Przesunięty przez: Gochna H Czw Sty 01, 2009 4:02 pm |
Uwaga na Norberta Gomulskiego!!! |
Autor |
Wiadomość |
Marko_Polo
Poczatkujacy Marko_Polo
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 2:55 pm Uwaga na Norberta Gomulskiego!!!
|
|
|
Witam
Chciałem podzielić się z wami opinią na temat osoby, która miała mi pomóc w rozliczeniu podatkowym za rok 2005. Otóż na początku 2005, razem z kilkoma znajomymi zwróciłem się do p.Gomulskiego, w Holandii o pomóc w rozliczeniu podatkowym. Większość znajomych którzy się ze mną w tym samym czasie rozliczali, otrzymała zwrot jeszcze w tym samym roku, reszta w roku następnym. Ja natomiast musiałem czekać na odpowiedź do marca tego roku. I nie była to bynajmniej odpowiedź pozytywna. Wyliczono mi, że muszę dopłacić do podatku około 1100 euro! Jak się później okazało wynikło to z tego, że ktoś inny w tym samym roku pracował na moim numerze sofi, przez co dochód brutto był wyższy oraz ktoś pobrał wcześniej pieniądze z rozliczenia na własny rachunek. I tu się pojawia problem z panem Gomulskim. Jak deklarował - nie tylko pomaga przy wypełnieniu wniosku o zwrot podatku ale także w dalszym postępowaniu (zwykle takowego nie ma gdyż dostaje się tylko decyzję o zwrocie pieniędzy, ewentualnie nadpłacie). Ja tej pomocy NIE OTRZYMAŁEM. Po pierwsze kontakt z p. Gomulskim graniczy z cudem. Na kontaktowym numerze telefonu ZAWSZE włączała się poczta głosowa, gdzie p. Gomulski informuje że jest teraz bardzo zajęty i prosi o kontakt mailowy. Wysłałem SMS, który spowodował odzew po kilku dniach. Pan Gomulski prosił abym przesłał otrzymane dokumenty na adres e-mail, jak też zrobiłem. Po kilku dniach oddzwonił, bagatelizując problem i mówiąc, że wszystko zostało przez niego pozytywnie załatwione. Jak się okazało 2 m-ce później, sprawa nie została załatwiona, a do wyżej wspomnianej kwoty zaczęły być doliczane odsetki. Spróbowałem więc znów skontaktować się z p. Gomulskim. Niestety mimo wielu prób kontaktu telefonicznego i kilku wysłanych wiadomości e-mail nie dostałem żadnego odzewu. Zostałem zignorowany. Ponieważ czas mnie naglił poszukałem pomocy u innej osoby, która pomogła mi problem pomyślnie rozwiązać. Co do p. Gomulskiego to wniosek jest taki, że jest to osoba NIEODPOWIEDZIALNA I NIEKOMPETENTNA. Widocznie facet posiada tylko wiedzę niezbędną do wypełnienia wniosku, reszta go przerasta. Facet skasował ode mnie 25euro za wypełnienie wniosku. Dlatego proszę wziąść moją wypowiedź pod uwagę, kiedy ktoś będzie chciał się zwrócić o pomoc do p. Norberta. |
|
|
|
|
Adam_1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 02, 2009 3:59 pm
|
|
|
mozesz podac mi jego e-mail bo telefonicznie sie nie mgoe z nim skontaktowac
Pozdrawiam |
_________________ Najlepszego w nowym roku |
|
|
|
|
Marko_Polo
Poczatkujacy Marko_Polo
|
Wysłany: Śro Sty 07, 2009 9:42 pm
|
|
|
[email protected] Ciekawe czy ci odpowie.
