Lyca Mobile |
Autor |
Wiadomość |
doronio
Super gaduła ->OPOLE.ZWM<-
Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 347 Skąd: Amsterdam/Opole
|
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 4:32 pm
|
|
|
EwazHolandii napisał/a: | u mnie nadal nie dziala Lyca.Poczekam jeszcze parę dni i jak nic się nie zmieni to kupuje Lebare |
A masz nową czy starą karte sim lyce? nowa juz działa bez problemu od miesiaca |
_________________ Pomóż
http://www.poomoc.pl |
|
|
|
|
EwazHolandii
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 4:35 pm
|
|
|
właśnie o to chodzi,że mam nową |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Gru 30, 2009 10:59 pm
|
|
|
Witam,
Ja od 2 tyg jestem w Pl i moja LYCA mi padła (specjalnie przed wyjadem ladowałem konto nie wiem czemu może nie aktywowałem romingu albo znowu sie coś spierdzieliło ...
Ma ktoś taki sam problem ??? |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
roobal
Poczatkujacy
Wiek: 40 Dołączył: 29 Kwi 2008 Posty: 26 Skąd: Nieuwe Niedorp
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 9:58 am
|
|
|
EwazHolandii napisał/a: | u mnie nadal nie dziala Lyca.Poczekam jeszcze parę dni i jak nic się nie zmieni to kupuje Lebare |
Korzystam z Lebary od ponad 2 lat i ani razu nie było żadnej awarii ani problemów z zasięgiem. Dodatkowo doszły promocje w postaci podwójnego doładowania a od kilku miesięcy połączenia do Polski i smsy potaniały
Pozdrawiam! |
Ostatnio zmieniony przez roobal Czw Gru 31, 2009 9:59 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 6:13 pm
|
|
|
Witam,
Jak sie aktywuje roming w Lyc-e ??? Bo jak ostatnio bylem w Pl to nie mialem zadnego zasiegu po przekroczeniu granicy holenderskiej ...
Mam nowa karte sim ( ale mam przeniesiony stary nr na ta nowa karte) - szukalem na stronie :
https://account.lycamobile.nl/login/mylycamobile.aspx?lang=NL ale nie znam hol wiec cizko mi cos znalesc ;/
Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam Cieplutko |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Mariola101
Super gaduła Strasznie uparta...
Pomogła: 7 razy Wiek: 38 Dołączyła: 08 Lip 2009 Posty: 343 Skąd: Nl
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 7:19 pm
|
|
|
http://www.lycamobile.nl/howtouse.aspx?lang=nl
Wygląda na to , ze roaming jest właczony automatycznie . Jedyne co można zrobić to zadzwonić do Obsługi klijenta i poprosić o właczenie usługi . Być może Masz kogoś , kto Ci w tym pomoże .
[ Dodano: Sob Sty 23, 2010 7:26 pm ]
Albo wyślij do nich e-mail pod adres [email protected] . O treści :
Please include a roaming . I have a problem with that service providers in Poland . My phone number.......( tu wpisz swój numer telefonu ) .
|
_________________ Im kto wyższy, tym łatwiej i niżej spaść może.
— Adam Mickiewicz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 9:05 pm
|
|
|
Mariola101 napisał/a: | http://www.lycamobile.nl/howtouse.aspx?lang=nl
Wygląda na to , ze roaming jest właczony automatycznie . Jedyne co można zrobić to zadzwonić do Obsługi klijenta i poprosić o właczenie usługi . Być może Masz kogoś , kto Ci w tym pomoże .
[ Dodano: Sob Sty 23, 2010 7:26 pm ]
Albo wyślij do nich e-mail pod adres [email protected] . O treści :
Please include a roaming . I have a problem with that service providers in Poland . My phone number.......( tu wpisz swój numer telefonu ) .
|
Witam,
Na wstępie chciałbym bardzo serdecznie podziękować za pomoc jednakże znowu jestem w pl i zauważyłem ze jak jechałem przez NIEMCY to mialem zasieg z VODAFONE (chyba) ale po przekroczeniu granicy polskiej pisze mi bląd sieci ...
