Przesunięty przez: pawel1979 Wto Mar 17, 2009 3:05 pm |
Kazdy chce pomagac ?????? |
Autor |
Wiadomość |
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 1:47 pm Kazdy chce pomagac ??????
|
|
|
Witam , zamin wydacie swoja opinie na tema tego postu pomyslcie czy tak nie jest .
Przez caly rok oglasza sie na forum garstka osob ktore zajmuja sie administracja i podatkami , ale kiedy zbliza sie okres rozliczen nagle kazdy zajmuje sie pomoca w sprawach podatkowych i innych, a potem po paru miesiacach rozlega sie placz na forum ze ktos kogs oszukal albo pieniadze ze zwrotu gdzies przepadly.
Tu nie chodzi o to ze ja mam akurat tak firme i boje sie o zarobki ( na szczescie mam dosc pracy )
Ale uwazam ze kazdy kto sie tak oglasza ze robi rozliczenia i udziela pomocy w sprawach papierkowych ( urzedowych)powinnien podawc wiecej dannych na temat np .swojej firmy i ogloszenia takie powinny byc bardziej kontrolowane bo duzo ludzi wykorzystuje nieznajomosc jezyka u innych .
Chyba ze ktos zaznaczy ze pomoc jest darmowa to co innego ale i na to trzeba uwazac zeby wasze pieniadze nie poszly do kogos innego
Pozdrawiam
Monika |
Ostatnio zmieniony przez mavd Wto Mar 17, 2009 1:54 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dorisben
Super gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 13 Cze 2007 Posty: 209 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 3:40 pm
|
|
|
masz w zupelnosci racje, ja sama dwa lata temu pomagalam znajomym wyjasnic sprawe w belastingdienst. Pani, ktora ich rozliczala podala swoje konto na rozliczeniach. Na szczescie sie udalo w pore wszystko zrobic i pieniadze kilku osob trafily na wlasciwie konta.
Nie radze oszczedzac i isc tam gdzie mniej sie placi... Nie zawiezajcie swoich ciezko zapracowanych pieniedzy osobom postronnym. Najlepeij isc do biura rachunkowego - boekhandel i tam poprosic o rozliczenie. |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 3:55 pm
|
|
|
zgadzam sie z wami dziewczyny. ja od zawsze rozliczalam sie w sprawdzonych biurach i nigdy nie mialam problemow. ale jak sami czytami wiele osob korzysta z >>promocji<< placac taniej i potem sa rozczarowania i zale,ja wychodza z zalozenia lepiej czasem wiecej zaplacic i miec pewnosc, ze wszystko jest ok. |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 10:53 pm
|
|
|
Macie świętą rację.Forum jest miejscem które służy pomocą,ale jesli chodzi o roozliczenia podatkowe,to inna sprawa.Trudno jakoś tak bez bezpośredniego kontaku z biurem zaufać komuś przez internet.Ja sam rozliczałem sie 2 lata temu przez firmę Borsuk.Rozliczenie trwało 3 minuty (o godz.23).Pani która przyjechała nie zostawila żadnego dokumentu potwierdzającego fakt rozliczenia.Podała tylko kwotę zwrotu,skasowała pieniążki i pojechała.Potem nachodziły mnie różne myśli,czy zrobiłem dobrze.Na moje szczęście zwrot wplynął pod koniec czerwca.Tak więc w moim przypadku było OK,ale teraz rozliczam sie tam gdzie mieszkam,w miejscowym biurze.W razie czego mam gdzie iść z reklamacją. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 10:56 pm
|
|
|
mavd, Cytat: | ogloszenia takie powinny byc bardziej kontrolowane |
przez kogo maja byc kontrolowane ? |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 11:02 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | mavd, Cytat: | ogloszenia takie powinny byc bardziej kontrolowane |
przez kogo maja byc kontrolowane ? | Przecież to jest forum i żadnej cenzury być nie może.Zresztą to fizycznie niemożliwe.Poza tym firma dla jednego klienta będzie naciągaczem a dla drugiego OK. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 11:07 pm
|
|
|
jedrzej2225,
Cytat: | Przecież to jest forum |
oczywiscie to jest forum
Cytat: | Uczestnik Forum Niedziela.nl publikuje swoje komentarze i opinie wyłącznie na własną odpowiedzialność. Birlet Services VOF nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za treści zamieszczane przez uczestników na łamach Forum Niedziela.nl. |
http://www.niedziela.nl/forum/viewtopic.php?t=311 |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Mar 18, 2009 7:36 am
|
|
|
Przeciez osoby rozliczajace sie sa juz dorosle i chyba same potrafia ocenic ryzyko .Tyle sie trabi o nieuczciwych firmach czy ludziach a i tak znajda sie osoby,ktore sa naiwne i robia wszystko na tzw"gebe". |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
karolek85
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 4:08 am
|
|
|
ja znam angielski w stopniu komunikatywnym mieszkam miedzy utrecht i arnchem. Jesli ktos by potrzebowal gdzies podjechac od urzedu czy zalozyc konto kupic internet. Jestem do dyspozycji w moim czasie wolnym ... |
_________________ the pain you feel today will be the strength you feel tomorrow.
Odchudzanie - Odzywki suplementy dla kobiet i mezczyzn zamienniki posilkow porady gg 3845479
http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/powerprotein/ |
|
|
|
|
|