uwaga na oszusta- Mojka z Rotterdamu |
Autor |
Wiadomość |
amadeo23
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 9:13 pm uwaga na oszusta- Mojka z Rotterdamu
|
|
|
ostrzezenie dla wszystkich ludzi,ktorzy rozliczaja sie u tego faceta. grupa ludzi z naszego zakladu rozliczala sie u niego z zortoeslagu. skasowal nas po 25 euro, czekamy juz po kilka miesiecy a kasy dalej nie ma . na dodatek niektorych z na papiery dalej nie dotarly do belastingu. nie odbiera on telefonow od nas, sekretarka wlaczona ciagle. a jak juz sie dodzwonimy-przeciaga sprawe z tygodnia na tydzien. kretacz ioszust. uwazajcie na niego. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 9:34 pm
|
|
|
amadeo23, Cytat: | rozliczala sie u niego z zortoeslagu |
Nie bardzo rozumiem jak to i po co rozliczac sie z zorgtoeslag?
przeciez to jest dodatek o ktory sie wystepuje do belastingdienst ....
masz na mysli pewnie to ,ze ta osoba w waszym imieniu wystapila o ten dodatek dla was,
http://www.postbus51.nl/n...orgtoeslag.html |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Lut 19, 2009 9:37 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
holli32
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 2:13 pm
|
|
|
tyle że niektórzy zapominaja o biurokracji i na niektóre decyzje trzeba tu sporo czekać i nie zawsze jest to wina biura,nie oczekujmy że jak zapłacimy pare euro biuro będzie nam non stop wydzwaniać do urzędu i pytać co dalej? papiery poszły i trzeba czekać, |
_________________ nigdy wszystkiego nie wiemy |
|
|
|
|
MAJO
Poczatkujacy K R I S
|
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 9:15 pm
|
|
|
ja ze swej strony mogę dodać ze belastingdienst w dobie kryzysu staje się coraz bardziej anty polski przeciągają toczace się sprawy. |
|
|
|
|
nollewska
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 11:32 pm
|
|
|
Urzad Podatkowy szuka oszczednosci jak moze ...
Do roku 2007 dodatki tej, jak zorgtoeslag czy kindertoeslag mozna bylo rozliczyc wraz z podatkiem. Za rok 2008 r. jezeli ktos nie pobieral tych dodatkow, trzeba skladac wniosek na formularzu. Formularz ten to druk scislego zarachowania i trzeba zamawiac w urzedzie, nie mozna np. sciagnac ze strony internetowej urzedu tego formularza, a byloby znacznie szybciej.
Do urzedu mozna zadzwonic i zamowic formularze lub tez zlozyc zamowienie pisemne.
Jednak wskazane by bylo, aby zalatwiac sprawe te telefonicznie, gdyz czasu jest juz niewiele, jezeli dot. roku 2008.
Jednak jezeli nie otrzymamy zamowionego formularza, nalezy ponowic po raz kolejny zamowienie, do skutku. |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
|
|
|
|
tomi28-30
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 6:15 pm
|
|
|
BRAWO,KTOŚ W KONCU NAPISAAL DOBRZE O MOJCE.CHCE DODAC ZE JEST NIEKOMPETENTNY I NIEODPOWIEDZIALNY. JAK TAKI FACET MOZE ROWADZIEC BIURO RACHUNKOWE. WSZYSTKO ROBI DUZO ZA POZNO A POTEM CZLOWIEK MA PROBLEMY W URZEDACH.W POLSCE JUZ BYLBY BANKRUTEM. ZERUJA TU NA NAS POLAKACH OBOJE I ONA I ON.
nie pisz postow duza litera zapoznaj sie z regulaminem |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Lut 26, 2009 6:18 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Coccolinco
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 6:37 pm
|
|
|
Co wy gadacie, oni nie po to otwierali biuro, żeby rodaków oszukiwać ( niedawno przyjmowali w domu). Byłem tam ostatnio to mają tyle roboty, że nie mają czasu telefonów odbierać.
Poza tym jest wiele biur holenderskich, które rozliczają z podatku więc nie widze w czym problem |
|
|
|
|
arczi24
Poczatkujacy
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Sty 2008 Posty: 11 Skąd: Dordrecht
|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 12:02 pm Hmmmmm
|
|
|
W/w Państwa znam juz od kliku lat i tylko u nich sie rozliczam i wszystkie inne sprawy papierkowe również nigdy mnie nie zawiedli a jezeli chodzi o zorgtoeslag to papiery skladalem w listopadzie i dostalem z poczatkiem stycznia tak samo z podatkiem za 2007 wszyscy wiedza ze bylo zamieszanie ale rowniez zalatwialem to przez ich biuro i rowniez nie bylo tzw. lipy....
Reasumujac biuro wporzadku a jak czujecie sie na silach i macie mozliwosci to zaluzcie podobne biuro i zycze powodzenia Stawiam sprawe jasno czysta i solidna firma |
|
|
|
|
aymar
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 12:25 pm
|
|
|
znowu mieszanie ludziom w głowach Gochna ma rację, z tych dodatków się nie rozlicza a występuje o nie, nie wprowadzajcie zbędnęgo zamętu, posypią się posty z pytaniami o to a ludzi dla których te dodatki są dużą nie wiedzą wprowadzi to w wielkie zakłopotanie |
_________________ Bóg często nas odwiedza,ale przeważnie nie ma nas w domu... |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Wiek: 35 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 2:26 pm
|
|
|
To fajnie długo czekałeś na ten zorgtoeslag bo ja go załatwiłem w ciągu 15 minut.W ciągu dwóch tygodni dostałem na konto za rok 2008 oraz za styczeń 2009 ( załatwiane w grudniu ) |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Krisrott
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 11:06 pm
|
|
|
nollewska napisał/a: | Formularz ten to druk scislego zarachowania i trzeba zamawiac w urzedzie, nie mozna np. sciagnac ze strony internetowej urzedu tego formularza, a byloby znacznie szybciej.
Do urzedu mozna zadzwonic i zamowic formularze lub tez zlozyc zamowienie pisemne. |
niewiem czemu nie mogłaś załatwić tego przez internet??!! ja tak zrobiłem przy pomocy programu huur en zorg toeslag i mam juz dawno kase na koncie |
|
|
|
|
k.borsuk
Nieśmiały użytkownik K. Borsuk
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sty 2009 Posty: 55 Skąd: Lelystad
|
Wysłany: Śro Lip 08, 2009 10:49 pm
|
|
|
Kazda "normalna" firma wniosek o zorgtoeslag sklada przez internet, dotyczy to takze osob, ktore nie maja DIGiD! Dokladnie tak jak w roku 2006, czyli za pomoca PIN-kodu (podpisu elektronicznego)
Wystarczy zainwestowac w oprogramowanie, nie wszystko zloto co darmowe.
Plusy to szybkosc, oszczedzamy 2 miesiace w oczekiwaniu na papierowe wnioski, srednio po 6-8tyg jest juz decyzja.
Nie radze skladac wnioskow kopiujac wniosek np. kolegi lub kolezanki. |
|
|
|
|
batnaoszusta
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 18, 2012 10:03 am Re: uwaga na oszusta- Mojka z Rotterdamu
|
|
|
edytowane w calosci
kilka takich postow umiesciles juz na forum po co nastepne |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Lis 18, 2012 11:40 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|