Więc wnioskuje ze roaming mam aktywny bo w Niemczech zasięg miałem ale czemu nie łapie mi żadnej sieci w PL ...
Macie jakieś pomysły ???
Pozdrawiam Serdecznie |
|
|
|
|
Mariola101
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 9:25 pm
|
|
|
A próbowałeś włączyć w telefonie w opcjach ustawień : Szukanie sieci ręczne , bo zazwyczaj jest ustawienie automatyczne !? |
— Adam Mickiewicz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 9:43 pm
|
|
|
Mariola zmieniłem na ORANGE PL ale jak chce zadzwonić na swój nr to slysze tylko 2 szybki sygnały i koniec i nie moge nawet stanu konta sprawdzić ...
Ale dziękuje za odp |
|
|
|
|
Mariola101
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 4:41 pm
|
|
|
Stanu konta nie sprawdzisz nawet z zasiegiem za granica .
Niestety ja juz nie wiem co poradzic na ten Twój problem .
Powodzenia |
— Adam Mickiewicz |
|
|
|
|
Robus_1
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 10 Cze 2007 Posty: 82 Skąd: Barendrecht/Wroclaw
|
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 2:27 pm problem z sms do PL
|
|
|
Witam, jak w temacie. Mam juz nowa lyce, wszystko dziala oki, ale pojawil sie nowy problem : moje sms do PL dochodza kompletnie nieczytelne, jakies krzaczki tylko. Oczywiscie, wiem ze czasem jest problem z kodowaniami specjalnych liter (polskich ogonkow np.) ale dlatego juz od dawna nie pisze polskich znakow... Na starej lyce nie bylo takiego problemu. Dzwonilem do lycamobile, ale mnie zbyli mowiac ze u nich wszystko jest oki, musi byc cos "namieszane"u odbiorcy, czyli w tym wypadku u odbiorcy Ery oraz Heya...
Czy ktos wie co moze byc przyczyna, ,moze trzeba cos ustawic w telefonie?
Pozdr
Robert |
|
|
|
|
8anna4
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 11:39 pm
|
|
|
czy ktos sie orientuje jakie sa tak na prawde koszty polaczen i sms? bo wlozylam niedawno nowo kupiona karte i troche za duzo mi zzarlo wg mnie.
Nigdzie nie moge w sieci znalezc info na ten temat. Na stronie operatora jest cennik ale nie ma realnego kosztu - jest podana cena + start tariff.
O co chodzi z tym start tariff? jaka to tak na prawde kwota i na jakiej zasadzie naliczana???
wie ktos?
pozdrawiam |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 11:59 pm
|
|
|
8anna4, jest to oplata za nawiazanie polaczenia, np. starttarief jest 10c a minuta kosztuje 1c => za 30min rozmowy zaplacisz 10c + 30 x 1c = 40c
cennik masz tu: http://lycamobile.nl/rates.aspx?lang=po |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Sob Lis 12, 2011 12:01 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
DominiqueLV
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 11:33 pm
|
|
|
8anna4 napisał/a: | czy ktos sie orientuje jakie sa tak na prawde koszty polaczen i sms? bo wlozylam niedawno nowo kupiona karte i troche za duzo mi zzarlo wg mnie.
Nigdzie nie moge w sieci znalezc info na ten temat. Na stronie operatora jest cennik ale nie ma realnego kosztu - jest podana cena + start tariff.
O co chodzi z tym start tariff? jaka to tak na prawde kwota i na jakiej zasadzie naliczana???
wie ktos?
pozdrawiam |
jest jeszcze taka kwestia że aby dzwonić tanio to trzeba od razu doładować bo promocje odpalają się po doładowaniu. a świeża karta nieładowana ma 7,5€ i to szybko znika po doładowaniu zyskuje się promo na połączenia komórkowe z polska - gadamy za centa za minute+ start taryfa |
|
|
|
|
BTTOS
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 27, 2013 11:58 am
|
|
|
Witam. Ile czasu aktywny jest numer i karta? Nie ma mnie obecnie w Holandii i ostatnie doładowanie było 19 września. Karta na razie jest aktywna i przychodzą mi na nią TAN kody, ale nie doładowałem jej od tamtej pory. |
|
|
|
|
|