NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozliczenie z podatku i oplata za podanie nr konta ???
Autor Wiadomość
superautonl
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Paź 02, 2012 1:33 pm   Rozliczenie z podatku i oplata za podanie nr konta ???

Witam,

Rozliczalem sie w biurze rozliczen w holandii za rok ubiegly za podatek, przyszly mi faktury za rozliczenie sie za wykonanie rozliczenia, 40 eur i 20 eur za podanie nr konta,

Wszystko wygladalo tak, wyslalem maila z jaroopgavami, sofi numerami, dowod osobisty i nr konta mbank polski,

Pozniej odeslali niby takie dokumenty do podpisu dla belastingdienst, ktorych nie podpisaywalem do dzis, czy jest mozliwe aby ktos wykonal rozliczenie bez podpisu odeslanego im?

I pani w biurze zapytana z mojej strony za oplate bankowa nr konta 20 eur powiedziala ze to za wprowadzenie jako 1szy raz do ewidencji belastingu sie placi 20 eur, lub za zmiane nr na nowy, ale ja wysylalem za 1ym razem konta, sofi nr dowody i jaaropgavy, i skad ta oplata to tak jakby kazdy kto sie rozliczal z was musial oplacac 20 eur za podanie nr konta , bo kazdy musi podac bo na cos pieniadze musza wkoncu przyjsc?

Niech ktos mi wytlumaczy czy powinienem oplacac fakture za podanie nr konta czy tez nie i czy maja prawo do rozliczenia mnie bez podpisu , bo co by bylo gdyby ktos wysylal do 10 biur moje papiery bez moejej wiedzy i z czyims nr konta, a posidalby np kopie z komputera dowodow i jaaropgavow, to co 10 firmom trzeba wtedy oplacac a w zadnej sie nie podpisalem na dobra sprawe??

Dzieki z gory za info .

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Paź 02, 2012 5:01 pm   

superautonl,

Cytat:
Rozliczalem sie w biurze rozliczen w holandii za rok ubiegly za podatek, przyszly mi faktury za rozliczenie sie za wykonanie rozliczenia, 40 eur i 20 eur za podanie nr konta,

Tego typu uslugi sa platne wiec ... zdziwiony ? skoro pani w biurze juz ci wyjasnila
to po co to pytanie na forum... czego oczekujesz, ze odpowiemy iz masz do czynienia z oszustami i w zwiazku z tym lepiej nie placic ?
moja rada SZUKAJ TANIEGO BIURA
i to takiego ,ktore za ciebie zrobi wszelkie operacje a potem fakture wystawi na 10 euro ... :043:

powodzenia

ps

byl juz taki temat na forum

http://forum.niedziela.nl...2458739fc1d1304
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Paź 02, 2012 5:29 pm, w całości zmieniany 1 raz  

superautonl
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 03, 2012 12:47 am   

nie , oczekuje tego ze moze znacie sie jakie sa przepisy , bo moze sie pozmienialy i czy wy byscie oplacili cokolwiek bez podpisu tylko tyle jesli umiesz czytac,

a i ps pokaz biuro za dyche to takie co chyba warte jest ,, dyche '' pozdro

daj se spokoj i sie nie wywyzzszaj !!!!

[ Dodano: Sro Paź 03, 2012 1:49 am ]
nie , oczekuje tego ze moze znacie sie jakie sa przepisy , bo moze sie pozmienialy i czy wy byscie oplacili cokolwiek bez podpisu tylko tyle jesli umiesz czytac,

chyba po to jest to forum aby sie dowiedziec, nie tylko twojego zdania zwlaszcza ......

[ Dodano: Sro Paź 03, 2012 1:53 am ]
i dodam ze na linku ktory podalas nie ma nic w tym temacie co ja opisywalem takze malo podobienstwa widze .......

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Śro Paź 03, 2012 8:41 am   Re: Rozliczenie z podatku i oplata za podanie nr konta ???

superautonl napisał/a:
Witam,

Wszystko wygladalo tak, wyslalem maila z jaroopgavami, sofi numerami, dowod osobisty i nr konta mbank polski,

Pozniej odeslali niby takie dokumenty do podpisu dla belastingdienst, ktorych nie podpisaywalem do dzis, czy jest mozliwe aby ktos wykonal rozliczenie bez podpisu odeslanego im?

I pani w biurze zapytana z mojej strony za oplate bankowa nr konta 20 eur powiedziala ze to za wprowadzenie jako 1szy raz do ewidencji belastingu sie placi 20 eur, lub za zmiane nr na nowy, ale ja wysylalem za 1ym razem konta, sofi nr dowody i jaaropgavy, i skad ta oplata to tak jakby kazdy kto sie rozliczal z was musial oplacac 20 eur za podanie nr konta , bo kazdy musi podac bo na cos pieniadze musza wkoncu przyjsc?

