NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Śro Gru 01, 2010 7:44 pm
UWAGA OSZUST !!!!
Autor Wiadomość
Layana87 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Gru 01, 2010 6:50 pm   UWAGA OSZUST !!!!

Witam wszystkich, jak wyżej bardzo proszę o kontakt wszystkich którzy zostali oszukani

Przez KAROLA , sprawa dotyczy mieszkań, samochodów oraz pracy.

Oraz wszystkie dziewczyny które wysyłały swoje CV na adres meilowy

[email protected] chcąc dostać posadę asystentki biurowej w

Amsterdamie przy ul KINGSFORTWEG 151 w wieżowcu REGUS.

Sprawa wygląda następująco….

Pan KAROL jest człowiekiem bardzo mądrym potrafiącym wspaniale manipulowac człowiekiem, obiecuje, zapewnia i jest w tym bardzo wiarygodny. Wiem ze w okolicach sierpnia wynajął mieszkanie przy ulicy RUPELMONDE 102 w Amsterdamie, umieścił ogłoszenie na Internecie ze te mieszkanie jest do wynajęcia, kończyło się na tym ze brał zaliczki i zniknął. Nie wiem dokładnie ile osób oszukał „na mieszkanie” zaznaczam ze teraz przekierował na ten adres w Amsterdamie swoja pocztę która z tam odbiera, czy tam mieszka nie wiem.
Kolejna sztuczka Karola polegała na wynajęciu biura numer 6.01 w biurowcu REGUSA w Amsterdamie, ponownie zamieścił ogłoszenie na niedzieli ze potrzebuje dziewczyn na stanowisko asystentki biurowej, zapraszał dziewczyny do biura, rozmawiał, żartował, próbował się zaprzyjaźnić, i opowiadał o swojej firmie… no właśnie firma COMTEL o której tak pięknie opowiadał nie istnieje i nigdy nie istniała, nie była nigdy zarejestrowana w KVK, udało mu się wynająć te biuro na podstawie sfałszowanych dokumentów. Opowiadał ze jest to miedzynarodowa firma informatyczna, gadał cos o zagranicznych kapitałach firmy i innych placówkach za granica, co rusz próbował od swoich nowych „pracownic” wyciągnąć pieniądze, bo to mu bankomat zjadł kartę i nie ma pieniędzy na weekend, to musi lecieć do Austrii a wypłata nie wpłynęła, proponował laptopy po atrakcyjnej cenie, lub po prostu grając na naszej wizji lepszej przyszłości wyłudzał pieniądze twierdząc ze jedyną opcją dostania tej posady to kurs, egzamin bądź papierek z wcześniejszą datą która on załatwi, oczywiście nie za darmo. Ten człowiek ma tupet, potrafi zadzwonić do kogoś twierdząc ze zatrzasnęły mu się klucze w domu, ślusarz będzie rano i czy mógłby się przespać… Ja tez dałam się oszukać, na prace, jestem matka, mam małe dziecko, on o tym wiedział mimo tego nie zawachał się tego zrobić. Bywał u mnie w domu, , pił, jadł… nazywał nas swoimi przyjaciółmi, i tak przez 3 tygodnie, jak wydało się ze firma nie istnieje i ze nie ma 2 pięter jak mówił tylko jeden malutki pokoik w którym na dodatek mieszkał (?!) zwinął się i od tamtej pory go nie widziałam. Nie wiem jak można tak żyć, bez domu, bez pracy i jeszcze oszukiwać ludzi, myślę ze on jest po prostu tłustym chorym psychicznie człowiekiem bojącym się rzeczywistości, wolącym żyć w świecie który sobie wymyśli i być kimś kim nie jest i nigdy nie będzie, wydaje mi się że próbuje odreagować jakoś braki z dzieciństwa. Bardzo proszę o kontakt wszystkich którzy zostali oszukani, mieli z nim kontakt bądź wiedza gdzie się on teraz znajduje, im nas więcej tym lepiej, mam nadzieje ze razem możemy cos zdziałać żeby go powstrzymać. Mój numer tel 0645401487 Jeszcze raz bardzo proszę, nie bądźmy obojętni wobec niezrównoważonego psychicznie przestępcy który traci kontakt z rzeczywistością…

ewela22 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Gru 01, 2010 7:54 pm   

