Strzelnice w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
Dawid.S
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 25, 2009 9:11 am Strzelnice w Holandii
|
|
|
Witam, jak w temacie, konkretnie, gdzie, jak i za ile. Dodatkowo jak ot jest z pozwoleniem na broń, chodzi mi oczywiści o sportową, rozumiem, że musze do jakiegoś kółka należeć?
p=Pzdr. |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Śro Lut 25, 2009 11:25 pm
|
|
|
ja chodze na strzelince w Zeist ( mam tez swoja bron , na naboje ostre ) , ale nie wiem czy oto ci chodzi ,Co do zezwolenia na bron to trzeba spelnic pare warunkow np. zaswiadczenie o niekaralnosci , trzeba regularnie uczestrzac na kurs ( najpierw jest sztrzelanie z wiatrowki ) , no ale co najwazniesze jest to drogi sport
pozdrawiam
monika |
|
|
|
|
Dawid.S
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 7:10 am
|
|
|
Dokładnie o to mi chodzi, wiem, że drogi sport, ale nie pije, nie pale, więc..
Nawet w Pl jest drogo magazynek z ak-47 90zł + instruktor i za pare minut zapłacimy 150-200zł. Jak już jesteśmy przy pozwoleniu na broń, potrzebne mi to nie jest, dlatego pytam tylko teoretycznie, czy musiałbym mieć obywatelstwo holenderskie, aby dostać pozwolenie w Holandii?
Pozdrawiam i dziękuje za odp. |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 8:27 am
|
|
|
Witam ,
szczerze mowiac nie wiem , ale tam gdzie ja strzelam jest terz chlopak z ktoregos z krajow starej Jugoslawi , jest Hiszpan no i ja Polka.
Wstepne (wpisowe ) zalezy od strzelnicy kosztuje okolo 250 a 300 euro za osobe i ja z mezem placimy 75 euro za kwartal , z tym ze tam gdzie ja chodze to mozna korzystac z broni do .45 , jesli chcesz wiekszy kaliber to wiem ze jest tez dobra strzelnica w Amersfoort .
pozdrawiam
Monika |
|
|
|
|
Dawid.S
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 4:21 pm
|
|