Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 11:23 am Polskie tablice rejestracyjne POMOCY
Witam.Pracuje w Agencji pracy jako pracownik tymczasowy na fazie A.Jestem zameldowany w Holandii tylko tymczasowo na domkach tejże agencji a moje stałe zameldowanie jest w Polsce.Czy moge jeźdźić autem w Holandii na POLSKICH BLACHACH ? niedawno dzwonilem do mojego kolegi który też pracuje w Agencji pracy i mi mówił że jeźdźi w Holandii od stycznia i nic mu policja nie zrobiła a jak policja go zatrzyma to może zalacić podatek drogowy policjant mu wypisze formularz i potem może spokojnie jeździć (tak powiedziała mu polska ksiegowa) czy to prawda ?? Rozumiem,że jak ktos ma stałe zameldowanie w Holandii to musi przerejestrowac auto na holenderskie blachy ale jak to sie mniewa dla osób które pracuja tymczasowo w Agencji pracy i maja stały meldunek w Polsce ?? POMOCY !!
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 11:40 am
Pomijając fakt,że to już setki razy było wałkowane na tym forum odpowiem Ci,że zameldowanie nie ma nic do podatku drogowego. Chcesz jeździć to musisz płacić. Szczegółów poszukaj w odpowiednim wątku na forum. Wyszukiwarka jest po prawej stronie w górnej części strony głównej.
Ps. Na jakiej zasadzie zameldowałeś się czasowo???????
_________________ If You always follow, You will never lead.