NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak wyglada procedura przyznawania kredytu w Holandii
Autor Wiadomość
przemekm26 
Gaduła
GD

Wysłany: Śro Lut 18, 2009 7:57 pm   Jak wyglada procedura przyznawania kredytu w Holandii

Zaoferowano mi pomoc przy wzieciu kredytu.Chciałbym sie upewnic ze nie wpadne w recę jakiś oszustów! Piszcie czy ktoś z was już skorzystał, a moze padł ofiarą? Jak wyglada procedura przyznawania kredytu w Holandii? W pierwszej kolejności wniosek wraz z potrzebnymi dokumentami a po weryfikacji podpisanie umowy i wyplacenie pieniedzy?
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Kwi 03, 2012 3:28 pm, w całości zmieniany 1 raz  

agakun 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lut 23, 2009 1:18 pm   bardzo proste

4 ostatnie salarisy, kontakt (nie wszystki oddzialy wymagaja), paszport, historia konta. Doradca na podstawie dokumentow bada zdolnosc kedytowa, jesli ja masz podpisujesaz umowe i w ciagu kilku dni pieniazki sa na koncie.

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Pon Lut 23, 2009 8:43 pm   Re: Czy słyszał ktoś coś o jakiś Polakach pośredniczacych

przemekm26 napisał/a:
Zaoferowano mi pomoc przy wzieciu kredytu.Chciałbym sie upewnic ze nie wpadne w recę jakiś oszustów! Piszcie czy ktoś z was już skorzystał, a moze padł ofiarą? Jak wyglada procedura przyznawania kredytu w Holandii? W pierwszej kolejności wniosek wraz z potrzebnymi dokumentami a po weryfikacji podpisanie umowy i wyplacenie pieniedzy?
Radzę dobrze sprawdzic bo Polak potrafi.....Kredyt bierze sie w banku i do tego nie potrzebni są żadni pośrednicy.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Lut 23, 2009 8:54 pm   

Czasami przydaje sie broker ktory przedstawi oferte kilkunastu bankow. Ja korzystalem z takiego brokera (holenderska firma) - szybko sprawnie i przyjemnie.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

przemekm26 
Gaduła
GD

Wysłany: Nie Mar 08, 2009 8:44 pm   Chyba uniknąłem rąk oszustów kredytowych

.jak uniknalem,co mi podpadło juz piszę;
Po umieszczeniu pytania na nadziela.nl odnoscie kredytu zadzwonil do mnie telefon
Jakas pani pieknie mowila,ze niby z takimi dochodami to nawet jacht moge kupic(w tym momencie w głosniku telefonu usłyszałem wybuch smiechu gdzies w tle)
Po kilku dniach znowu sie ze mna kontaktuje owa pani i zaczyna bardziej profesjonalnie mowic, wysluchalem ja na spokojnie;proponawala ze maz przyjedzie po dokumenty do mnie i pieniadze beda w ciagu 2-3 dni. Tylko ze owa pani nie wiedziala ze rozmawia z osoba,ktora w zakresie usług bankowych jest obeznana i na czasie. Podpadły mi dwa rzeczy:
1 - procedura przyznawania kredytu konsumpcyjnego składa sie z punktu widzenia klienta dwoch faz: złozenie wniosku oraz podpisanie umowy.Pani ta nic nie wspominala o podpisywaniu umowy . Tylko dokumenty po ktore maz przyjedzie i wyplacenie pieniedzy
2 - chciala ode mnie dokument zaswiadczenie od pracodawcy ze po zakonczeniu kontaktu przedluzy mi go( tylko po co jesli moj kontrakt,czas na jaki był podpisywany był znacznie dłuzszy od okresu kredytownia o czym ja informowalem).
Zwrocilem jej uwage na te dwa istotne elementy i w tym momencie zamilkla,nie wiedziala co powiedziec, po chwili probowala znowu zyskac moje zaufanie mowiac ze wspolpracuja z kobieta w ambasadzie PL,ze wielu ludziom juz pomogli i zaproponowala wejscie na ich strone internetowa........ nastepny jej bład.....zamiast www. zaczela podawac jakis adres mailowy kafejki internetowej w Hadze(sprawdzilem). Gdy zaczalem zglebiac jej nastepny bład zmienila temat i rozmowa sie zakonczyła.
Wiec uwazajcie na podobne sytuacje, bo gwarantuje wam ze wziecie kredytu na twoje nazwisko przez osoby trzecie jest mozliwe!Nawet jesli ta osoba rzeczywiscie chciala pomoc to i tak lepiej nie ryzykowac i lepiej wydac na tłumacza 100 euro i z nim wybrac sie bezposrednio do banku .
Ostatnio zmieniony przez przemekm26 Nie Mar 08, 2009 8:48 pm, w całości zmieniany 2 razy  

krisscars 
Poczatkujacy
krisscars

Wysłany: Pią Maj 01, 2009 9:05 pm   

staary daj sobie spokoj z kredytem. nikt z jezdzacych widalkiem niema szans na kredyt w holandi :P

Oskar 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Maj 01, 2009 9:19 pm   

krisscars napisał/a:
staary daj sobie spokoj z kredytem. nikt z jezdzacych widalkiem niema szans na kredyt w holandi :P

Wydaje mi sie, ze zdolnosc kredytowa zalezy od wysokosci zarobkow, a nie wykonywanej funkcji. Co do posrednikow... sory, ale zapomnij. Jak chcesz niewielka sume typu 1500e to napisz na pw i dam Ci adresy. Wypelniasz formularze z domu, a pieniadze wyplacasz w bankomacie. Minusem jest dosc wysoki procent.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 9:33 pm   

wystarczy wpisac w wyszukiwarke google geld lenen
i wyskoczy sporo stron ktore oferuja kase....
ale jak slusznie Oskar, wspomnial
sa wysokie odsetki...

oto kilka z nich (z wyszukiwarki)

http://www.a-krediet.nl/lenen/geld_lenen

http://www.gerustgeldlenen.nl/

http://www.lenen.nl/

http://www.geldlenen.nl/

:033:

Oskar 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Maj 01, 2009 9:36 pm   

Ja osobiscie korzystalem z COMFORT CARD - tyle ile splacisz od nowa mozesz wyplacic. Przy pozyczce 1500 splata ok 50e/miesiac. Jest to suma tzn odsetki + splata.

przemekm26 
Gaduła
GD

Wysłany: Wto Maj 05, 2009 9:49 pm   wniosek przez internet

masz konto w NL banku to masz i kredyt. Wniosek zlozylem przez system bankowosci elektronicznej i wszystkie dokumenty i formalnosci zalatwiane były poczta,bez posrednikow i dodatkowych oplat. Nawet przyslano mi dwie umowy jedna na kwote o ktora wnoskowalem i druga na kwote kilkakrotnie wieksza z informacja ze w kazdej chwili moge sobie zwiekszyc zadluzenie. Ogolnie o kretytach w NL:brak prowizji,wymyslnych oplat tylko odsetki podobne jak w polskich bankach-powtarzam BANKI a nie jakies istytucje finansowe!

amcikafa
Poczatkujacy
amcikafa

Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 12:24 pm   

Witam wszystkich. mam pytanie czy istnieje instytucja gdzie można pożyczyć 1000 euro bez zaswiadczen o zatrudnieniu.. Prace zaczynam od poniedziałku a wczoraj miałem zapłacić rate kredytu za mieszkanie. :088:

Odpowiedz do tematu