Domowe przedszkole.. |
Autor |
Wiadomość |
radek8333
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 9:33 pm Domowe przedszkole..
|
|
|
Witam.
Mam pytanie czy w okolicach Leiden lub Hagi organizuje się coś takiego na zasadzie spotkań dzieci w wielu 2-3 lat? Chodzi mi dokładnie o to że chciałbym aby moja córka miała kontak z dziećmi. Mam na myśli tylko polskie dzieci. Może ktoś wie coś na ten temat? |
Ostatnio zmieniony przez radek8333 Śro Kwi 27, 2011 10:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
marta75
Gaduła marta75
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 26 Cze 2010 Posty: 159 Skąd: krakow-veenendaal
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 7:23 am
|
|
|
Podpinam sie pod temat.okolice Venray,Nijmegen,Cujik.chetnie dojade z moja corka,ma 13mies.moge tez zaprosic kilka mam z dzieciaczkami do siebie.mieszkam w domu z malutkim ogrodkiem.dzieki |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 9:41 am Re: Domowe przedszkole..
|
|
|
radek8333 napisał/a: | Witam.
Mam pytanie czy w okolicach Leiden lub Hagi organizuje się coś takiego na zasadzie spotkań dzieci w wielu 2-3 lat? Chodzi mi dokładnie o to że chciałbym aby moja córka miała kontak z dziećmi. Mam na myśli tylko polskie dzieci. Może ktoś wie coś na ten temat? |
Klub Wesołych Mam w świetlicy Niedziela.NL w Hadze - środowe popołudnia
Polska Świetlica
Obecnie wakacje -> spotkania rozpoczną się we wrześniu ...
Klub Wesołych Mam zaprasza na spotkania wraz ze swoimi pociechami w środowe popołudnia w godz 13.00-16.00 w Świetlicy Niedziela.NL przy przy ulicy Thomas Schwenckestraat 28 (2563BZ Den Haag).
Mamy prowadzące klub aktywnie współpracują z holenderską organizacją wspierającą matki - consultatie-bureau Moeders Informeren Moeders.
Kontakt: Zuza tel. +31-6-4388-9082, Izabela tel. +31-6-2146-9179.
druga opcja to sobotnia polska szkola w Hadze
http://www.szkolahaga.nl/
albo polskie przedszkole
Przedszkole domowe polsko-holenderskie czynne od poniedziałku do piątku w godzinach 5-19. Zapewniamy, wyżywienie, dobrą opiekę (przedszkolanka z zawodu), fajne gry i zabawy. Twoje dziecko nie będzie się tu nudzić.
Przedszkole Polsko-Holenderskie w Hadze
Vaillantlaan 14, Den Haag.
tel: +31-6-1461-9644 lub +31-6-2069-4250
e-mail: [email protected]
w informatorze niedzieli widze ze jest jakas szkola w Leiden wiec moze do nich zadzwon/pojdz i dowiedz sie czy cos organizuja dla takich maluchow
Szkoła Polska w Leiden
adres (zajęcia): Club "Vogelvlucht", Boshuizerlaan 5, 2321SG Zuid-West Leiden, Zuid-Holland, Nederland / Holandia.
adres (korespondencja): Szkoła Polska Leiden, tav S. Bąk-Matysiewicz, Machenlaan 10, 2361XZ Warmond, Zuid-Holland, Nederland / Holandia.
Zajęcia odbywają się co drugą sobotę, od godz. 14.30 do godz. 17.30.
tel: Stanisława Bąk-Matysiewicz (informacja i zapisy) +31-6-5720-7532.
fax:
e-mail: [email protected]
internet: www.fpsn.nl/scholen/leiden/index.html
sprawdz tutaj
www.fpsn.nl
jak juz wczesniej pisalam moze w szkolach wiedza o organizowanych spotkaniach dla maluchow
czy ktos z was tu z forum chodzi na te spotkania klubu wesolych mam w hadze? zastanawialam sie czy pojsc |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 11:14 am Re: Domowe przedszkole..