Niech ktos mi wytlumaczy czy powinienem oplacac fakture za podanie nr konta czy tez nie i czy maja prawo do rozliczenia mnie bez podpisu , bo co by bylo gdyby ktos wysylal do 10 biur moje papiery bez moejej wiedzy i z czyims nr konta, a posidalby np kopie z komputera dowodow i jaaropgavow, to co 10 firmom trzeba wtedy oplacac a w zadnej sie nie podpisalem na dobra sprawe??

Dzieki z gory za info .

zleciles im rozliczenie wiec zadaja kasy, doliczyli sobie za wypelnienie formularza z nr konta do Belastingu i jesli tak stalo w umowie to tez maja do tego prawo wkoncu robia to za ciebie.
Niestety jak sie nie umie zajac swoimi sprawami to trzeba placic za wszystko.

superautonl
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 03, 2012 10:02 am   

Ok dzieki, zapytam i poprosze o przeslanie do mnie tej firmy i zobaczymy.

[ Dodano: Sro Paź 03, 2012 11:13 am ]
a i najwazniejsze czy maja prawo do rozliczenia bez podpisow? co gdyby ktos do 10 biur wyslal i wszystkim trzeba zaplacic ? za jedno to samo rozliczenie , nie powinny byc moje podpisy odeslane i dopiero robic zgloszenie do belastingu na jakiej to podstawie te firmy dzialaja skoro mi daja fakture a podpisu w zyciu im nie dawalem a wysylali mi maila kiedys abym podpisal, takze, ,,, to tez dla mnie sensu nie ma no nic wysylalem zapytanie o umowe nasza rozliczajaca co jest zawarte a co nie , i zobaczymy , bzdura jakas z ta firma,

pozdrawiam

ewcia.pol 
Mega gaduła

Wysłany: Śro Paź 03, 2012 11:32 am   

Cytat:
a i najwazniejsze czy maja prawo do rozliczenia bez podpisow? co gdyby ktos do 10 biur wyslal i wszystkim trzeba zaplacic ? za jedno to samo rozliczenie

ale o jakim podpisie ty mowisz???
jesli podales im swoje dane, przeslales prywatne dokumenty(kopie dowodu os, jaaropgaafy) ,to wg mnie dales im zlecenie do wykonania i firma sie tym zajela.
jesli chce sie otrzymac informacje dotyczaca rozliczenia,to po co wysylac swoje dokumenty ???

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Śro Paź 03, 2012 2:42 pm   

20 euro za podanie nr konta to przesada takie uslugi nic nie kosztuja

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Paź 03, 2012 4:21 pm   

mavd,

Przeciez z tego co umiescil w tym watku superautonl, wynika ze nie robil tego osobiscie , tylko wydal zlecenie firmie polskiej w Holandii ,sam bedac w Polsce ,by ta za niego wykonala rozliczenia/e ,wiec koleja rzeczy policzyli sobie za wykonana robote i moim zdaniem nie ma w tym nic dziwnego

superautonl,
Cytat:

ps.
nie bede pokazywac... niby z jakiej racji ..

Cytat:

a dlaczego mam sie ponizac ?

ewcia.pol 
Mega gaduła

Wysłany: Śro Paź 03, 2012 4:49 pm   

mavd napisał/a:
20 euro za podanie nr konta to przesada takie uslugi nic nie kosztuja

to,ze takie uslugi nie kosztuja to nie znaczy,ze ktos dla kogos cos wykona za darmowow ramach solidaryzmu z rodakami.
jak ktos powazny szuka biura rachunkowego,to najpierw dowiaduje sie o wszelkie procedury,koszta, a nie najpierw wysyla dokumenty a potem dziwi sie,za co i ile.

BIUROpodatkowe
Poczatkujacy
P.

Wysłany: Śro Paź 10, 2012 9:32 am   odp

post edytowany
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Paź 10, 2012 4:19 pm, w całości zmieniany 1 raz  

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Śro Paź 10, 2012 9:39 am   

BIUROpodatkowe, a w waszym biurze to zatrudniacie wrozki? to, ze u was nie ma takich kosztow, nie oznacza, ze sa one bezprawne. biuro wykonalo usluge, za ktora pobralo stosowna oplate.

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net
Ostatnio zmieniony przez zaq Śro Paź 10, 2012 9:39 am, w całości zmieniany 2 razy  

BIUROpodatkowe
Poczatkujacy
P.

Wysłany: Śro Paź 10, 2012 10:21 am   

edytowane
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Paź 10, 2012 4:20 pm, w całości zmieniany 1 raz  

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Śro Paź 10, 2012 10:34 am   

BIUROpodatkowe napisał/a:
Prawne, czy bezprawne ale zdzierają z uczciwie zarabiająch ogromne pieniądze!!

a wy oczywiscie wszystko robicie za darmo... a ponizszy zapis znalazl sie w waszym formularzu przez pomylke;)
formularz napisał/a:
prowizja(7% od przewidywanego zwrotu, z min. 50 euro)

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 10:52 am   

a podobno nie mozna robic samo reklamy ( pisac ogloszen ) na forum

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Śro Paź 10, 2012 11:17 am   

mavd, wpadnie gochna to posprzata. sadzac po ilosci spamu to na razie jej nie ma ;)

Odpowiedz do tematu