jakie agencje pracy polecacie? |
Autor |
Wiadomość |
black_code
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 5:30 pm jakie agencje pracy polecacie?
|
|
|
Wiem ze bylo o tym duzo razy ale trudno to zebrac w jedna calosc .Mozecie polecic jakies agencje gdzie nie ma ewidentnych przekretow i oszostw?
Szukam pracy w Holandii wlasnie przez agencje i szukam takiej gdzie nie ma poroblemow z godzinami i warunki mieszkaniowe sa normalne .Dziekuje za wszystkie wskazowki i podpowiedzi |
|
|
|
|
krenos
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 9:50 am
|
|
|
Interesująca jest ta cisza na twój post,patrząc na całą masę odpowiedzi ,włosy stają człowiekowi dęba.Czyli jest już aż tak żle,że niemożna żadnej
polecić? szok,hehehe.pozdarawiam |
|
|
|
|
jacek38
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 10:25 am
|
|
|
Tak jak wyżej,cisza jest interesująca aż do bólu.Do czego to doszło?rodak rodaka dyma za parę €!(chodzi mi o agencje pośrednictwa)Można policzyć na palcach jednej ręki agencje które jeszcze są uczciwe(jak długo?)Wczoraj na portalu Interia był artykuł o polakach którzy pojechali do Szwecji do pracy przez polskiego pośrednika i co się okazało?Trafili do OBOZU PRACY!!Znowu nadeszły czasy aby spakować plecak,podszlifować język i ruszyć na podbój europy w pojedynkę |
|
|
|
|
mevr.agnieszka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 4:38 pm Biura posrednictwa pracy
|
|
|
nalezy zawsze wybierac biura zrzeszone w tzw. ABU CAO. Wiecej info na stronie www.abu.nl - rowniez w jezyku polskim. |
_________________ mevr.agnieszka |
|
|
|
|
mevr.agnieszka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 4:39 pm Biura posrednictwa pracy
|
|
|
nalezy zawsze wybierac biura zrzeszone w tzw. ABU CAO. Wiecej info na stronie www.abu.nl - rowniez w jezyku polskim. |
_________________ mevr.agnieszka |
|
|
|
|
krenos
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 8:29 pm
|
|
|
Czytałem gdzieś na holenderskiej stronce związkowej że do . ABU CAO. nie należy tylko kilka,marginalnych firm.Więc jakim tajemniczym sposobem , te
(kilka) robi tylu ludzi na szaro a także w kilka innych , nieciekawych kolorków?Po prostu matematyka,królowa nauk,hehe,za jasną cholerke mi się tutaj nie zgadza.U nas też P.I.P. pilnuje podobno ,jak legenda niesie,porządku i ładu aby się ludziom żyło dobrze ,a pracowało jeszcze lepiej.Mam wrażenie że to wszędzie niestety funkcjonuje na tych samych zasadach,czyli dymacze i dymani. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
dzitka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 05, 2007 3:15 pm
|
|
|
jesli zdecydujesz sie juz na jakies biuro,to radze bardzo dokladnie wszystko sprawdzic.przede wszystkim bardzo uwaznie czytac umowe.pospiech nie jest dobrym doradzca.doswiadczylam tego na wlasnym przykladzie. |
_________________ dzitka |
|
|
|
|
marynia78
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 05, 2007 3:50 pm
|
|
|
polecam de Vakaturebank BV ul. Nadbrzeżna 17/27 66-400 Gorzów Wlkp tel:(095)7379724, 693823566. Mają biura na terenie Holandii:Uitzendbureau De Vakature B.V w Meppel, Doetinchem, Arnhem,Bergen op Zoom. Załatwiają pracę stałą dla osób wykwalifikowanych(spawacze, brukarze,ślusarze itp), i niewykwalifikowanych (np:produkcja).Stawkę negocjują z pracodawcą, bardzo dobre warunki mieszkaniowe( 2-3 osoby na trzech pokojach) umowa w języku holenderskim i polskim, gdzie wyraźnie jest napisane: stawka brutto na godzinę, adres pracodawcy holenderskiego, zwrot kosztów za przejazd do pracy i z pracy do domu jak masz swoje auto, jak nie to dostajesz od nich itp. |
