego wynikło. Dziękuję serdecznie za szybką odpowiedź |
|
|
|
|
lena930
Super gaduła lena930
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 29 Lis 2008 Posty: 261
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 10:08 pm
|
|
|
no ja ci radze zrobic to teraz .To jest usluga calodobowa |
|
|
|
|
felgus84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 10:45 pm
|
|
|
Uff, już mam to za sobą. Zadzwoniłem na numer podany przez Mathnl (058 212 6000), wysłuchałem automatycznej sekretarki gadającej przez ok. 30 sekund o bliżej niezidentyfikowanych rzeczach, po czym w słuchawce usłyszałem miłą Panią bez problemu posługującą się angielskim. Dane jakie były potrzebne do blokady karty to: Numer konta, adres korespondencyjny jaki podawaliśmy przy otwieraniu rachunku (prawdopodobnie w celu wysłania nowej karty) oraz moja (tj. właściciela rachunku) data urodzenia. Cała operacja przebiegła szybko i sprawnie.
Mam nadzieję, że te informacje będą kiedyś dla kogoś pomocne
Pozdrawiam, Marcin. |
|
|
|
|
|