NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Wto Sty 31, 2012 5:21 pm
jak zlaltwic formalnosc po wypadku samochodowym
Autor Wiadomość
skoczek862 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 31, 2012 11:08 am   jak zlaltwic formalnosc po wypadku samochodowym

Witam wszystkich serdecznie . Odrazu pragne zaznaczyc ze jestem nowa na tym forum. ostanio mialam dosc nie przyjemna sytuacje, mianowice gdy wracalam z pracy rowerem , poslizgnelam sie na chodniku i upadlam na samochod jednego ze wspolokatorow robiac mu przy tym wklesniecie na blotniku raczka od roweru. No i wiadomo bede musiala za to zaplaciac , ale znalazlam takie ubzpiecznie ktore wykupilam przy zakladaniu konta w abn amro nazywa sie aansprakelijkheidsverzekering czy jakos tak . Powiedziano mi ze jest to ubezpiecznie oc osob fizycznych , czli jak komus zrobie szkode to to ubezpiecznie pokrywa wysztko.Moje pytanie do was jak ja mam to teraz ma zalatwic . pwenie beda potrzebne jakies druki . Gdzie je moge znalez?? Ogolnie jaka jest procedura w takich sytacjach ?? z gory dziekuje

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 12:09 pm   

skoczek862, w tym wypadku zadzwon do ABN i zapytaj jaki numer polisy masz ten numer polisy wypelniacie na formularzu wypadkowym . Jend aczesc jest dla ciebie a reszte wysyla poszkodowan do ubepieczalni i reszte juz zaltwiaja ubezpieczenia miedzy soba . Oczywiscie poszkodowany bedzie usial zrobi expertyze /kosztorys szkod .

skoczek862 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 31, 2012 1:21 pm   

a skad moge wziasc ten formularz??

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Wto Sty 31, 2012 1:39 pm   

gdzies tu na forum ktos podawal link do wydrukowania . poszukaj w dzile motoryzacyjnym , lub zajdz do jakiejs ubezpieczalni i popros o taki formularz

skoczek862 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lut 01, 2012 12:31 am   

Druki juz znalazlam , dzieki za wskazowki. Dzisiaj rozmawialam z kilkoma osobami o tym zdarzeniu i powiedziano mi ze to zgloszenie do ubezpieczalni moze budzic watpliwosci gdyz oboje z poszkodowanym jestesmy zmaledowani pod tym samym adresem i mamy te same ubezpiecznia i konta w abn amro. Jak to wyglada prawnie kots moze sie orientuje?? , Czy ubezpieczyciel moze tego nie uznac ?Czy grozic mi moze cos w rodzaju kary za rzekome ''wyludzenie'' . Boje sie juz cokolwiek robic, a nie mam kasy zeby zapalcic z wlasnej kieszeni .Mimo ze szkoda jest drobna ( pekniety lekko przzedni zderzak i malutkie wgniecenie na masce ) to wiem ze tutaj koszta naprawy sa dosc drogie Pomozcie prosze

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Śro Lut 01, 2012 11:06 am   

jesli poszkodowany ma to samo ubezpieczenie( nr polisy ) jak ty to niestety ubezpieczenie nieuzna bo nie sa to szkody dla osob trzecich .No chyba ze macie tez tak dobre ubezpieczenie ze i pokrywa szkody wlasne .

skoczek862 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lut 01, 2012 12:33 pm   

Numer polisy mamy taki sam jak numer konta , wiec sa to dwa rozne numery, tz ja mam iny i on ma inny , Wiec ubezpieczenie powinno uznac wszystko ??

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Śro Lut 01, 2012 12:36 pm   

jesli on nie jest twoim partnerem to nie powinno byc problemu , ale jak mieszkacie na tym samy madresie moga was uznac za partnerow/rodzine .
Ja bym poszla do banku i wytlumaczyla cala sprawe

skoczek862 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lut 01, 2012 1:04 pm   

No niestety mieszkamy i to od ponad roku, w sumie mieszka nast tu wiecej , ale to jest chyba normalne. Przyejchalismy do pracy no mieszkamy razem zeby bylo taniej.

[ Dodano: Sro Lut 01, 2012 1:23 pm ]
Wlasnie co bedzie jezli uznaja nas za partnerow??

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Śro Lut 01, 2012 3:01 pm   

skoczek862, wyjasnij ta sprawe w twoim banku/ubezpieczeniu oni ci moga powiedziec najlepiej co i jak bede na to patrzec

monika.sekut
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Maj 10, 2012 4:32 pm   

moj moz jest zatrudniony w holandi ale jak wrucił do polski zostal napadniety pobity lezal w szpitalu ma obdukcje sprawca zostal zatrzymany przez policje moz jest ubezpieczony w holadi jest marynarzem jak zalatwic ta sprawe pomozcie moj meil [email protected] pozdrawiam :083:

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Czw Maj 10, 2012 4:35 pm   

monika.sekut, zadzwonic do pracodawcy wyjasnic jaka sprawa . Jesli maz nadal jest ie zdolny do pracy to zglosic to takze dla pracodawcy . A sprawy zwiazane z napadem itd zalatwiace w PL . A maz ma indywidualne ubezpieczenie zdrowotne czy moze grupowe ktore jest zamykane wraz z zjazdem meza ??

Odpowiedz do tematu