|
|
|
|
Magnitogorsk
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 9:29 pm
|
|
|
Jedna dygresja-nie mowie po holendersku,nawijam i to dobrze po niemeicku i angielsku.jest sens by myslec nad praca w NL? |
|
|
|
|
-mikulska
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 6:58 pm najlepiej nie pracowac przez agencje
|
|
|
witam najlepiej na wlasno reke znalesc sobie prace albo moze ktos ci pomoze moze kogos znasz w holandii co siedzi moj moz pracowal przez agencje t&s byl nawet zadoweolony wyplacalni byli ale teraz moj moz ma prace bez agencji to powiedzial ze wogole jest taka roznica w zarobkach ze szok soboty niedziele ma bynajmnie wiecej placone a w agnci zapomnij ja jade do nie go i tez bede pracowac gdzie on bo naprawde warto a przez agencje coz oni niestety na tobie bedo zarabiac a malo tego o mieszkanie tam sie juz staramy i bedo wyplacac nam na dziecko rodzinne a w agencjach niestety tego niema ale jak jestes samotny to na siebie zarobisz moze zycze powoedzenia |
_________________ wazne ze jest oki |
|
|
|
|
Boombel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 20, 2012 12:53 pm
|
|
|
No nie wiem, czy na wlasna reke to dobry pomysl. Ja bym raczej nie ryzykowal, zwlaszcza, ze mozna wyjechac i utknac tam z reka w nocniku. Niestety, to juz nie te czasy, gdzie za garnica kazdy napotkany polak ci pomagal. Teraz kazdy nowy, to potencjalna konkurencja, wiec jak umiesz liczyc, to licz na siebie, a jak masz rozum, to poszukaj dobrej agencji, ktora zalatwi za ciebie formalnosci, dla ci prace, nocleg itp.
Ja osobiscie wyjezdzalem juz do Holandii z trzema agencjami : JobPartner, Holland Contarcting i AXELL Holandia. Polecam w zasadzie tylko Axlla. Z pierwszej agencji jak wyjechalem, to po dwoch tygodniach mnie wrocili do kraju, bo skonczyla się robota, druga agencja niestety wkurzajaca jest, bo do konca kontraktu nigdy nie wiesz ile zarobisz, zawsze to bylo niespodzianka. Nie wiem, czy byl tam ktos, kto byl zadowolony z tych ich wyliczen, ale nie wazne, dlatego zmienilem na Axell. Tu na szczescie wszystko gralo. Koordynatorzy spoko, pomagaja, jak trzeba. Wyplata na czas, wszystki kwitki i inne cuda sa dostepne, lokacje bez rewelacji,ale moga byc. Ogolnie z tcyb tzrech polecam tylko AXELL.
Widzialem, ze znowu maja jakies oferty na swojej stronie www.axell.pl , maja profil na fejsie.
Pozdrawiam, jakby co to piszcie z pytaniami. |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Śro Cze 20, 2012 1:49 pm Re: najlepiej nie pracowac przez agencje
|
|
|
-mikulska napisał/a: | bedo wyplacac nam na dziecko rodzinne a w agencjach niestety tego niema |
Jak czegos nie wiesz, to nie wprowadzaj ludzi w blad! Od kiedy to agencje maja zalatwiac rodzinne??? Moze jeszcze zakupy Ci zrobic i posprzatac?
A w temacie - polecam E&A. Na tle innych biur wypadaja calkiem niezle. Trzeba sie jedynie liczyc z tym, ze na faze B sie raczej nikt nie zalapuje. Ale placa jak trzeba, w terminie, nagodziny, dodatki za soboty, niedziele czy swieta. Mieszkania od srednich po full wypas. Powodzenia |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
dupek1985
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 12:24 am
|
|
|
post edytowany w calosci wulgaryzmy |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Cze 21, 2012 12:49 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|