NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Duuvelke
Czw Gru 23, 2010 11:34 am
Holenderskie ubezpieczenie
Autor Wiadomość
Rafał1984zrm 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Gru 23, 2010 11:00 am   Holenderskie ubezpieczenie

Witam

Jestem ubezpieczony w Agis. Mam pytanie... Jeżeli w Polsce leczyłem kanałowo ząb i bede miał wystawiony rachunek w Euro od tego dentysty, czy mogę ubiegać się o zwrot jakichkolwiek kosztów leczenia?

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Czw Gru 23, 2010 12:16 pm   Re: Holenderskie ubezpieczenie

Rafał1984zrm napisał/a:
Witam

Jestem ubezpieczony w Agis. Mam pytanie... Jeżeli w Polsce leczyłem kanałowo ząb i bede miał wystawiony rachunek w Euro od tego dentysty, czy mogę ubiegać się o zwrot jakichkolwiek kosztów leczenia?

Witam,
Nie wiem jaki posiadasz pakiet ubezpieczenia w NL czy podstawowy czy ten lepszy (ktory obejmuje rowniez dentyste )

Jeśli masz podstawowy to nie masz co liczyć na zwrot kosztów a jesli ten 2 to chyba tak (ale pewny nie jestem )

pozdrooo

MAARIT 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Czw Gru 23, 2010 1:38 pm   

Jesli napisze dentysta ,ze bolal Cie zab i musial zrobic kanalowe ,to tak

Anusiaaa79 
Poczatkujacy
:)

Wysłany: Sob Sty 01, 2011 4:30 pm   

Witam..
Jestesmy z synem ubezpieczeni w Agis..Oboje mamy swoje karty ubezp.,ktore podobno sa wazne rowniez w Polsce jak w calej Unii.Problem polega na tym,ze chcac leczyc sie w Polsce(nagle,podczas wakacji)musze najpierw znalezc lekarzy majacych podpisana umowe z Agis..Jesli nie to musze zaplacic za wizyte i po powrocie ,jesli sie zgodza to zwroca mi pieniadze. Moj syn jest po wypadku i wymaga czestych konsultacji u neurochirurga(nawet przy bolu glowy)gdyz ma peknieta podstawe czaszki i kosc klinowa.Tak wiec do czasu,az sie nie zrosnie wymaga takich konsultacji..
bardzo prosze o ile jest taka mozliwosc o pomoc w znalezieniu listy przychodni lub lekarzy,ktorzy maja taka umowe podpisana z AGIS,gdyz chcemy pojechac na dwa tyg do Polski.A oplaty za wizyte i kazda tomografie nawet w Polsce sa ogromne..
Bardzo dziekuje

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Sob Sty 01, 2011 5:02 pm   

Anusiaaa może się mylę ale Agis to firma holenderska i raczej nie ma żadnych umów z lekarzami z Polski (w Polsce). Ja miałem podobny problem (Unive) i zadzwoniłem do mojego ubezpieczyciela z zapytaniem o mozliwość wizyty u lekarza w PL. Argumentem może być to,że koszt wizyty w PL jest niższy niż w Holandii,co dla ubezpieczyciela jest ważne.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Sob Sty 01, 2011 5:16 pm   

Anusiaaa79,
Cytat:

Oboje mamy swoje karty ubezp.,ktore podobno sa wazne rowniez w Polsce jak w calej Unii

to ze sa wazne nie ulega watpliwosci, ale trzeba wiedziec , ze mozna z nich korzystac wtedy ,kiedy potrzebujemy naglej pomocy lekarskiej ,

bo w razie planowanego a nieuzgodnionego pomiedzy nami a ubezpieczycielem leczenia poza granica Holandii
pokrywamy z wlasnej kieszeni koszty tego leczenia

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Anusiaaa79 
Poczatkujacy
:)

