Randstad wypowiedzenie |
Autor |
Wiadomość |
rigo_scallars
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 23, 2012 2:26 pm Randstad wypowiedzenie
|
|
|
Witam
w poniedzialek mam zamiar dac wypowiedzenie umowy tymczasowej w randstadzie i mam do tego kilka pytan:
1. czy nie bedzie problemow z ich strony ? przy zawieraniu umowy babka powiedziala mi ze moge zerwac umowe z dnia na dzien i w umowie jest napisane cos takiego
"De uitzendovereenkomst eindigt van rechtswege zodra de uitzending op verzoek van de opdrachtgever ten einde komt. De overeenkomst eindigt in ieder geval zodra u fase A voltooit.
Op deze overeenkomst zijn de Voorwaarden van Inschrijbing en Uitzending van toepassing, waarmee u zich bij inschrijving akkoord heeft verklaard en waarvan u een getekend exemplaar heeft ontvangen."
czyli umowa wygasa w kazdym momencie na moje zyczenie ??
2. bede chcial zrezygnowac rowniez z ubezpieczenia VGZ, czy babki z Randstadu musza mi dac jakies dokumenty potwierdzajace zakonczenie mojej pracy ktore musze wyslac do biura VGZ ? zjezdzajac juz na stale do polski VGZ nie bedzie mi chyba robil problemow ze mam do konca roku placic ubezpieczenie?
3. jak wyglada wyplata za moje dni urlopowe ? czy randstad wyplaci moje pieniadze na moje konto ?
4. czy ktos ma wzor wypowiedzenia takiej umowy dla randstadu i dla VGZ ?
pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz |
|
|
|
|
Kasjopeja
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 26, 2012 8:12 pm
|
|
|
Też mam podobny problem, bo dzisiaj jest już wtorek a ja nie mam kontaktu ze swoją koordynatorką. Napisałam jej sms-a kiedy chcę zakończyć pracę, i spytałam czy mogę jej wysłać wypowiedzenie mailem, bo się z nią nie widzę i ciszaaa. Ale na mojej polskiej umowie w Pran jest 2 tygodniowe wypowiedzenie a w Holandii jest już Randstad, który ma 1 tygodniowe wypowiedzenie. Ale jak się do jutra koordynatorka nie odezwie to zadzwonię do niej. Nie chcę chwilowo nic mówić w pracy bo będą fochy więc wolałabym żeby dowiedzieli się o tym dzień przed moim wyjazdem najlepiej Ma ktoś może wzór wypowiedzenia w j.ang.? |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Wto Cze 26, 2012 10:17 pm
|
|
|
na fazie a mozesz wypowiedziec umowe w kazdej chwili |
|
|
|
|
MacGrey
Gaduła

Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Cze 2010 Posty: 140 Skąd: Rijswijk
|
Wysłany: Wto Cze 26, 2012 10:27 pm
|
|
|
rigo_scallars napisał/a: | De uitzendovereenkomst eindigt van rechtswege zodra de uitzending op verzoek van de opdrachtgever ten einde komt. De overeenkomst eindigt in ieder geval zodra u fase A voltooit |
Wychodzi z tego,ze jest to umowa z tzw.uitzendbeding-znaczy to,ze mozesz wypowiedziec umowe w trybie natychmiastowym.Jedynym warunkiem jest zgloszenie tego faktu dzien wczesniej.
rigo_scallars napisał/a: | bede chcial zrezygnowac rowniez z ubezpieczenia VGZ, czy babki z Randstadu musza mi dac jakies dokumenty |
Jesli Twoje ubezpieczenie bylo uregulowane przez Randstad to babki powinny zglosic ta informacje do VGZ a jesli miales prywatne ubezpieczenie to:
rigo_scallars napisał/a: |
zjezdzajac juz na stale do polski |
wypelniajac formularz
i wysylasz na adres:
Zorgverzekeraar VGZ
Postbus 25210
5600 RS Eindhoven
rigo_scallars napisał/a: | jak wyglada wyplata za moje dni urlopowe ? czy randstad wyplaci moje pieniadze na moje konto ? |
Wedlug zapisu w CAO w ciagu 6 tygodni po ustaniu zatrudnienia wszelkie rezerwacje powinny byc przelane na konto. |
|
|
|
|
rigo_scallars
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 09, 2012 6:01 pm
|
|
|
zalatwilem juz wszystkie sprawy zwiazane z praca i pieniadze za dni urlopowe tez dostalem...:)
dzisiaj dostalem list na ktorym jest korekta mojego ubezpieczenia w zwiazku z moim wyjazdem do polski.
macie moze IBAN i SWIFT dla przelewow do vgz ?? |
|
|
|
|
|