NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
rejestracja auta z polski do holandii bpm itp
Autor Wiadomość
madx2
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Maj 07, 2012 11:53 am   rejestracja auta z polski do holandii bpm itp

Witam. Chce kupić citroena c1 w polsce i zarejestrować tutaj. Auto pow 2009 nie trzeba płacić bpm. To wiem napewno. Jak wygląda procedura,i co musze mieć. Umowę napewno przetłumaczona kartę pojazdu i dowód. I tez bardzo ważne czy musze mieć holenderskie prawo jazdy. Jestem zameldowany. Prawka nie chce wymieniac bo mam kilka kat. Bardzo dziekuje za,pomoc

Paweł79 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Maj 07, 2012 11:57 am   

nie nie mosisz miec holenderskiedo prawka :031:

madx2
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Maj 07, 2012 12:19 pm   

No i super. Najważniejszy problem poszedł. musze mieć zjazdowki z polski czy moge na blachach byłego,właściciela? Bo i jak przyjadę tym,autem,co,dalej? Rdw potem,jakiś angive z bpm?

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Maj 07, 2012 3:13 pm   

Jeśli nie masz holenderskiego prawka to musisz wziąć wyciąg z zameldowania (uittreksel) z gminy, nie starszy niż bodajże 3 lub 6 m-cy.

W A'damie wszystko załatwiasz w jednym budynku - RDW, badanie techniczne i deklaracja do BPM (ale nie płaci się chyba tego BPM na miejscu, tylko wysyłają do domu rachunek, choć pewny nie jestem, bo byłem zwolniony z tego). Co do blach zjazdowych itp. to nie wiem, ja miałem samochód zarejestrowany już na siebie. Muszę się jednak podzielić spostrzeżeniem, że byli dość liberalni - ja byłem głównym właścicielem i miałem współwłaściciela (w Polsce). Przy przerejestrowywaniu w ogóle na to nie zwracali uwagi i przerejestrowałem samochód w całości na mnie bez żadnej zgody współwłaściciela.

madx2
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Maj 07, 2012 6:37 pm   

dzieki za odpowiedz. Teraz jeszcze tylko czy ktos juz przyjechac na zjazdowkach z polski? to juz ostatnie pytanie jezeli ktos ma z tym doswiadczenie prosze o info i za tydzien jade po auto
p.s. zapomnial bym a BTW 19% zwolnione jest to auto czy zaplace od wartosci wg holandi
Ostatnio zmieniony przez madx2 Pon Maj 07, 2012 6:44 pm, w całości zmieniany 1 raz  

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 9:59 pm   Re: rejestracja auta z polski do holandii bpm itp

madx2 napisał/a:
Witam. Chce kupić citroena c1 w polsce i zarejestrować tutaj. Auto pow 2009 nie trzeba płacić bpm. To wiem napewno.

to nie tak dokladnie,ze za auto mlodsze niz 2009 nie placi sie bpm.
bpm nie placi sie gdy autko miesci sie w niskiej normie spalania CO2 aby byc wegenbelastingvrij i bmpvrij. C1 nalezy do tej grupy ale nie wszystkie modele spalaja tyle samo co2 wiec trzeba uwazac.

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 9:12 am   

madx2, w innym teamcie masz wszystko podane jak na tacy nawet ktos podal link do wyliczenia sobie wszystkich oplac . To pojakiego groma zakladany byl jeszcze jeden temat ??? nie mozna w innym temacie tego wszystkiego zapytac ? lub najlepiej doczytac ???

madx2
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Maj 08, 2012 10:36 am   

Po takiego ze nie bylo wszystko wytlumaczone. Odnosnie bpm i btw nie ma. A po co mi,kalkulator,jak auto jest bpm free. odnosbie zjazdowek,,nix konkretne go,tez nie,ma. Itp.

Odpowiedz do tematu