NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
bank w Venlo
Autor Wiadomość
martuskaa92
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Cze 27, 2012 3:38 pm   bank w Venlo

Hej,
w przyszłym tygodniu jadę do pracy koło Venlo, w Holandii. Niestety już na starcie pojawia się chyba najgorszy problem - wyplata. Pieniadze maja byc do reki, nie przelewem, a jak wiadomo, nie stwarza to najlepszego rozwiazania dla osob nieposiadajacego konta. Nie chcę zostawiac pieniedzy na kempingu ani z nimi jezdzic do pracy.

Oto moje pytanie: jaki bank oferuje utworzenie konta na przechowanie tych pieniedzy ? w Velno oczywiscieDodam, że nie znam holenderskiego. Mam również konto w mbanku, zadzwonie do nich, moze maja jakies rozwiazanie, ale w to watpie.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Śro Cze 27, 2012 3:46 pm   

przechowywanie pieniedzy kazdy bank ma w ofercie:) pewnie wszyskie wieksze banki maja tam jakies swoje placowki/wplatomaty, a z konta bedziesz korzystala przez internet.
mbank ci nie pomoze, bo nie wplacisz (bez dodatkowych kosztow) gotowki na polskie konto.

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

martuskaa92
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Cze 27, 2012 4:10 pm   

mbank tez ma walutowe, korzystalam z niego jak jezdzilam po granicy

jesli ktos korzystal z banku to prosze o sprawdzone, i jakie sa warunki umowy
widzialam rozne banki ale niestety ogranicza mnie angielski (o holenderskim juz nie mowie), bede dowiadywac sie jeszcze z kolezanka bo ona zna, ale jesli ktos korzysta z jakiegos i nie ma zadnych problemow to prosze o napisanie
i szukam banku na okres 2 miesiecy, pozniej bedzie mi niepotrzebne

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Śro Cze 27, 2012 4:20 pm   

walutowe ci nie pomoze, bo to nadal polskie konto, na ktore wplacisz tylko przelewem (albo przez jakiegos posrednika, za drobna oplata).
z otwarciem konta mozesz miec problem jezeli nie bedziesz miala zameldowania. gdzies tu na forum jest watek na ten temat.
nie wiem o jakie warunki pytasz. potrzebne ci konto do wplat i przelewow. czyli bierzesz najtanszy pakiet z dostepem przez internet i karta do bankomatu. mysle, ze wszedzie oplaty beda podobne.
z wiekszych bankow masz do wyboru:
- ABN AMRO - calkiem ok, strona po angielsku, duzo placowek i bankomatow
- ING - z tego co widze, to jest bardzo popularny tu na forum. wygodny, bo zamiast tokena do transakcji internetowych mozna korzystac z kodow (ale nie wiem czy sms czy karta)
- Rabobank - wszystko ok, ale obsluga przez internet jest tylko w j. holenderskim
- SNS - podobnie jak w rabo (hol), ale maja mniejszy token

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

krzysztofa 
Poczatkujacy
Krzysztofa!

Wysłany: Pią Cze 29, 2012 5:03 pm   

W venlo masz 3 banki ing, a ogólnie ING jest dobre. Jeden jest nie daleko stacji, tutaj masz adresy tych banków:

http://www.openingstijden.nl/ING+Bank/Venlo/

Darmowe utworzenie konta, potem coś koło 3 euro za kwartał pobierają opłatę za prowadzenia konta, przelewy darmowe, przelewy do polski chyba płatne :)

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez krzysztofa Pią Cze 29, 2012 5:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

panchlodek
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 30, 2012 7:41 pm   

Co do tych kodów w ING to można wybrać karte lub smsem ja wybrałem sms bo telefon mam raczej zawsze przy sobie. ING dobra sprawa, dostałem karte po 3/4 dniach :)
Pozdrawiam

Bulwiak
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 30, 2012 11:06 pm   

a da radę tak zrobić by założyć konto w oddziale ING w Polsce i wpłacać pieniądze w oddziale w Holandii?

krzysztofa 
Poczatkujacy
Krzysztofa!

Wysłany: Wto Lip 03, 2012 2:03 am   

ING BAnk śląski to co innego co bank ing w holandi :)

Karte dostaje się od razu na miejscu, potem po kilku dniach przychodzi nowa z twoimi danymi.

Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu