NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Postbank
Autor Wiadomość
Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 4:40 pm   

zdesperowany... nie wiem czy wszystkie.. ale w Postbank co roku jest naliczane cos kolo 10 euro za prowadzenie konta... konto mozesz zlikwidowac po wczesniejszym uregulowaniu debetu...

jakie konsenkwencjie?? mysle, ze moga cie wpisac do BKR na czarna liste...

co powinienes zrobic?? zadzwon do Postbank, ureguluj debet i zakmnij konto jesli nie masz zamiaru go uzywac...

zdesperowany 
Poczatkujacy
romik

Wysłany: Sob Mar 07, 2009 8:36 pm   

Duuvelke napisał/a:
zdesperowany... nie wiem czy wszystkie.. ale w Postbank co roku jest naliczane cos kolo 10 euro za prowadzenie konta... konto mozesz zlikwidowac po wczesniejszym uregulowaniu debetu...

jakie konsenkwencjie?? mysle, ze moga cie wpisac do BKR na czarna liste...

co powinienes zrobic?? zadzwon do Postbank, ureguluj debet i zakmnij konto jesli nie masz zamiaru go uzywac...

dzieki. Wczoraj rozmawialem na Chat na stronie ING (bo nie ma teraz postbanku) z pracownikiem (wlasciwie z trzema roznymi) i wszyscy napisali mi ze konto zostalo zlikwidowane przez Incasso Department w 2005 r. (nie ze bardzo wiem czemu departament ing zlikwidowal konto z Postbanku skoro w 2005 r. Postbank jeszcze nie byl w ING) czyli wychodziloby, ze po dwoch latach od jego zalozenia. czy to normalne ze likwiduja konta gdy nie ma obrotow na nich? jesli konto jest zamkniete to nie bardzo rozumiem jakbym mial uregulowac ewentualny debet lub jakikolwiek dług? co o tym sądzisz? BKR mowisz.... nie wiem czy za 20 euro debetu by tam wpisali, choc cholera wie... w polsce tez mi tam moga spradzic? w BKR holenderskim? dzieki z gory za odpowiedz.

przemekm26 
Gaduła
GD

Wysłany: Nie Mar 08, 2009 9:16 pm   jesli nie ma obrotow

... konto zamykane jest w ciagu 6 miesiecy automatycznie chyba ze umowa ktora podpisales(as) mowi inaczej. Co do oplat sprawdze to bo nie mam pewnosci odpowiem pozniej,aczkolwiek wydaje sie mi ze jesli nie wypowiesz umowy bank ma prawo pobrac oplate.

zdesperowany 
Poczatkujacy
romik

Wysłany: Pon Mar 09, 2009 11:08 am   

Zgodnie z tym co mi powiedziano, konto zostalo zlikwidowane po 2 latach. Nie bardzo rozumiem co masz na mysli...? ze mimo iz bank zamyka konto to i tak pobiera oplaty?

bubol 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Mar 09, 2009 2:51 pm   

wie ktos moze czy da rade odzyskac pin do karty z postbanku bedac w Polsce jezeli tak prosze o pomoc z gory dziekuje.

MiniSmurfin 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 3:01 pm   

bubol, wroc dwie strony wstecz :074: Nie porzadzisz nic, PIN trzeba osobiscie odebrac.

przemekm26 
Gaduła
GD

Wysłany: Pon Mar 09, 2009 5:15 pm   czemu bank pobiera oplaty?

