Okulista |
Autor |
Wiadomość |
hanka-24
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 3:33 pm Okulista
|
|
|
Jak wygląda w holandii wizyta u okulisty,chodzi mi o to czy potrzebne jest skierowanie od lekarza rodzinnego i czy są tu gabinety prywatne czy znajduja sie przy szpitalach. Pytam bo chciałbym umówić się na taką wizytę ale mój lekarz domowy jakby to powiedzieć zlekceważył mój problem. |
_________________ Hanka:)))) |
Ostatnio zmieniony przez Niedziela.NL Nie Mar 15, 2009 9:09 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 4:33 pm
|
|
|
hanka-24, Tak jak do kazdego specjalisty potrzebne jest skierowanie od Huisarts
jesli masz na mysli gabinety gdzie lekarz specjalista przyjmuje po godzinach
niestety nie spotkalam
sa natopmiast prywatne kliniki, ale musisz zapytac o zgode swojego ubezpieczyciela
bo nie zawsze ida na reke i wypadku nieuzasadnionym nie zwracaja/pokrywaja kosztow wizyty lub leczenia....
|
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 29 Wrz 2008 Posty: 326
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 9:00 pm
|
|
|
Jesli chodzi o badanie wzroku i ew.dobor okularow, to nie potrzebny jest okulista, a optyk:)
W kazdej wsi na glownej ulicy jest co najmniej kilka zakladow optycznych, umawiasz sie na badanie(wez ze soba dokument, ze jestes ubezpieczony!), badanie jest bezplatne, nie musisz kupowac okularow u nich. Niestety, koszty szkiel nie sa pokrywane przez ubezpieczycieli. Ja mam astygmatyzm, nosze cylindry, koszt ok.300 euro za okulary(szkla + oprawka). |
|
|
|
|
hanka-24
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 7:24 am
|
|
|
dzieki za pomoc,przejde sie do optyka najpierw i popytam,doradzi ewentualnie czy musze idc sie do okulisty. |
_________________ Hanka:)))) |
|
|
|
|
|