przewóz sprzętu |
Autor |
Wiadomość |
słoneczko
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sie 30, 2012 2:49 am przewóz sprzętu
|
|
|
Witam. Wybieram się do Holandii autobusem i zastanawiam się czy laptopa lepiej wsadzić do bagażu podręcznego(luzem do mojej torebki) czy do walizki, dużo jest w necie na ten temat odnośnie przelotów samolotem, natomiast chciałam się dowiedzieć czy w przypadku podróży autokarem ma to jakieś znaczenie i ewentualnie jak będzie lepiej. Dziękuję.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Czw Sie 30, 2012 8:13 am
|
|
|
Zawsze lepiej do podrecznego, jest mniej narazony np na wstrzasy. Przy okazji bedziesz mogla jakis film obejrzec |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
QAZAAR
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 12:26 am
|
|
|
Generalnie to nie ma większego znaczenia.
Ale faktycznie, jeśli chodzi o samoloty to laptopa lepiej wsadzić w bagaż zwykły bo jest mniej narażony na promieniowanie elektromagnetyczne (uszkadza hdd). Ale jeśli chodzi o autokar to jeśli nie będziesz spać możesz przez 2-3 godziny (zależy jaka masz baterię) miło spędzić czas słuchając muzyki lub oglądać film . Dlatego zgadzam się z przedmówcą. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 7:53 am
|
|
|
Jeśli chcesz lecieć samolotem a mieć laptopa całego a nie w częściach - lepiej mieć w podręcznym - wiem ci sie dzieje z bagazami na lotnisku;) |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
|