NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Pon Maj 21, 2012 5:42 pm
przepisy CAO w Holandii??
Autor Wiadomość
anna
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Kwi 09, 2008 9:41 pm   przepisy CAO w Holandii??

Witajcie
czy ktoś z was orientuje sie czy w CAO jest coś na temat dnia urlopu który sie 'należy' gdy ma sie termin u notariusza?? Słyszałam ze taki dzień powinnam mieć wolny i nie odciągnięty z mojego urlopu, jak to powiedziałam księgowej u mnie w pracy to jej odpowiedz była przecząca, lecz nadal nie wiem czy coś takiego istnieje. Może ktoś z was również miał taki termin i nie odciągnięto mu tego z urlopu. jeżeli tak jest to proszę o jakiś odnośnik do CAO.
Z góry wielkie dzięki.
Pozdrawiam Ania

bablito
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 09, 2008 9:56 pm   

zadzwoń do biura firmy w której pracujesz i poproś o cao boekje , pracodawca jest zobowiązany jest dać ją osobiście lub wysłać pocztą dla pracownika

MAARIT 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Śro Kwi 09, 2008 10:14 pm   

nalezy sie jeden dzien na przeprowadzke ,ale na notariusza to jeszcze nie slyszalam :039:

ataga 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 8:02 am   

nie ma ogolnego CAO, CAO jest dla kazdej branzy osobny.. takze ciezko cos o tym powiedziec.

pozrawiam Agata

Cyceron

anna
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 9:10 pm   

Bardzo wam dziękuje za pomoc, nie wiem czy dostane ta książeczkę (pracuje w ogrodnictwie, być może ktoś sie orientuje jak to jest w tej branży), ale chyba o nią zapytam, bo na przeprowadzkę tez nie dostałam dnia wolnego tylko 'poszło' to z mojego urlopu.
Jeszcze raz dzięki
pozdrawiam Ania

ataga 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 7:50 am   

watpie zeby w Twoim CAO bylo cos na temat wolnego dnia, ktory jest nie odciagniety od Twojego urlopu z powodu wizyty u notariusza, tyle co wiem tgz. bijzonder verlof nalezy sie tylko w specialnych wypadkach tak jak: slub wlasny, porod i pogrzeb osoby b. bliskiej (tzn. w pierwszej lini) reszta normalnie jest odciagana od twojego urlopu.

pozdrawiam Agata

P.S. zobacz na internecie czy znajdziesz CAO hoveniers, watpie zebys dostala CAO ksiazeczke, raczej tego nie robia (ale mozesz oczywiscie zadac)..

Cyceron

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 9:33 am   

ataga napisał/a:
bijzonder verlof nalezy sie tylko w specialnych wypadkach tak jak: slub wlasny, porod i pogrzeb osoby b. bliskiej (tzn. w pierwszej lini) reszta normalnie jest odciagana od twojego urlopu.

i nawet to nie zawsze jest tak jak mowisz... niestety... moj maz nie dostal dnia wolnego na wlasny slub... bo wedlug jego CAO nie ma czegos takiego... smieszne ale prawdziwe... niestety jak juz bylo wspomniane, kazda branza ma swoje CAO... a co niektore firmy nawet wlasne CAO...

anna
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Kwi 12, 2008 7:54 pm   

dziekuje wam za odpowiedzi, u mnie w firmie chyba maja wlasne CAO :027:

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Pon Maj 21, 2012 5:40 pm   CAO schoonmaak

Doszly mnie sluchy ze od maja zmienila sie stawka cao schoonmaak. Wie ktos cos o tym?

Odpowiedz do tematu