NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Skradziona karta płatnicza ING, jak ją zablokować?
Autor Wiadomość
felgus84
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 9:19 pm   Skradziona karta płatnicza ING, jak ją zablokować?

Witam serdecznie! Mam pytanie do osób które mają konta w holenderskim banku ING i jednocześnie posiadają umiejętność posługiwania się językiem niderlandzkim, a mianowicie: W ostatnim czasie został mi skradziony portfel w którym znajdowała się m.in. karta płatnicza ING, chciałbym ją ze względów wiadomych zablokować, tylko niestety moja znajomość holenderskiego nie jest wystarczająca aby to uczynić. I dlatego mam gorącą prośbę, mógłby ktoś napisać krótki poradnik jak w serwisie internetowym banku ING zablokować kartę? Bardzo ułatwi mi to życie i będę dozgonnie wdzięczny.

Serdecznie pozdrawiam, Marcin.

Mathnl 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 9:39 pm   

Na stronie ING podaja jedynie o mozliwosci telefonicznego zablokowania karty
nr tel. 058 212 6000.Mysle ,ze po angielsku lub niemiecku tez sie dogadasz.

lena930 
Super gaduła
lena930

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 9:43 pm   

dzwonisz na numer 09000933 i podajesz swoje imie nazwisko adres i mowisz ze "mijn pinpas is gestoolen" i to chyba wszystko jeszcze miej przygotowany numer karty i numer konta.Sama blokowalam karte nie znajac jezyka i cos takiego chyba wystarczy.Daj znac jak Ci poszlo :039:

felgus84
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 10:00 pm   

Zrobię jutro tak jak radzicie i dam znać co z tego wynikło. Dziękuję serdecznie za szybką odpowiedź ;)

lena930 
Super gaduła
lena930

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 10:08 pm   

no ja ci radze zrobic to teraz .To jest usluga calodobowa

felgus84
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 10:45 pm   

Uff, już mam to za sobą. Zadzwoniłem na numer podany przez Mathnl (058 212 6000), wysłuchałem automatycznej sekretarki gadającej przez ok. 30 sekund o bliżej niezidentyfikowanych rzeczach, po czym w słuchawce usłyszałem miłą Panią bez problemu posługującą się angielskim. Dane jakie były potrzebne do blokady karty to: Numer konta, adres korespondencyjny jaki podawaliśmy przy otwieraniu rachunku (prawdopodobnie w celu wysłania nowej karty) oraz moja (tj. właściciela rachunku) data urodzenia. Cała operacja przebiegła szybko i sprawnie.
Mam nadzieję, że te informacje będą kiedyś dla kogoś pomocne :)

Pozdrawiam, Marcin.

Odpowiedz do tematu