NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Randstad wypowiedzenie
Autor Wiadomość
rigo_scallars
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 23, 2012 2:26 pm   Randstad wypowiedzenie

Witam

w poniedzialek mam zamiar dac wypowiedzenie umowy tymczasowej w randstadzie i mam do tego kilka pytan:

1. czy nie bedzie problemow z ich strony ? przy zawieraniu umowy babka powiedziala mi ze moge zerwac umowe z dnia na dzien i w umowie jest napisane cos takiego

"De uitzendovereenkomst eindigt van rechtswege zodra de uitzending op verzoek van de opdrachtgever ten einde komt. De overeenkomst eindigt in ieder geval zodra u fase A voltooit.

Op deze overeenkomst zijn de Voorwaarden van Inschrijbing en Uitzending van toepassing, waarmee u zich bij inschrijving akkoord heeft verklaard en waarvan u een getekend exemplaar heeft ontvangen."

czyli umowa wygasa w kazdym momencie na moje zyczenie ??

2. bede chcial zrezygnowac rowniez z ubezpieczenia VGZ, czy babki z Randstadu musza mi dac jakies dokumenty potwierdzajace zakonczenie mojej pracy ktore musze wyslac do biura VGZ ? zjezdzajac juz na stale do polski VGZ nie bedzie mi chyba robil problemow ze mam do konca roku placic ubezpieczenie?

3. jak wyglada wyplata za moje dni urlopowe ? czy randstad wyplaci moje pieniadze na moje konto ?

4. czy ktos ma wzor wypowiedzenia takiej umowy dla randstadu i dla VGZ ?

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz

Kasjopeja
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Cze 26, 2012 8:12 pm   

Też mam podobny problem, bo dzisiaj jest już wtorek a ja nie mam kontaktu ze swoją koordynatorką. Napisałam jej sms-a kiedy chcę zakończyć pracę, i spytałam czy mogę jej wysłać wypowiedzenie mailem, bo się z nią nie widzę i ciszaaa. Ale na mojej polskiej umowie w Pran jest 2 tygodniowe wypowiedzenie a w Holandii jest już Randstad, który ma 1 tygodniowe wypowiedzenie. Ale jak się do jutra koordynatorka nie odezwie to zadzwonię do niej. Nie chcę chwilowo nic mówić w pracy bo będą fochy więc wolałabym żeby dowiedzieli się o tym dzień przed moim wyjazdem najlepiej :) Ma ktoś może wzór wypowiedzenia w j.ang.?

bejupi 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Wto Cze 26, 2012 10:17 pm   

na fazie a mozesz wypowiedziec umowe w kazdej chwili

MacGrey 
Gaduła

Wysłany: Wto Cze 26, 2012 10:27 pm   

rigo_scallars napisał/a:
De uitzendovereenkomst eindigt van rechtswege zodra de uitzending op verzoek van de opdrachtgever ten einde komt. De overeenkomst eindigt in ieder geval zodra u fase A voltooit

Wychodzi z tego,ze jest to umowa z tzw.uitzendbeding-znaczy to,ze mozesz wypowiedziec umowe w trybie natychmiastowym.Jedynym warunkiem jest zgloszenie tego faktu dzien wczesniej.

rigo_scallars napisał/a:
bede chcial zrezygnowac rowniez z ubezpieczenia VGZ, czy babki z Randstadu musza mi dac jakies dokumenty

Jesli Twoje ubezpieczenie bylo uregulowane przez Randstad to babki powinny zglosic ta informacje do VGZ a jesli miales prywatne ubezpieczenie to:

rigo_scallars napisał/a:

zjezdzajac juz na stale do polski

wypelniajac formularz
i wysylasz na adres:
Zorgverzekeraar VGZ
Postbus 25210
5600 RS Eindhoven

rigo_scallars napisał/a:
jak wyglada wyplata za moje dni urlopowe ? czy randstad wyplaci moje pieniadze na moje konto ?

Wedlug zapisu w CAO w ciagu 6 tygodni po ustaniu zatrudnienia wszelkie rezerwacje powinny byc przelane na konto.

rigo_scallars
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lip 09, 2012 6:01 pm   

zalatwilem juz wszystkie sprawy zwiazane z praca i pieniadze za dni urlopowe tez dostalem...:)

dzisiaj dostalem list na ktorym jest korekta mojego ubezpieczenia w zwiazku z moim wyjazdem do polski.

macie moze IBAN i SWIFT dla przelewow do vgz ??

Odpowiedz do tematu