rejestracja auta z polski do holandii bpm itp |
Autor |
Wiadomość |
madx2
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 11:53 am rejestracja auta z polski do holandii bpm itp
|
|
|
Witam. Chce kupić citroena c1 w polsce i zarejestrować tutaj. Auto pow 2009 nie trzeba płacić bpm. To wiem napewno. Jak wygląda procedura,i co musze mieć. Umowę napewno przetłumaczona kartę pojazdu i dowód. I tez bardzo ważne czy musze mieć holenderskie prawo jazdy. Jestem zameldowany. Prawka nie chce wymieniac bo mam kilka kat. Bardzo dziekuje za,pomoc |
|
|
|
|
Paweł79
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 11:57 am
|
|
|
nie nie mosisz miec holenderskiedo prawka |
|
|
|
|
madx2
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 12:19 pm
|
|
|
No i super. Najważniejszy problem poszedł. musze mieć zjazdowki z polski czy moge na blachach byłego,właściciela? Bo i jak przyjadę tym,autem,co,dalej? Rdw potem,jakiś angive z bpm? |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 3:13 pm
|
|
|
Jeśli nie masz holenderskiego prawka to musisz wziąć wyciąg z zameldowania (uittreksel) z gminy, nie starszy niż bodajże 3 lub 6 m-cy.
W A'damie wszystko załatwiasz w jednym budynku - RDW, badanie techniczne i deklaracja do BPM (ale nie płaci się chyba tego BPM na miejscu, tylko wysyłają do domu rachunek, choć pewny nie jestem, bo byłem zwolniony z tego). Co do blach zjazdowych itp. to nie wiem, ja miałem samochód zarejestrowany już na siebie. Muszę się jednak podzielić spostrzeżeniem, że byli dość liberalni - ja byłem głównym właścicielem i miałem współwłaściciela (w Polsce). Przy przerejestrowywaniu w ogóle na to nie zwracali uwagi i przerejestrowałem samochód w całości na mnie bez żadnej zgody współwłaściciela. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
madx2
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 6:37 pm
|
|
|
dzieki za odpowiedz. Teraz jeszcze tylko czy ktos juz przyjechac na zjazdowkach z polski? to juz ostatnie pytanie jezeli ktos ma z tym doswiadczenie prosze o info i za tydzien jade po auto
p.s. zapomnial bym a BTW 19% zwolnione jest to auto czy zaplace od wartosci wg holandi |
Ostatnio zmieniony przez madx2 Pon Maj 07, 2012 6:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 9:59 pm Re: rejestracja auta z polski do holandii bpm itp
|
|
|
madx2 napisał/a: | Witam. Chce kupić citroena c1 w polsce i zarejestrować tutaj. Auto pow 2009 nie trzeba płacić bpm. To wiem napewno. |
to nie tak dokladnie,ze za auto mlodsze niz 2009 nie placi sie bpm.
bpm nie placi sie gdy autko miesci sie w niskiej normie spalania CO2 aby byc wegenbelastingvrij i bmpvrij. C1 nalezy do tej grupy ale nie wszystkie modele spalaja tyle samo co2 wiec trzeba uwazac. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 9:12 am
|
|
|
madx2, w innym teamcie masz wszystko podane jak na tacy nawet ktos podal link do wyliczenia sobie wszystkich oplac . To pojakiego groma zakladany byl jeszcze jeden temat ??? nie mozna w innym temacie tego wszystkiego zapytac ? lub najlepiej doczytac ??? |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
madx2
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 10:36 am
|
|
|
Po takiego ze nie bylo wszystko wytlumaczone. Odnosnie bpm i btw nie ma. A po co mi,kalkulator,jak auto jest bpm free. odnosbie zjazdowek,,nix konkretne go,tez nie,ma. Itp. |
|
|
|
|
|