Blokada na kole i nalepka na szybie STOP |
Autor |
Wiadomość |
Michalll
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 22, 2009 11:08 am Blokada na kole i nalepka na szybie STOP
|
|
|
Ostatnio w Hadze widze wiecej i wiecej samochodow na polskich / bulgarskich numerach rejestracyjnych, ktore maja zalozona blokade na kolo i nalepiona duza nalepke STOP na przedniej szybie. Z tego co sie zorientowalem zajmuje sie tym Gemeente.
Czy ktos wie o co chodzi?
Na szczescie jeszcze mnie to nie spotkalo, ale nigdy nie wiadomo. |
|
|
|
|
elizkap
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 22, 2009 11:10 am
|
|
|
Może sprawdzili, że te samochody mają dużo niezapłaconych mandatów |
|
|
|
|
pani_puchatkowa
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 355
|
|
|
|
|
Lila
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Kwi 22, 2009 3:29 pm
|
|
|
o rany !!!! nie widziałam tego !!! co za dno |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Kwi 22, 2009 6:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Kwi 22, 2009 7:01 pm
|
|
|
no tak ''dobre duszki ''dzialaja .....
jeszcze tego brakuje by dyskusja z innego tematu, przeniosla sie tutaj po co ten link?
chyba nie ma on nic wspolnego z tym tematem
tematem tego watku jest :
Cytat: | Blokada na kole i nalepka na szybie STOP | i tego prosze sie trzymac
|
|
|
|
|
pani_puchatkowa
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 355
|
Wysłany: Śro Kwi 22, 2009 7:15 pm
|
|
|
Chodziło mi o stan samochodów którym zakładają te blokady pewnie był taki sam jak ten który pokazany został w filmiku nic więcej ... |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Kwi 22, 2009 7:23 pm
|
|
|
pani_puchatkowa, Cytat: | Chodziło mi o stan samochodów którym zakładają te blokady |
ale stan/wyglad zewnetrzny samochodow nie ma nic do tego... |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Śro Kwi 22, 2009 7:32 pm
|
|
|
I bardzo dobrze.I nie jest to spowodowane żadną dyskryminacją.Jak chcą kombinować - ich sprawa - ale policja dobrze robi.Bo holendrom wstawią mandat za wycieraczkę a co z autem na polskich blachach? Najlepsze rozwiązanie - blokada.Suma sumarum ściągnięcie blokady kosztuje więcej od zaparkowania w prawidłowym miejscu, wrzucenia kilku euro do parkometra czy zapłacenia mandatu w terminie w wysokości 50-60 E.
Co do filmiku - żenada.To jest właśnie wizytówka Polaków.Ani me, ani be.A słuchając angielskiego tej Pani - stwierdziłem że nawet moja sis lepiej rozmawia.Nie wspominam o stanie technicznym tego auta - ewidentnie jakiś czas wcześniej miał stłuczkę. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
nuska.nl
Gaduła
Pomogła: 3 razy Wiek: 45 Dołączyła: 06 Mar 2009 Posty: 119 Skąd: Kraków/Haga
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 8:25 pm
|
|
|
Wydaje mi się że chcą nas wykurzyć z obcymi rejestracjami (absolutnie nie mam im tego za złe). Widzę, że robi się zamknięte koło z tymi mandatami. Otóż kilka tygodni temu znalazłam mandat za wycieraczką (stałam tyćkę na chodniku). Jako że nie lubię takich rzeczy odkładać, następnego dnia udałam się do tych od parkingów z 60cioma euro w zębach aby zapłacić ticket. No i co... pan popatrzył, pooglądał mandat i powiedział, że jest mu przykro, ale nie mogę tego mandatu zapłacić, tylko mam czekać aż mi przyślą pismo na polski adres. I co teraz ? Dostanę nie daj boże następny i następny mandat, którego zapłacić nie mogę, więc prędzej czy później blokada na kole. Nie ma rady, lepiej mieć auto na tutejszych rejestracjach. |
|
|
|
|
LeGolasik
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 9:15 pm
|
|
|
Zacznijmy od tego że obcokrajowiec ( niezależnie w jakim kraju) płaci mandat "od ręki" - chyba że posiada przy sobie dokument potwierdzający zameldowanie na terenie kraju gdzie dostał mandat.Jeśli jest inaczej - zatrzymanie auta. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
nuska.nl
Gaduła
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 9:18 pm
|
|
|
Jakie od ręki, skoro auto stoi na parkingu ?! Mandat za szybą i tyle. Zameldowanie tu mam i chciałam podać ale nic nie mogłam zrobić, nie przyjął pieniędzy i już. |
|
|
|
|
LeGolasik
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 9:21 pm
|
|
|
Przepraszam nie doczytałem
W Holandii jest procedura - nawet jak dostaniesz mandat od żywego policjanta czy znajdziesz za wycieraczką - musisz czekać aż przyjdzie faktura do domu.I nie ma różnicy czy binenlander czy buitenlander. |
Kurt Cobain |
|
|
|
|
nuska.nl
Gaduła
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 9:27 pm
|
|
|
No i tym samym odpowiedziałeś na problem blokad. Pewnie nie wszyscy są tacy gorliwi jak ja i chcą płacić mandaty, ale nawet dla tych uczciwych nie ma rady. Holenderskie blachy i tyle. |
|
|
|
|
szeryf
Poczatkujacy John Wayne
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 9:46 pm
|
|
|
To sie nazywa PECH ! |