Odszkodowanie za wypadek przy pracy |
Autor |
Wiadomość |
Kagras
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2012 10:03 am Odszkodowanie za wypadek przy pracy
|
|
|
Powiedzcie mi czy ktoś z was starał się o odszkodowanie za wypadek w pracy i ile czasu trwało zanim przelew za odszkodowanie został przelany na konto od czasu wypadku. |
_________________ K A G R A S |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2012 10:06 am
|
|
|
Kagras, moze trwac i 3 lata zalezy jak szybko zostanie sprawa zalatwiona medzy twoim adwokatem i uebzpieczeniem/adwokatem pracodawcy . Sa szczesciaze ze w 6 mcy maja wsztstko zalatwione a sa tacy ktorzy musza sie sadzic i 3 lata .
Duzo tez zalezy od przebiegu twojego procesu choroby , wysokosci odszkodwowania i wysokosci uszczerpku na zdrowiu jaki pozostanie po rechabilitacji. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Wto Wrz 11, 2012 10:08 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Kagras
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2012 10:12 am
|
|
|
O rajciu. To już trwa rok. Dostałam w między czasie tzw stratę wypłaconą w 2 kwotach. Trzeba będzie dłuuuugo czekać. |
_________________ K A G R A S |
|
|
|
|
wladyslaw123
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2013 10:54 am Re: Odszkodowanie za wypadek przy pracy
|
|
|
Kagras napisał/a: | Powiedzcie mi czy ktoś z was starał się o odszkodowanie za wypadek w pracy i ile czasu trwało zanim przelew za odszkodowanie został przelany na konto od czasu wypadku. |
A o jakie odszkodowanie chcesz się starać? Ja starałem się o odszkodowanie z oc pracodawcy po wypadku przy przy pracy. oczywiście do wypadku doszło z powodu jego zaniedbania. Na zakończenie sprawy i wypłatę odszkodowania czekałem blisko 3 lata, ale takie jet prawodastwo i tyle się czeka. Wynająłem firmę odszkodowawczą, która poprowadziła sprawę za mnie. Nie musiałem płacić im żadnej prowizji ponieważ wszystkie koszty pokryła ubezpieczalnia pracodawcy, a ja otrzymałem 100% swoje odszkodowania. Gdybyś był zainteresowany to firma z którą współpracowałem nazywa się Campter. pozdrawiam |
|
|
|
|
Blanka1920
Poczatkujacy Blanka1920
|
Wysłany: Czw Maj 16, 2013 9:38 pm Szycie (klejenie) glowy w szpitalu
|
|
|
A co jesli to był tylko wypadek w pracy,moj brat rozwalil sobie glowe,pojechal do szpitala prywatnym transportem,mial klejona glowe. Co wtedy? Czy klucic sie o odszkodowanie? Czy to bez sensu? Ja wtedy to zalatwić? Pozdrawiam i dziekuje Dodam że jest ubezpieczony |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Pią Maj 17, 2013 5:47 pm
|
|
|
Blanka 1920, rozwalił sobie głowę i chce odszkodowania, ale niby za co to odszkodowanie. Przecież rozwalił sobie sam, może co najwyżej dostać karę za nieuważną pracę, może za brak kasku ochronnego. To nie Polska, że mozna coś wyciągnąć od pracodawcy. Można sie ubezpieczyć od takich wypadków, ale to kosztuje. |
|
|
|
|
antracid
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 04, 2013 8:55 am
|
|
|
tydzień temu miałem wypadek w pracy, powodem był brak właściwych narzędzi, przez co doszło do złamania palca prawej ręki.
Złamanie było tak niefortunne iż nie dało sie tego złożyć w tradycyjny sposób i specjalista zdecydował operować sie to złamanie aby poskręcać kość śrubami.
Unieruchomiony bede przez kilka tygodni po czym bede musiał przejść rechabilitacje.
Sęk w tym iż skoro był to wypadek w pracy, ani ubezpieczalnia ani ARBO nie kontaktowali sie ze mną w tej sprawie.
Dziwi mnie to, 3 lata temu kiedy skręciłem noge w kostce, tego samego dnia miałem telefony w tej sprawie.
Czy możliwe ze pracodawca nie zgłosił tego zdażenia?
Czy w takiej sytuacji mógł bym sie starać o odszkodowanie z ubezpieczenia pracodawcy, czy jest sens w ogóle podejmować tego typu działanie???
Może ktoś przerabiał już podobny temat?
Prosze o jakieś info. |
|
|
|
|
|