|
|
|
jagodka napisał/a: | Klub Wesołych Mam w świetlicy Niedziela.NL w Hadze - środowe popołudnia |
Klub Wesolych Mam - spotkania sa w buurthuis De Lijsterbes na ulicy Lijsterbesstraat 61,
od 9:30 do 11:30
http://www.niedziela.nl/i...iedy&Itemid=161 |
Ostatnio zmieniony przez Duuvelke Czw Kwi 28, 2011 11:15 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 4:00 pm
|
|
|
Duuvelke, te info mam z niedzieli
http://www.niedziela.nl/i...lica&Itemid=135
moze jesli masz mozliwosc skontaktuj sie z adminem aby to wedytowala i wspawip poprawne dane bo te jest z data 2009roku i jak widze zmieniono miejsce spotkan |
Ostatnio zmieniony przez jagodka Czw Kwi 28, 2011 4:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
radek8333
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 1:12 pm
|
|
|
jagodka napisał/a: | Przedszkole Polsko-Holenderskie w Hadze
Vaillantlaan 14, Den Haag.
tel: +31-6-1461-9644 lub +31-6-2069-4250
e-mail: [email protected] |
Jeżeli ktoś będzie potrzebował kontaktu to proszę dzwonić pod drugi numer...
Pierwszy odbiera Holender i ze zdziwieniem mówi że nic nie wie o żadnym przedszkolu.. |
|
|
|
|
girasol
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2012 9:33 pm
|
|
|
Chcialabym zorganizowac spotkania mam z dziecmi w wieku od 0-4 lat na Moerwijku Noord, w czwartki od 11-12.30 u mnie w prywatnym mieszkaniu (mam duzy salon:) i ogrod)
Na spotkaniach poruszylysbysmy rozmaite tematy macierzynstwa, jak rowniez zycia w Holandii, radzenia sobie z rozlaka z rodzina, przyjaciolmi z Polski, itp.itp czyli jak tu nie zwariowac:)
W razie zainteresowania mozliwosc zorganizowania rowniez wspolnych wypadów do ciekawych dla dzieci miejsc tj. kinderspeelparadijs de Ballebak w Zoetermeer, Sea Life w Scheveningen itp.
Na spotkania zapraszam wszystkie mamy, ktorym zalezy, aby pociechy mialy kontakt z innymi dziecmi oraz te, ktore czuja sie tu po prostu samotnie.
Spotkania oczywiscie bezplatne (ale domowej roboty wypieki zawsze mile widziane:P)
Serdecznie zapraszam |
_________________ byNieUmrzecPośródZgiełkuMiastWcieniuMartwychDrzew |
|
|
|
|
madziunia66615
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 5:30 pm
|
|
|
Witam od niedawna mieszkam w Meerssen i poszukuję jakiegoś przedszkola dla mojej córki ma 2 latka. chciałabym żeby w przedszkolu mówiono po polsku bo my jeszcze nie potrafimy mówić po holendersku. i mam jeszcze jedno zapytanie czy można się gdzieś w tych rejonach nauczyć holenderskiego? |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 10:51 pm
|
|
|
madziunia66615 napisał/a: | chciałabym żeby w przedszkolu mówiono po polsku bo my jeszcze nie potrafimy mówić po holendersku. |
no to chyba musisz tylko do polskich szkol weekendowych.
Jak nie mowicie po holendersku to dobry krok aby zaczac,szczegolnie dla malucha,bo w wieku 4lat pojdzie do szkoly, wiecej poszperaj na forum,jest juz watek o przedszkolach i calych papierkowych sprawach by go zalatwic. |
|
|
|
|
Agattka
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 1:54 pm
|
|
|
girasol napisał/a: | Chcialabym zorganizowac spotkania mam z dziecmi w wieku od 0-4 lat na Moerwijku Noord, w czwartki od 11-12.30 u mnie w prywatnym mieszkaniu (mam duzy salon:) i ogrod)
Na spotkaniach poruszylysbysmy rozmaite tematy macierzynstwa, jak rowniez zycia w Holandii, radzenia sobie z rozlaka z rodzina, przyjaciolmi z Polski, itp.itp czyli jak tu nie zwariowac:)
W razie zainteresowania mozliwosc zorganizowania rowniez wspolnych wypadów do ciekawych dla dzieci miejsc tj. kinderspeelparadijs de Ballebak w Zoetermeer, Sea Life w Scheveningen itp.
Na spotkania zapraszam wszystkie mamy, ktorym zalezy, aby pociechy mialy kontakt z innymi dziecmi oraz te, ktore czuja sie tu po prostu samotnie.
Spotkania oczywiscie bezplatne (ale domowej roboty wypieki zawsze mile widziane:P)
Serdecznie zapraszam |
droga Girasol
wyszlo cos z tych spotkan? byli jacys chetni? nadal sie spotykacie?? |
|
|
|
|
|