lakiery do paznokci |
Autor |
Wiadomość |
nicola
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 22 Maj 2009 Posty: 52
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 2:26 pm lakiery do paznokci
|
|
|
Witam mam taki maly problem z lakierami do paznokci kupuje Loreal Maxfactor i po jednym lub dwoch dniach odpryskuje wydaje kolo 10 eu za lakier i ciagle to samo jakie lakiery uzywacie zeby chociaz trzymaly kilka dni myslalam o Dior ale jest drozszy a opinie takze rozne jaki lakier polecacie? |
|
|
|
|
Aise
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 10 Sty 2012 Posty: 50
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 2:43 pm
|
|
|
Hema. Lakiery po 1-2 euro więc nie szkoda, do eksperymentowania (: Moj ulubiony w sumie to longlasting Hema nr 13 chyba, nutralny kolor z malutkimi mieniacymi sie drobinkami, mozna do french mozna i sam uzywac, ladnie sie trzyma
Rimmel ma lakiery z lycra czesto na promocji w Etosie po 6-7euro/szt + 2w cenie 3, wiec mozna kupic 3 za jakies 14 euro. Nie wiem jak sam lakier bo kupilam w tej promocji przezroczysta base/odzywke/coat i uzywam razem z tym, ale sobie bardzo chwale.
Drozszych nie kupuje bo mnie nie stac d; Wiec nie mam opinii na temat Dior i podobnych. |
Ostatnio zmieniony przez Aise Nie Lut 05, 2012 2:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 5:35 pm
|
|
|
Ja rowniez jestem zadowolona z Rimmel ( pro lycra professional finish) , wytrzymuje kilka dni.
China Glaze tez jest dobry, sprowadzilam sobie z amerykanskiego ebaya bo wychodzi taniej niz tutaj np. na marktplaatsu lub drogerii.
A poza tym zawsze brokatowy trzyma dluzej niz winylowy, ja brokatowych nie lubie.
Drozszy nie zawsze znaczy lepszy, akurat na temat lakieru Dior Addict czytalam negatywne opinie, mam jeden z Chanel i przyznaje, ze trzyma dlugo , nie odpryskuje tylko sciera ale nie powiedzialabym ze jest lepszy niz Rimmel.
Najbardziej chwalony jest Opi, na pewno bedzie nastepnym ktory kupie. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
nicola
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 6:27 pm
|
|
|
Bronka a gdzie ten Opi czy China Glaze mozna kupic? no wlasnie takze czytalam na forum o tym Dior ze jest sredni jakosciowo , |
|
|
|
|
beta9
Poczatkujacy beta9
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 9:53 pm
|
|
|
Polecam na lakier nalozyc utwardzacz. Lakier trzyma do tygodnia |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 10:47 pm
|
|
|
Nicola Opi widzialam w Etosie za bodajze 15,50 , tez Opi i China Glaze na marktplaats ale z tego co wiem nie przejdzie przez skrzynke do listow i placisz jak za paczke 6,75 euro za sama przesylke.
Na ebay.com kupisz China Glaze juz za $3.25 plus przesylka $4.50 = 7,75 $ to jest 5,89 euro.
Mozesz tez wylicytowac taniej. Opi podobnie - cena $5.99 przesylka 2$ = $8 czyli 6,08 euro.
Tylko sprawdzaj czy wysylaja do nl. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
Karolina_
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 11:39 am
|
|
|
Ja polecam to http://impulss.nl/product...top-coat-int02/ kupiłam jakiś czas temu za ok 7 euro w którymś kosmetycznym w Baarn. Jest świetny bo utrwala lakier i o dziwo utwardza fajnie paznokcie. Lakier trzymał mi się ładnie kilka dni, nawet po zmywaniu itp
Fajnie utwardza też kilka warstw lakierów nałożonych na siebie (np pękających). |
|
|
|
|
Katje
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Maj 2010 Posty: 137
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 1:09 pm
|
|
|
Ja bylam bardzo zadowolona z lakierow Inglota i zawsze przywozilam sobie je z Polski, a od niedawna Inglot wszedl na rynek Holenderski i kupuje je tutaj za €11 Trzymaja kilka dni, cenowo da sie przezyc i maja milion kolorow.
A inny sposob to kupic top coat, ja mam jeden z BeYu (z Douglasa) i wtedy lakier trzyma do tygodnia |
|
|
|
|
nicola
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 1:44 pm
|
|
|
dzieki wszystkim za informacje kazdy po koleji wyprobuje moze wkoncu jakis bedzie trzymal sie dluzej niz 1 cz 2 dni , Katje a gdzie tutaj kupowalas inglota? nigdzie nie widzialam |
|
|
|
|
Katje
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Maj 2010 Posty: 137
|
|
|
|
|
skarbus
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Paź 2010 Posty: 76
|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 4:47 pm
|
|
|
a ja uzywam lakierow z Essence z Kruidvatu. mala buteleczka kosztuje 1.29 najnowsze trendy w kolorach maja nie dosc ze dlugo sie trzymaja to wiekoszsc sa to te szybko wysychajace polecam nie tylko ja ale mnostwo moich kolezanek . |
|
|
|
|
mumu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 12:37 pm
|
|
|
ja mam podobny problem... lakiery po 2och dniach po prostu odpadaja! czy to hema czy etos czy nawet markowe jak chanel! zwariowac mozna! OPI nigdy nie probowalam ale rowniez slyszalam, ze sa dobre! moim problemem jest to, ze czesto myje rece, zmywam naczynia w domu itp...
kiedys kosmetyczka powiedziala mi, ze tez wazne jest jak naklada sie lakier! i oczywiscie tak jak mowila jedna z dziewczyn tutaj-utwardzacz i top coat! (mimo, ze na mnie nie dziala-moze komus cos pomoze ) |
|
|
|
|
EwazHolandii
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 7:47 pm
|
|
|
skarbus napisał/a: | a ja uzywam lakierow z Essence z Kruidvatu. mala buteleczka kosztuje 1.29 najnowsze trendy w kolorach maja nie dosc ze dlugo sie trzymaja to wiekoszsc sa to te szybko wysychajace polecam nie tylko ja ale mnostwo moich kolezanek . |
zgadzam się,wcześniej używałam różne firmowe i nie dorównują tym z Essence |
|
|
|
|
bolba
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2011 Posty: 36
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 1:50 pm
|
|
|
odradzam bourgeois Anti-Choc No Chips: zostawiaja slady na ksiazkach, dokumentach ...papierze. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 2:14 pm
|
|
|
bolba napisał/a: | odradzam bourgeois Anti-Choc No Chips: zostawiaja slady na ksiazkach, dokumentach ...papierze. |
zaintrygowalas mnie ta wypowiedzia ,mozesz rozwinac mysl? |
|
|
|
|
|