internet w kpn |
Autor |
Wiadomość |
duders100
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 8:43 pm internet w kpn
|
|
|
naliczyli mi zaleglosci za internet w holandii (dosyc nie mala sume) i teraz przychodza mi na hol adres rachynki zeby zaplaci ja niestety jestem w polsce teraz. jakie sa tego konsekwencje? czy bede mnie scigac za to w pl? czy juz sie ktos z taka sytuacja spotkal? co zrobic? dzieki za rady |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 8:51 pm
|
|
|
duders100, co chcesz uslyszec ,ze nie beda cie scigac ?
przeciez to logiczne ze dlug tu bedzie narastal i trafisz w koncu na czarna liste
a potem bedzie ci ciezko z czymkolwiek tu wystartowac....
zaplacic.... |
|
|
|
|
duders100
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 6:21 pm
|
|
|
trafie na czarna liste w pl czy w holandii? bedzie to sie za mna ciagnelo w pl? beda mnie za to scigac w polsce? |
|
|
|
|
neokat
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 10:37 am Nie odpuszczą
|
|
|
Musisz to zapłacić jak nie zapłacisz to po osiągnięciu jakiegoś tam pułapu długu ( nie pamiętam dokładnie wysokości) oddadzą sprawę do komornika. Ja cię nie ma w holandii a zawarta była umowa z polakiem to wysyłają pismo do polskiego urzędu skarbowego ( taka jest umowa w ue) a z polskiego US komornik będzie cię ścigał. Uwierz są to potem kolosalne kwoty za fatygę komorników. Lepiej zapłacić. I nie wierz ze ktoś tam dawa lata nie płaci i nic mu nie zrobią. Mają czas 10 lat a odsetki rosną. |
|
|
|
|
mariola 784
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 18 Sty 2008 Posty: 220
|
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 10:57 am
|
|
|
Nie rozumiem calego tematu masz zaleglosci w placeniu to poprostu placisz i koniec .Jezeli masz holenderski meldunek to tam przychodza rachunki za holenderski internet .Chcesz uniknac placenia ??Nie ma takiej opcji . |
|
|
|
|
emerson
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 8:39 am
|
|
|
Jeśli sprawę przekazali do firmy windykacyjnej to najprościej się z nią skontaktować. Z doświadczenia wiem, że istnieje możliwość dogadania się z nimi i rozbicia np.na raty zadłużenia. |
|
|
|
|
Oskar
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 9:10 pm
|
|
|
Przeciez z tymi firmami mozna sie dogadac. Napisz ladny papier, ze mozesz splacac "tyle i tyle" i splacaj. Za rok-dwa moze byc, ze zapomna, a moze byc, ze dostaniesz 200% tego co masz teraz i co wtedy? |
_________________ Ostrzezenie za ostrzezeniem.... |
|
|
|
|
gewenger
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 12:14 am
|
|
|