Wózek widłowy- uprawnienia |
Autor |
Wiadomość |
grzesiek1983
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 10:41 pm Wózek widłowy- uprawnienia
|
|
|
Witam! Poszukuje firmy na terenie Holandii w której mógłbym uzyskać uprawnienia na wózek widłowy. Mowa oczywiście o szkoleniu w języku polskim. Jeśli ktoś ma informacje na ten temat, proszę o pomoc. |
|
|
|
|
piekarz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 9:27 pm
|
|
|
to nie lepiej przyjechać do polski 300-450 zł kosztuje i w ciągu tygodnia powinieneś to załatwić |
|
|
|
|
singelnl
Super gaduła
|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 10:07 pm
|
|
|
W Holandii ,w ciagu jednego dnia.
Teorii z 2 godziny po holendersku, jezdzenia z 4 godziny , placisz niecale 200 eur na osobe i masz uprawnienia na 10 lat. |
|
|
|
|
rauli38
Poczatkujacy rauli38

|
|
|
|
|
myrka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 11:08 am
|
|
|
mam pytanie, czy orientuje sie ktos czy uprawnienia na wozki zdobyte w holandii sa wazne w norwegii? dzieki za szybka odpowiedz:) |
Ostatnio zmieniony przez myrka Wto Lut 08, 2011 11:08 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
thc79
Poczatkujacy thc79
|
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 10:55 pm
|
|
|
Najczesciej to mozesz jezdzic w krajach beneluxu-holandia,belgia,luxemburg.chyba ze placiles cos extra i masz to ceryfikacie ze papierek jest na europe. |
|
|
|
|
myrka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 11:51 am
|
|
|
tzn sprawa wyglada tak, ze pracuje przez agencje w magazynie, i oni mi zrobili kurs na wozki, i niby on kosztuje ok 1000 ?, ale ja nic nie placilem, z tym ze dopiero po przepracowaniu u nich 6 miesiecy dostane certyfikat. no i wlasnie sie zastanawaim czy czekac te pl roku, ze ten certyfikat mi sie przyda pozniej w norwegii, czy sie nie zawinac z tamtad i nie zrobic gdzies takiego waznego wlasnie w skandynawii, i wogole w calej europie nawet za wlasna kase. |
|
|
|
|
Jopasek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 15, 2011 7:25 pm
|
|
|
witam, Ja mam inne pytanie, czy uprawnienia zdobyte w polsce sa tez wazne w holandii,czy na certyfikacie musi byc napisane cos ze jest na cala unie europejska. Bo chcialem zroobic sobie takowy certyfikat ale czy on wazny tez jest na wozki elektryczne typu melex? Czy orjetuje sie ktos jaki koszt takiego certyfikatu jest? Dziekuje za wszelkie odpowiedzi. |
|
|
|
|
Kamilos84
Poczatkujacy kamilos84
|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 9:37 am jak to jest z tymi uprawnieniami????
|
|
|
Witam! Niedawno wróciłem z Holandii do Polski, ale chciałbym wyjechac znowu, tym razem nie z pustymi rękami-chodzi mi o jakies uprawnienia.Chciałbym zrobic sobie kurs na wózki widłowe i stąd moje pytania:czy na reach trucki robi się osobny kurs? i jak to jest z tymi uprawnieniami europejskimi?Obowiązkowy jest certyfikat z Urzędu Dozoru Technicznego poprzedzony egzaminem państwowym, przetłumaczony na język obcy?czy wystarcza certyfikat ukończenia kursu na wózki widłowe, wydany przez ośrodek szkolenia i przetłumaczony np. na niderlandzki? zetknąłem się z taką ofertą http://www.alfa.szkola.pl/wozki.html Nie wiem czy to jest wiarygodne?! Jest to dla mnie ważne więc prosiłbym bardzo o opinie szczególnie wózkowych pracujących w Holandii i ludzi którzy się orientują w tej kwestii.Z góry dzięki za odpowiedz i wielkie Pozdro!! |
|
|
|
|
kindzal
Super gaduła

|
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 3:08 pm
|
|
|
Potrzebny jest certyfikat na druku europejskim (jez. angielski).
Ale nawet jesli bedziesz takowy posiadal to nieznaczy, ze kazdy holenderski pracodawca
go uzna. Jedni uznaja, drudzy zadaja certyfikatu holenderskiego. |
_________________ " Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszlości, nie jest godzien szacunku teraźniejszości, ani prawa do przyszlości. " Józef Piłsudski. |
|
|
|
|
dariusz19821982
Poczatkujacy
|
|
|
|
|
irek654
Poczatkujacy irek654
|
Wysłany: Wto Cze 19, 2012 1:58 pm
|
|
|
ogloszenie usuniete |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Cze 19, 2012 5:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|