podpalony samochód proszę o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
adek20
Poczatkujacy adam
|
Wysłany: Czw Lip 26, 2012 10:28 pm podpalony samochód proszę o pomoc
|
|
|
witam
dziś spotkała mnie tragedia, wróciłem do domu po pracy, zaparkowałem samochód jak codziennie i został podpalony. Straż pożarna go ugasiła, musieli rozciąć sprzętem maskę, no i policja ma podejrzanego (starszy gościu na tym wózeczku 3 kołowym pod wpływem alkocholu) . Policja spisała zeznania świadków oraz moje, a laweta zabrała samochód najpierw na policję do śledztwa a potem ma iść na parking. I mają zadzwonić do mnie aby samochód zabrać. Co się dowiedziałem będe musiał zapłacić za lawete i pewnie parking. Co muszę zrobić aby odzyskać te pieniądze od sprawcy ?? potem muszę ponad 1000zł za lawete do polski zapłacić, masakra w jaki sposób mam to załatwić ?? Czy policja da mi jego dane ??
[ Dodano: Pią Lip 27, 2012 3:25 pm ]
naprawdę nikt nie potrafi mi pomóc ?? zadzwoniłem dziś do polskiego ubezpieczenia i nic nie dostane, i nie muszę sprowadzać samochodu do Polski ale muszę go na miejscu zezłomować.
Czy jest w tilburgu lub okolicach jakiś radca prawny/prawnik mówiący po polsku ?? chciałbym starać się o odszkodowanie na drodze cywilnej od sprawcy.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
panchlodek
Poczatkujacy
|
|
|
|
|
pierogiruskie
Poczatkujacy

|
Wysłany: Śro Sie 15, 2012 12:58 pm
|
|
|
to też tu zgłoś
https://www.discriminatie...minatiebureaus/
masz jakiś dokument z policji? zeznanie z pieczęcią, podpisem i nazwiskiem policjanta oraz adresem komendy ? podeślij im skan
warto też z tego korzystać
www.rechtswinkel.nl/
lub
juridischloket.nl
ja szarpałem się z policją ponad rok ale z innego paragrafu
[ Dodano: Sro Sie 15, 2012 12:59 pm ]
ps. roadcy Ci pomogą jak będziesz chciał się za darmo pozbyć z domu pralki albo lodówki..... |
_________________ wiki: szatan (hebr. שטן satan – oskarżyciel; arab.الشيطان Szejtan – przeciwnik, złe moce) |
|
|
|
|
kamil.holandia
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2012 6:32 am
|
|
|
pierogiruskie napisał/a: |
[ Dodano: Sro Sie 15, 2012 12:59 pm ]
ps. roadcy Ci pomogą jak będziesz chciał się za darmo pozbyć z domu pralki albo lodówki..... |
Z tym sie zgodze ale nie szufladkowal bym ludzi. To naprawde trudna sprawa. Zasada jest taka ze jak masz autocasco to odzyskasz pieniazki a jak masz normalne OC no to juz tylko sprawa cywilna ( tak mi sie wydaje, ale prawnikiem nie jestem).
PS: kto ma pralke na zbyciu |
|
|
|
|
|