Micro car |
Autor |
Wiadomość |
kkasia1981
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 2:47 pm Micro car
|
|
|
Witam, mam pytanie dotyczące tych malutkich samochodzików ( micro car ), czytałam gdzieś że nie trzeba posiadać prawka aby je prowadzić, tylko wydaje mi się że skoro poruszam się po jezdni to taki dokument jest potrzebny, bo raczej po ścieżkach rowerowych nim się nie jeździ. I jeszcze mam pytanie jak wygląda poruszanie nim się z miasta to miasta, czy można normalnie wyjechać nim na autostradę? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 6:29 pm
|
|
|
kkasia1981, takie cudo moze max jechac 45 km/h . Fakt nie trzeba prawka ale za to bromfietscertificaat . Ubezpieczenie na takie cudo jest tez bardzo drogie jesli jestes mloda osoba cos okolo 100 e miesiecznie . Nie na autostade nie mozna nim wjezdzac momo ze wszystkie zasady ruchu drogowego musza byc przestrzegane przez kierowce tego cuda .
http://www.brommobielinfo.nl/Verkeersles.htm |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
kkasia1981
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 7:25 pm
|
|
|
Dziękuje za odpowiedz, myślałam że może łatwiej i taniej by było takim czymś się poruszać, ale jednak nic z tego. Trudno trzeba jechać do polski zapisać się na egzamin i w końcu zdać go. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|