Wysłany: Sob Sty 01, 2011 7:01 pm   

dziekuje za szybka odp..
Dokladnie chodzi mi o kontakt z lekarzami,ktorzy maja podpisana umowe z AGIS nie chodzi mi o trwale leczenie...tylko o nagly wypadek...czyli jesli wyjedziemy do
Polski( po tygodziu syn dostaje drgawek i silnego bolu glowy)....wtedy potrzebna jest tomografia komp...leczymy sie tu w holandii...ale podczas wyjazdu musimy szukac lekarza,ktory ma z Agis podpisana umowe(tak nas poinformowano)...inaczej placimy...a to sa naprawde duze koszta(przerabialam juz taka syt)
Bardzo mi na tym zalerzy/szukam juz naprawde bardzo dlugo..a jesli nie zdobede takich namiarow to z kazdego wyjazdu nici,bo to samo nam powiedza o calej Uni,ze potrzeba umowy z Agis

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Sob Sty 01, 2011 7:52 pm   

Anusiaaa79 napisał/a:
Dokladnie chodzi mi o kontakt z lekarzami,ktorzy maja podpisana umowe z AGIS nie chodzi mi o trwale leczenie...

jesli w Agis twierdza, ze mozesz isc tylko do lekarza, ktory ma z nimi umowe podpisana... to niech dadza ci liste tych lekarzy...

martaa84 
Gaduła
pozdrawiam marta

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 9:22 pm   

ja córce w pl robilam 2zeby zaplacilam 500zł rachunek wyslalam do ubezpieczalni(DSW)najwyzszy pakiet,ale ubezpieczalnie nie zwrocila pieniedzy tylko doliczyla to do wlasnego ryzyka:((

sylwia_lelystad 
Gaduła nad gadułami :-)
zajeta..xD

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 9:26 pm   

Ja nic takiego nie slyszalam a za nagle wypadki musza oddac kase nie ma wyjscia...

:039:

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 9:32 pm   

martaa84 napisał/a:
ja córce w pl robilam 2zeby zaplacilam 500zł rachunek wyslalam do ubezpieczalni(DSW)najwyzszy pakiet,ale ubezpieczalnie nie zwrocila pieniedzy tylko doliczyla to do wlasnego ryzyka:((

Jakim cudem, skoro pod eigen risico podciagniety jest tylko pakiet podstawowy a dentysta jest w pakiecie dodatkowym?

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Czw Lut 17, 2011 9:35 pm   

Bronka, a nie jest tak, ze dentysta dla dziecka jest w pakiecie podstawowym?

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 9:40 pm   

Nie ma takiej mozliwosci, dzieci do lat 18 nie placa eigen risico. Przez moment zapomnialam ale juz mi sie przypomnialo :-)

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

martaa84 
Gaduła
pozdrawiam marta

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 10:03 pm   

zgadzam sie,tez o tym wiem,ale taki list dostalam z ubezpieczalni:(dodam ze prawie 2lata temu robilam corce zeby zaplacilam 1800zł i tak samo nie oddali:(

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 9:31 pm   

Bronka napisał/a:
Nie ma takiej mozliwosci, dzieci do lat 18 nie placa eigen risico. Przez moment zapomnialam ale juz mi sie przypomnialo :-)

zgadza sie... ale jesli wykonujesz badania, zabiegi z dentysta/szpitalem z ktorym nie maja podpisanej umowy... to czesc musisz sama placic... tyle, ze to nie podchodzi pod eigen risico... bo dzieci do 18 roku zycia tego nie maja...

wiem, bo jak robilam synowi badania... to tez przyslano mi rachunek z ubezpieczalni... i wytlumaczono mi, ze wlasnie ze wzgledu na to, ze nie maja podpisanej umowy z danym szpitalem/lekarzem musze czesc sama zaplacic... oni pokryli tylko 75%... dodam, ze moj syna ma rozszerzny pakiet...

Odpowiedz do tematu