Witam!
Ja również zostałam oszukana przez Karola nie podajemy danych personalnych nazwisko usuniete Podobnie jak koleżance Karol obiecywał złote góry… Odpowiedziałam na ogłoszenie, które było zamieszczone na Niedzieli, dotyczące pracy asystentki biurowej Amsterdamie. Pojechałam rozmowę. Karol powiedział, że mam bardzo ciekawe Cv, ale że trochę w nim brakuje. Powiedział, że aby główny prezes firmy COMTEL przyjął moją kandydaturę, musze załatwić sobie jakiś kwit z Microsoftu z datą wsteczną. Oczywiście nie mogłam tego załatwić, więc on powiedział, że za 460 euro to załatwi… Nie naciskał, ale potrafił tak mnie zmanipulować, że pieniądze dałam mu przy kolejnym spotkaniu… Warunki pracy zapowiadały się świetnie, ładne biuro w budynku Regusa, 2200 euro brutto, telefon służbowy, wyjazdy itp.… Jak tu nie skusić się na taką pracę. Poznałam nawet swoje współpracownice, jedna z nich powiedziała, że pracuje dla tej firmy od roku, co już zupełnie uśpiło moją czujność… (Karol kazał jej tak powiedzieć). Pojechałam trzeci raz do Amsterdamu żeby podpisać kontrakt i tak też uczyniłam. Po tym zdarzeniu Karol zaczął ściemniać, że babka, która miała przeprowadzić szkolenie zachorowała. Później napisał parę bezsensownych maili i na tym się skończyło. Karolek przepadł. Straciłam przez tego dupka kupę kasy, kupiłam bilet miesięczny na pociąg za 350 euro!, zrezygnowałam z poprzedniej pracy… On o tym wiedział, ale miał to głęboko w dupie… Najgorsze jest to, że Polak oszukuje Polaków! Większość z nas przyjechała tu żeby lepiej zarabiać, lepiej żyć, a tu taki frajer tak potrafi wykorzystać naiwność ludzką i robić na tym duże pieniądze. Ludzie uważajcie na siebie, pamiętajcie żeby nigdy, nikomu nie dawać pieniędzy przed rozpoczęciem pracy, nawet najmniejszej sumy! Mam nadzieję, że moja historia będzie przestrogą dla innych osób i że tego świra wreszcie złapie policja!
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Gru 02, 2010 11:47 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Athlon 
Gaduła

Wysłany: Śro Gru 01, 2010 10:55 pm   

Dziewczyny rozumiem wasze rozgoryczenie, ale nazywajac sprawy najgrzeczniej jak potrafie to....wasza naiwnosc mnie rozbraja,,,coz wiecej mozna dodac, warto miec uszy i oczy szeroko otwarte, nawet przed tak czarujaca postacia jak slawetny Karol.

Och Karol!! Czy Tulipan? Chlopie !! wiecej klasy , numer na zgubione klucze...zenada..nie stac cie na nic ciekawszego?

Layana87 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Gru 02, 2010 1:17 pm   

Niedawno ktoś oklepał pana Karolka nie podajemy danych personalnych nazwisko usuniete D i to za sprawa jego dziewwczyny Aśki która go wydała. Teraz Karol sie ukrywa i nie wiadomo z czym teraz wypali. Wiem ze komornik holenderski predzeej czy pozniej go dorwie bo mial telefony na abonament w vodafonie, t-mobile, telfort, oraz w innych instytucjach, jak nie trudno sie domyslic nie zaplacil ani jednego rachunku :D pewnie nie bylo go na to stac :D wiem tez ze firma REGUS rowniez zglosila sprawe na policje. :D
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Gru 02, 2010 11:49 pm, w całości zmieniany 1 raz  

vanesa 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Gru 02, 2010 7:48 pm   

Witam! Ja również zostałam oszukana przez dane personalne usuniete j/w moje koleżanki, więc nie będe opisywać w jaki sposób mnie oszukał. Mój post dedykuje Karolowi, bo jestem pewna, że ten maniak będzie to czytał. Karol żal mi twoich rodziców, a w szczególności matki, która urodziła cię i dała ci życie, a teraz musi znosic te cierpienia i upokorzenia, które wyrzadziłeś tak wielu ludziom. Jak Ci nie jest wstyd? Co ty myślisz gruby sku...nie, że nie nadejdzie czas zemsty?Możesz czuć mój oddech jak i wielu ludzi na swoich plecach.W Polsce masz tyle długów, że musiałeś przyjechać do Holandii, aby tutaj cwaniakować. Weź tą tłustą dupę i zabierz się do roboty a nie wyciągasz od ludzi 100 euro i robisz frajesrskie numery. Nie dziwię się, że nie masz dziewczyny, przecież kto by wytrzymał z tak psychicznym potworem. A co do twojej naiwnej byłej Asi to dziwie się jak ona mogła być z tak obleśnym psycholem, do dziś nie może dojśc do siebie. Zresztą nie dziwi mnie już nic odnośnie ciebie jak można spać w biurze i trzymać tam swoje obsrane gacie. No, ale widzę, że lubisz takie ekskluzywne życie. Masz rację z tym, że żyjesz dniem dzisiejszym i nie myślisz co będzie jutro!
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Gru 02, 2010 11:48 pm, w całości zmieniany 2 razy  

