Zamknięty przez: Gochna H Sob Kwi 18, 2015 6:08 pm |
Ubezpieczenie auta |
Autor |
Wiadomość |
Krzysiek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 3:15 pm Ubezpieczenie auta
|
|
|
Witam!!
Mieszkam w Rotterdamie na Zuid.Czeka mnie ubezpieczenie auta.Czy ktoś zna jakąś ubezpieczalnie w okolicy, a jesli już, to jeszcze jakieś opinie na jej temat.
Z góry dziękuję
pozdrawiam
Krzysiek |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
diun
Poczatkujacy diun
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 11:17 am Ubezpieczenie auta na holenderskich tablicach
|
|
|
Witam kupilem autko z drugiej reki na holenderskich tablicach przerejestrowalem na siebie ale nie wiem jak wyupic ubezpieczenie..??slyszalem ze robi sie to przez internet...ale jaka stronka itp..? Pozdrawiam |
|
|
|
|
darkis
Super gaduła
Pomógł: 5 razy Wiek: 53 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 360 Skąd: Venlo-Nijmegen
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 12:04 pm
|
|
|
www.hema.nl
www.ohra.nl
www.kruidvat.nl
Wpisz w googlarke"verzekering" i bedziesz mial do bolu...
No ale pospiesz sie, bo jak nie wykupisz to moga byc problemy... |
_________________ www.stalgorzow.pl |
Ostatnio zmieniony przez darkis Czw Mar 05, 2009 12:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 12:34 pm
|
|
|
www.anwb.nl ma rowniez porowynwarke - w moim przypadku ANWB bylo drozsze o jakies €10 miesiecznie w porownaniu do oferty Reeal |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 12:48 pm
|
|
|
JA radze gdzies w twojej dzielnicy lub miejscowosci gdzie mieszkasz poszukac assurantiekantor tam tez ubezpieczaja i wydaje mi sie jest taniej jak w duzych firmach ubezpieczajacych w necie. Ja jestem przez taki assurnatie ubezpieczona i jak porownalam inne duze firmy na necie to roznica w mieiecznym ubezpieczeniu jest czasem kiladziesiat euro. |
Ostatnio zmieniony przez baileys Czw Mar 05, 2009 12:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
anias
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 12:24 am ubezpieczenie auta
|
|
|
Jeżeli kupię używane holenderskie auto, które ma jeszcze ważne ubezpieczenie, to muszę go od razu ubezpieczać? Jeżeli tak to ile mam czasu na ubezpieczenie auta? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 9:11 am
|
|
|
Ania w NL nie mozna tak jak w polsce jezdzic na czyims ubezpieczeniu. Kupujac auto musisz je sama natychmiast ubezpieczyc.
Poszukaj na forum taki temat juz jest |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
kurczak19
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Lis 04, 2009 11:30 am
|
|
|
No dobrze a co jesli chce sie zmienic ubezpieczyciela? Wydaje mi sie ze trzeba poinformowac stara firme z 3 miesiecznym wyprzedzeniem o nie przedluzaniu umowy. Wie ktos cos o tym? Tak slyszalem od babki z Rabo. Mozna tez sprzedac woz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Lis 04, 2009 11:45 am
|
|
|
mysle, ze poczytaj umowe z ubezpieczycielem. tam powinno byc wszystko zapisane. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lis 04, 2009 12:00 pm
|
|
|
kurczak19 napisał/a: | No dobrze a co jesli chce sie zmienic ubezpieczyciela? Wydaje mi sie ze trzeba poinformowac stara firme z 3 miesiecznym wyprzedzeniem o nie przedluzaniu umowy. Wie ktos cos o tym? Tak slyszalem od babki z Rabo. Mozna tez sprzedac woz |
Nie wiem czy 3 miesiaczen wypowiedzienie...
Ubezpiecznei w Real skonczylo mi sie przedwczoraj, miesiac temu dostalem papiery od agenta ze Reall sie konczy i ze bedzie w tym rokui 16% drozej i proponuja mi ASR.
Papiery podpisalem odeslalem i mam od wczoraj ASR |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 1:30 pm
|
|
|
Witam podajecie linki do porownania roznych firm ubezpieczeniowych ale nie majac jeszcze auta nie mozna tego sprawdzic tak naprawde jaka jest najtansza tzn.trzeba tam wpisac tablice rejestracyjne,kod pocztowy lub date urodzenia. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 4:45 pm
|
|
|
wybierasz sobie auto jakei Ci sie podoba, patrzysz jakie ma numery rejestracyjne i liczysz ja tak robilem |
|
|
|
|
jooj
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 10:50 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | Witam podajecie linki do porownania roznych firm ubezpieczeniowych ale nie majac jeszcze auta nie mozna tego sprawdzic tak naprawde jaka jest najtansza tzn.trzeba tam wpisac tablice rejestracyjne,kod pocztowy lub date urodzenia. |
tu znajdziecie chyba najlepsza porownywarke ubezpieczen , nie tylko samochodowych:
http://www.independer.nl/...ring/intro.aspx
Powodzenia |
_________________ Never drive faster than your guardian angel can fly... |
|
|
|
|
|