wyslannicy policji? |
Autor |
Wiadomość |
agnieszka280
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 5:19 pm wyslannicy policji?
|
|
|
Mam pytanie, juz kilkakrotnie na parkingu przed moim blokiem i w calej dzielnicy widzialam ludzi (w zielonych kamizelkach) spisujacych wszystkie samochody na innych niz holenderskie tablicach, wie ktos moze w jakim celu? I spisuja kilka razy te same auta. |
|
|
|
|
Tymek
Gaduła
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 5:28 pm
|
|
|
Przekazują dane policji w polsce i jak takie auto będzie za często widziane
również w polsce to oznacza, że istnieje prawdopodobieństwo przemytu
Mogą również kontrolować czy są opłacane podatki po upływie 2 tygodni. |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 35 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
|
|
|
|
agnieszka280
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 5:38 pm policja
|
|
|
czyli to kapusie sa? no tak ,maja male notesiki i dlugopisy i te zarowiaste kamizelki!Dzieki za odpowiedz! |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 6:32 pm Re: wyslannicy policji?
|
|
|
agnieszka280 napisał/a: | Mam pytanie, juz kilkakrotnie na parkingu przed moim blokiem i w calej dzielnicy widzialam ludzi (w zielonych kamizelkach) spisujacych wszystkie samochody na innych niz holenderskie tablicach, wie ktos moze w jakim celu? I spisuja kilka razy te same auta. |
A na kamizelkach nie maja napisane Douane? Jesli tak to urzad celny i reszta jest w watku o bialych tablicach |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 7:53 pm
|
|
|
a nie sa to czasem takie małe zielone ludziki z takimi żaróweczkami na głowie ??
wysyłaja do Polski wiadomosci |
|
|
|
|
agnieszka280
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 9:44 pm policja
|
|
|
to nie Douane |
|
|
|
|
ginger
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Wiek: 46 Dołączyła: 28 Wrz 2008 Posty: 79 Skąd: Noorden
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 6:37 am
|
|
|
Przed moim domem jakieś dwa miesiące temu, przez trzy dni z rzędu spisywaniem numerów rejestracyjnych zajmowała się osobiście policja. |
_________________ Kobiety są największa mniejszością |
|
|
|
|
Lila
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 9:42 am
|
|
|
A niech spisują, ci co są legalnie i dostosowali się do panujących tu warunków oraz nie mają nic na sumieniu mogą spać spokojnie. A ci co uważają się za cwaniaków to może w końcu zmienią swoje podejście. |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 9:47 am
|
|
|
Moze wzieli sie za te mandaty co Placy lapia w NL na polskich blachach i mysla ze sa nie do zciagniecia. |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
pani_puchatkowa
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 355
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 9:50 am
|
|
|
RobKAM napisał/a: | Moze wzieli sie za te mandaty co Placy lapia w NL na polskich blachach i mysla ze sa nie do zciagniecia. |
ojjj! toż to by było istne spełnienie marzeń |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 9:51 am
|
|
|
mnie tez sie przyczepili bo mam polski rower ! pisze na nim ZENIT To polski jak nic !!Pytali sie dlaczego nie zamknięty ?Powiedziałam ze zamykanie droższe mi rowera I jeszcze coś mówil nie wiedziałam o co biega to odpowiedzialam zeby sie skonultowali z lekarzem lub farmaceutą -nie zrozumiał- (na moje szczescie ) |
|
|
|
|
michaelt
Nieśmiały użytkownik
Wiek: 45 Dołączył: 05 Gru 2008 Posty: 87 Skąd: Zuid-Holland
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 4:51 pm
|
|
|
aknairam napisał/a: | mnie tez sie przyczepili bo mam polski rower ! pisze na nim ZENIT To polski jak nic !!Pytali sie dlaczego nie zamknięty ?Powiedziałam ze zamykanie droższe mi rowera I jeszcze coś mówil nie wiedziałam o co biega to odpowiedzialam zeby sie skonultowali z lekarzem lub farmaceutą -nie zrozumiał- (na moje szczescie ) |
normalnie uśmiałem się do łez
Tak poza tym to jak dla mnie to sobie mogą spisywać wszystko na co im serowe rozumki pozwalają. Nigdy sobie nie poradzą z białymi blachami, przynajmniej do czasu jak polacy będą w Holandii i wkurza ich to, że tak naprawdę nie mogą nic z tym zrobić. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 5:01 pm
|
|
|
Moga zrobic dosc latwo. Wprowadzic drogie winety na autostrady i drogi ekspresowe (ceny jak np. we francji kilkadziesiat eurasow za 100km) a dla placacych podatek dorogwy zwolnienie z winet... I problem sie sam rozwiaze. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Wto Mar 31, 2009 5:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
michaelt
Nieśmiały użytkownik
Wiek: 45 Dołączył: 05 Gru 2008 Posty: 87 Skąd: Zuid-Holland
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 5:38 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | Moga zrobic dosc latwo. Wprowadzic drogie winety na autostrady i drogi ekspresowe (ceny jak np. we francji kilkadziesiat eurasow za 100km) a dla placacych podatek dorogwy zwolnienie z winet... I problem sie sam rozwiaze. |
Pomysł ciekawy i pewnie przeanalizowany przez tutejsze władze wielokrotnie.
Niestety nie da się go wprowadzić w życie w Holandii. Dlaczego? W całej EU jeśli obowiązuje winieta / bramka na drogi ekspresowe i autostrady państwo musi zagwarantować darmowe - równorzędne drogi lokalne....a dojedź teraz z Venlo do Hagi takimi właśnie - nie da się. |
|
|
|
|
|