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Czw Gru 02, 2010 8:13 pm   

ewela22 napisał/a:
(...) a tu taki frajer tak potrafi wykorzystać naiwność ludzką (...)
vanesa napisał/a:
(...) Weź tą tłustą dupę i zabierz się do roboty a nie wyciągasz od ludzi 100 euro i robisz frajesrskie numery. (...)

kto jak kto, ale frajer z niego zaden...

slownik jezyka polskiego napisał/a:
frajer
1. pot. «człowiek naiwny»
2. pot. «człowiek początkujący w jakiejś dziedzinie»
3. pot. «rzecz łatwa do zrobienia»
4. daw. «zalotnik»

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 8:50 pm   

Po przeczytaniu tych postow jako pierwsze co mi do glowy przyszlo: zainteresowane praca osoby chcialy zaplacic za falszywe papiery, certyfikaty aby oszukac pracodawce a tu niestety same sie daly oszukac, czasami droga na skroty nie jest ta najlepsza...

Ale dlaczego go nazywacie psycholem? Zwykly kombinator i oszust, jego klamstwa sa tak grubymi nicmi szyte ze az dziw ze tyle osob sie dalo na to nabrac ale moze tak jest gdy ktos chce szybko cos zalatwic najlepiej przesz oszustwo to wlasnei laduje sam z reka w nocniku...

Co wcale nei zxnaczy ze nei jest mi zal osob oszukanych

vanesa 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Gru 02, 2010 9:03 pm   

Jagoda uwierz, że Ciebie również by omamił!!!
Zag nie znasz bajery :026:

lusia0101 
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 9:19 pm   

a mnie interesuje... (i tu prosba do moderatorow) czy oszukane panie pisza z tego samego IP?

Takie dziwne troche. nie?

[ Dodano: Czw Gru 02, 2010 9:19 pm ]
jagodka napisał/a:
Po przeczytaniu tych postow jako pierwsze co mi do glowy przyszlo: zainteresowane praca osoby chcialy zaplacic za falszywe papiery, certyfikaty aby oszukac pracodawce a tu niestety same sie daly oszukac, czasami droga na skroty nie jest ta najlepsza...

amen

nuta 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 9:26 pm   

ojjj tyle sie tu czyta, zeby nigdy zadnej kasy nie ladowac przed podjeciem pracy i jeszcze jakies tanie sztuczki, ze zapomnial kasy... nie nie nie, nie kupilabym tego.

ps. rowniez staram sie rozumiec zal oszukanych, ale po co ruszacie jego rodzicow i jakies straszenie przez forum, dziwne to.pies ktory glosno szczeka - nie gryzie.

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 9:42 pm   

Jak przedmowczynie. Poza tym te wszystkie obelgi...pozal sie Boze, az zal czytac, znizacie sie do jego poziomu :079:

Layana87 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Gru 02, 2010 9:55 pm   

lusia0101 napisał/a:
a mnie interesuje... (i tu prosba do moderatorow) czy oszukane panie pisza z tego samego IP?

hehehe dobre..... haga, amsterdam i ede i niby te same IP.... niezle
dlatego uwielbiam polskie fora... grzecznie zapytalam i poprosilam o pomoc, ale jak widze nie tu trzeba szukac, w tym momencie znam 11 oszukanych osob na kwote ok 9 tys euro.... ale taka wlasnie jest solidarnosc polakow i nie dziw ze wszyscy sie z nas smieja bo jeden drugiemu pomoc nie potrafi tylko durnowato komentuje.... thx rodacy

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Pią Gru 03, 2010 12:10 pm   

Mozecie opisac jak ten kolo wygladal bo wydaje mi sie ze sprzedalem jemu auto kilka miesiecy temu

Layana87 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Gru 03, 2010 1:30 pm   

wysoki gruby szatyn.... w pierwszym poscie jest podany moj numer telefonu, zadzwon do mnie jak mozesz to ci wszystko wyjasnie

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Pią Gru 03, 2010 2:02 pm   

Tak to mogl byc on. Sprzedalem mu forda, podobno mieszkal w Amsterdamie na
Geuzenveld, pracowal przy rozkladaniu towarow w sklepie chyba(tak mowil). Dal kase ,czekal tylko na papier z gemeente o meldunku,dopiero jak postraszylem policja znalazl pana z Hagi co zarejestrowal na siebie to auto.

Odpowiedz do tematu