NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
podpalony samochód proszę o pomoc
Autor Wiadomość
adek20 
Poczatkujacy
adam

Wysłany: Czw Lip 26, 2012 10:28 pm   podpalony samochód proszę o pomoc

witam
dziś spotkała mnie tragedia, wróciłem do domu po pracy, zaparkowałem samochód jak codziennie i został podpalony. Straż pożarna go ugasiła, musieli rozciąć sprzętem maskę, no i policja ma podejrzanego (starszy gościu na tym wózeczku 3 kołowym pod wpływem alkocholu) . Policja spisała zeznania świadków oraz moje, a laweta zabrała samochód najpierw na policję do śledztwa a potem ma iść na parking. I mają zadzwonić do mnie aby samochód zabrać. Co się dowiedziałem będe musiał zapłacić za lawete i pewnie parking. Co muszę zrobić aby odzyskać te pieniądze od sprawcy ?? potem muszę ponad 1000zł za lawete do polski zapłacić, masakra w jaki sposób mam to załatwić ?? Czy policja da mi jego dane ??

[ Dodano: Pią Lip 27, 2012 3:25 pm ]
naprawdę nikt nie potrafi mi pomóc ?? zadzwoniłem dziś do polskiego ubezpieczenia i nic nie dostane, i nie muszę sprowadzać samochodu do Polski ale muszę go na miejscu zezłomować.
Czy jest w tilburgu lub okolicach jakiś radca prawny/prawnik mówiący po polsku ?? chciałbym starać się o odszkodowanie na drodze cywilnej od sprawcy.
Pozdrawiam

panchlodek
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 27, 2012 8:38 pm   

http://www.pomoc-prawna.nl/ tutaj mozesz przedzwonic bardzo mi ten pan pomógł.

pierogiruskie
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sie 15, 2012 12:58 pm   

to też tu zgłoś

https://www.discriminatie...minatiebureaus/

masz jakiś dokument z policji? zeznanie z pieczęcią, podpisem i nazwiskiem policjanta oraz adresem komendy ? podeślij im skan

warto też z tego korzystać

www.rechtswinkel.nl/
lub
juridischloket.nl

ja szarpałem się z policją ponad rok ale z innego paragrafu

[ Dodano: Sro Sie 15, 2012 12:59 pm ]
ps. roadcy Ci pomogą jak będziesz chciał się za darmo pozbyć z domu pralki albo lodówki.....

kamil.holandia
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Wrz 04, 2012 6:32 am   

pierogiruskie napisał/a:

[ Dodano: Sro Sie 15, 2012 12:59 pm ]
ps. roadcy Ci pomogą jak będziesz chciał się za darmo pozbyć z domu pralki albo lodówki.....

Z tym sie zgodze ale nie szufladkowal bym ludzi. To naprawde trudna sprawa. Zasada jest taka ze jak masz autocasco to odzyskasz pieniazki a jak masz normalne OC no to juz tylko sprawa cywilna ( tak mi sie wydaje, ale prawnikiem nie jestem).

PS: kto ma pralke na zbyciu ;)

Odpowiedz do tematu