ubezpieczenie studenckie |
Autor |
Wiadomość |
opiumalfa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 10:06 pm
|
|
|
Mam to samo pytanie co Celka-
a dokladnie: przyjechalam do NL jako erasmus student i mialam ubezpieczneie z NFZ, Euro 26 i Allianz z Polski. Po tamtym roku, dostalam sie na studia do amsterdamu, placilam czesne i jak mowi NUFFIC i polecala mi uczelnia, ubezpieczylam sie w NFZ jeszcze raz.
w miedzy czasie zarejestrowalam sie jako freelancer i sprzatalam, dostawalam pieniadze z IB group, bedac dalej na ubezpieczeniu z NFZ. powtarzam ze uczelnia wyraznie mi powiedziala ze ubez w NL jest dorgie i lepiej miec wlasne, bylam wiele razy u lekarza domowego na ta karte jak i u specjalisty kardiologa, na badaniach i nic nie placilam. przedsawialam tylko karte z NFZ.
w piatek przestalam byc legalnie studentem. od 9 lutego podjełam normalna prace i chce sie ubezpieczyc w NL ubezpieczalni. no i pytanie. czy mi potraca za caly okres bycia w NL czyli od momentu jak przyjechalam na sokratesa i sie zarejestrowalam w akademiniku??
dziekuje za odp.
kasia |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 10:08 pm
|
|
|
Beda chcieli zebys zaplacila calosc, ale wytarczy ze wyslesz kopie papierow ze bylas stundentem miedzynarodowym i bylas ubezpieczona w PL (kopia karty NFZ/zaswiadczenie z NFZ o ubezpieczniu) i bedzie git. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
opiumalfa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2009 9:36 am
|
|
|
dziekuje marcin. to znaczy beda chcieli zebym zaplacila calosc od momentu jak sie pierwszy raz zarejestrowalam tak?
pozdr |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Mar 04, 2009 9:49 am
|
|
|