Od jutra Niemcy przywracają kontrolę na granicach |
Autor |
Wiadomość |
kindzal
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 12:36 pm Od jutra Niemcy przywracają kontrolę na granicach
|
|
|
Od 20 marca do 5 kwietnia Republika Federalna Niemiec przywraca kontrolę na swoich granicach lądowych, powietrznych i morskich - informuje Straż Graniczna. Ma to związek ze szczytem NATO, który odbędzie się w Niemczech i Francji.
Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji przypomina o konieczności posiadania dokumentów potwierdzających tożsamość i upoważniających do przekraczania granicy, czyli dowodu osobistego lub paszportu. |
_________________ " Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszlości, nie jest godzien szacunku teraźniejszości, ani prawa do przyszlości. " Józef Piłsudski. |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Wiek: 35 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 1:21 pm
|
|
|
Jeśli podajesz jakąś informację to podaj też źródło informacji. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
ginger
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Wiek: 46 Dołączyła: 28 Wrz 2008 Posty: 79 Skąd: Noorden
|
|
|
|
|
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 3:28 pm Re: Od jutra Niemcy przywracają kontrolę na granicach
|
|
|
kindzal napisał/a: |
Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji przypomina o konieczności posiadania dokumentów potwierdzających tożsamość i upoważniających do przekraczania granicy, czyli dowodu osobistego lub paszportu. |
Zawsze jak sie przekracza granice to trzeba miec przy sobie paszport lub dowod! Nie zaleznie od tego czy jest kontrola czy nie ma. Policja moze Cie zatrzymac wszedzie i poprosic o dowod, a jesli jestes za granica i nie masz to masz problem. |
|
|
|
|
Magda W
Pomogła: 3 razy Wiek: 45 Dołączyła: 09 Lut 2007 Posty: 553 Skąd: Zoetermeer / Gdynia
|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 9:30 pm
|
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html |
_________________ Życie jest za krótkie żeby pić marne wino
Życie jest za krótkie by miłości dać zginąć
Życie jest za krótkie żeby się nie spieszyć
Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 9:37 pm
|
|
|
No i na co taka sama informacja z różnyc h serwisów informacyjnych?? |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
dorota w
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 11:03 pm
|
|
|
LeGolas napisał/a: | Jeśli podajesz jakąś informację to podaj też źródło informacji. |
LeGolas napisał/a: | No i na co taka sama informacja z różnyc h serwisów informacyjnych?? |
Ciekawe kiedy Ciebie za te Twoje komentarze.Spokorniej trochę,bo moderatorem tu nie jesteś,żebyś się tak szarogęsił i każdego upominał. |
|
|
|
|
Holandia1982
Nieśmiały użytkownik Holandia1982
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 88 Skąd: Planeta Ziemia
|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 2:05 pm
|
|
|
witam
jechał juz ktos przez granice jak wygladaja te kontrole |
|
|
|
|
Ewa P
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 2:16 pm
|
|
|
Jechalam dzis w nocy pociagiem i poki co nie bylo kontroli. Ale dzis 20 a ja WJEZDZALAM do Niemiec przed 00.00 w nocy, wiec byl jeszcze 19.03 . A jak przekraczalam polsko/niemiecka granice juz dzis rano to kontroli nie bylo. Moze tylko dla Wjezdzajacych na teren Niemiec, nie dla wyjezdzajacych. |
|
|
|
|
markolto
Poczatkujacy Martin
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2009 12:36 am
|
|
|
Kolega, który z nami pracuje mieszka w Niemczech a pracuje w Holandia nic nawet nie wiedział o jakichkolwiek kontrolach. Z niczym się nie spotkał. On jeździ samochodem, więc może po prostu miał szczęście.
A pomysł Niemców na kontrole, no nie wiem, dość specyficzny.
A kogoś z Was już sprawdzali? |
|
|
|
|
Oilly
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 11:36 am
|
|
|
Jechałam w sobotę autobusem i był dwa razy kontrolowany, raz w PL, drugi raz w DE:) |
|
|
|
|
Misimovic
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Gru 2007 Posty: 93 Skąd: Europa
|
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 6:00 pm
|
|
|
20.03 kierunek Holandia-Niemcy-Polska brak kontroli na granicach.
22.03 kierunek Polska-Niemcy-Holandia także brak jakiejkolwiek kontroli. |
|
|
|
|
mania998
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 2:29 pm
|
|
|
Chcialam zapytać jak było dzisiaj (26.03) Wybieram się jutro do Polski a zgubilam prawo jazdy i chce sie dowiedziec czy cos sie zmienilo, jest ktos kogo skontrolowali?? Warto ryzykowac?? |
|
|
|
|
Holandia1982
Nieśmiały użytkownik Holandia1982
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 88 Skąd: Planeta Ziemia
|
Wysłany: Pią Mar 27, 2009 7:53 pm
|
|
|
jechał juz ktos i jak sa kontrole? |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Mar 27, 2009 8:15 pm
|
|
|
A nawet jakby były to co? Nie masz nic na sumieniu ( czyt. nie przewozisz nic nielegalnego ) to nie masz się czego bać. |
Kurt Cobain |
|
|
|
|
|