To jest podobnie jak z telefonem na abonament na czas nieokreslony ,podpisales umowe zgodziles sie na warunki a wiec plac! W umowie o prowadzenie rachunku na pewno jest mowa o pobieranych oplatach oraz okresie wypowiedzenia umowy.

zdesperowany 
Poczatkujacy
romik

Wysłany: Pon Mar 09, 2009 7:32 pm   Re: czemu bank pobiera oplaty?

przemekm26 napisał/a:
To jest podobnie jak z telefonem na abonament na czas nieokreslony ,podpisales umowe zgodziles sie na warunki a wiec plac! W umowie o prowadzenie rachunku na pewno jest mowa o pobieranych oplatach oraz okresie wypowiedzenia umowy.

sorry ale nie wiem o czym mowisz. Ludzie w ING powiedzieli mi ze moje konto jest zamkniete, nie ma go po prostu... wiec jak moga naliczac oplate za prowadzenie konta skoro nie jest ono prowadzone?

bija 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Mar 15, 2009 10:36 pm   

czesc :) ) mam podobna sytuacje nie zamknelam konta w postbanku, konto zostalo utworzone w tamtym roku, od 6 miesiecy nie ma na nim zadnych obrotow, nic a nic.. jak moge zamknac bedac w polsce, czytalam ze mozna sciagnac ze strony postbanku formularz i wypelnic i wyslac do nich, czy ktos moze podac linka do tego formularza...

z gory dziekuje :) )

MiniSmurfin 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 12:19 am   

Prosze bardzo, http://www.ing.nl/Images/..._tcm7-32426.pdf

bija 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Mar 16, 2009 1:17 pm   

fajnie, bardzo dziekuje :) a jeszcze mam pytanie, czy najpierw nie powinnam zmienic adresu do korespondencji? bo teraz jest adres holenderski.. a jak jestem juz w polsce, to nawet nie bede wiedziala czy zamkneli to konto czy nie, czy oni wysylaja jeszcze jakis list z potwierdzeniem :(

Duuvelke 
Mega gaduła

Wysłany: Pią Mar 20, 2009 12:51 pm   

Postbank podlegal zawsze pod ING...

to czy likwiduja konto... pewnie widzieli, ze nie korzystasz z konta... i nie oplacalo im sie tego konta trzymac... prawdopodobnie wyslali ci rowniez list na twoj ostani adres...

byc moze przy tak niskim debecie nie robia z tym nic... dlatego warto skontaktowac sie z BKR zeby miec pewnosc ze nie widniejesz w ich systemie...

w momencie jak sie okarze, ze musisz ten debet zaplacic... to mysle, ze bedziesz musial sie kontaktowac z Incasso Department... i tam sie dowiedziec w jaki sposob mozesz ta sprawe zamknac...

nie wiem czy w Polsce sprawdzaja BKR...

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Czw Maj 21, 2009 3:38 pm   

Witam,

Przepraszam ze odkopuje ten temat ale nie chciałem zakładać nowego ...

Nie ma mnie już w Nl od wrzesnia 2008 roku a za 2 tyd mam zamiar wrócić do NL na dłuzej - słyszałem ze POST BANK połączył sie z ING czy jakoś tak ...

Co mogło sie stać z moim rachunkiem bankowym - karta z Post bedzie nadal działać ??? Musze wypełnić jakieś dokumenty aby na nowo aktywować konto ???

Z góry dziękuje za odp
Pozdrawiam serdecznie

Witch01 
Mega gaduła
Witch

Wysłany: Czw Maj 21, 2009 4:33 pm   

Beny.rac nic sie nie stalo z Twoim rachunkiem, nastapila tylko zmiana nazwy.Czy miales w Holandii jakis adres korespodnencyjny?Mi przyslali nowa karte z ING a stara kazali zniszczyc,ale jak probowalam, nadal dzialala.

Ps. Nie musisz przepraszac, wlasnie dobrze zrobiles, ze napisales tutaj a nie zalozyles nowego tematu, wlasnie o to chodzi. :039:

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pią Maj 22, 2009 8:54 am   

Witam,
Witch01 - problem jest w tym że nie mieszkam już na na tym domku na który zakładałem konto w POST BANKU... ani nie mam nikogo kto tam mieszka obecnie...

Ale chyba tam pojadę jak już bedę w NL i zobacze czy coś wysłali jak nie to będę musiał pisać do nich (od razu zmienię swój adres korespondencyjny na ten pod którym będe mieszkał ... )

Dziękuje za odpowiedz
Pozdrawiam serdecznie

Odpowiedz do tematu