Życzę powodzenia i pozdrawiam |
|
|
|
|
Coccolinco
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 3:42 am
|
|
|
oszust!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
Junia
Poczatkujacy To sem joo :)
|
Wysłany: Śro Mar 11, 2009 12:55 pm
|
|
|
Sytuacja podobna jak usluga pani Katarzyny Chlapek z kancelari podatkowo prawnej VACATIO z Wodzislawia Slaskiego,zainkasowala bagatela 350 zl za usluge i jeszcze spartaczyla robote zele wypelniajac formularz rozliczeniowy co tym samym wydluzylo moj czas oczekiwania na zwrot bo znajoma musiala dokonac korekty w rozliczeniu tej pani "magister",naprawde nie polecam tego niekompetentnego biura |
|
|
|
|
saturn
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 10:40 am
|
|
|
ja tylko jestem ciekawa jak to jest mozliwe ze ktos inny pracowal na twojm sofinummerze, moze lepiej pilnuj sobie wlasych danych a potem oczernai ludzi na forum
a moze ty ten nummer sprzedales za pare groszy ...
ta osoba musiala miec twoje dane i sofi....jak to jest mozliwe???? |
|
|
|
|
RafAms
Gaduła IT Admin
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Mar 2009 Posty: 105 Skąd: A'dam/Purmerend
|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 12:19 pm
|
|
|
Spokojnie mogla miec sofi ale do rozliczenia najczesciej potrzebny Ci DigiD lub podpis elektroniczny ;p No chyba , ze miala pisemna autoryzacje |
Ostatnio zmieniony przez RafAms Czw Mar 19, 2009 12:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
saturn
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 7:12 pm
|
|
|
moj post dotyczy Marko-polo
czytaj a nastepnie kometuj |
|
|
|
|
Marko_Polo
Poczatkujacy Marko_Polo
|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 12:46 pm
|
|
|
Saturn, masz problem z czytaniem ze zrozumieniem . Zastrzeżenia mam do Norberta Gomulskiego za to, że mi nie pomógł tak jak wcześniej deklarował. Co się będę rozpisywał, przeczytaj parę razy, to dojdziesz do tego. Co do pracy na moim sofi-nie wnikałem w to, tak wytłumaczyła mi to osoba która w późniejszym czasie udzieliła mi pomocy, przy zwrocie. Co do dostępności danych to żaden problem dla kogoś kto ma z nimi do czynienia na codzień, choćby jakiegoś nieuczciwego pośrednika (NIE oczerniając nikogo Saturn). Pozdrawiam |
|
|
|
|
saturn
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 10:09 am
|
|
|
ok to napisz prosze przez kogo pracowale(posrednik), my tez chcemy wiedziec o nieuczciwym posredniku.....pa |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!
Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 10:33 am
|
|
|
Facet skasował ode mnie 25euro za wypełnienie wniosku
rozumiem ze ci ten wniosek wypelnil. podpisywales z nim jakis kontrakt,gdzie bylo powiedziane co za te 25e dostaniesz? |
|
|
|
|
Marko_Polo
Poczatkujacy Marko_Polo
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2009 8:25 pm
|
|
|
Nie będę pisał nazw firm, bo nie mam pewności przez którą mogłem zostać oszukany. Z początku miałem zeznawać na policji w tej sprawie, ale później okazało się, że nie jest to konieczne. Z jednej strony dobrze bo zaoszczędziłem sobie kłopotów. Mogę dodać, że jedna z tych firm już nie istnieje.Dla mnie najważniejsze było to, że nie musiałem zapłacić tych 1100 euro. Napisałem na forum, aby podzielić się z wami moim doświadczeniem a także opinią na temat p.Gomulskiego . Po to między innymi jest to forum, żeby ostrzegać innych, przed podobnymi osobami i żeby wymieniać opinie na ich temat. Takich osób jest więcej, jak widać po wpisie na wątku i warto wcześniej takie rzeczy wiedzieć,aniżeli wnioski wyciągać po fakcie, jak ja to zrobiłem. Ja też wykonywałem wcześniej w swojej pracy różne zlecenia, za które przyjmowałem pieniądze i zawsze starałem się z nich wywiązać. Dlatego też wymagam tego od innych, uczciwości.
Zapewne znajdzie się wiele osób które pozytywnie załatwiły sprawy z p.Gomulskim, jednak ja do nich nie należę. Ja opisałem swoje doświadczenie, a każdy wyciągnie sobie swoje wnioski. |
|
|
|
|
peleton
Poczatkujacy peleton
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 3:40 pm
|
|
|
MNIE OSZUKAL ALBO MOZNA POWIEDZIEC OKRADL!!!!! Skasowal 25e i nigdy zadnego wniosku nie wypelnil. Do urzedu skarbowego nigdy nie wplynelo moje rozliczenie (dzwonilem tam i sie dowiadywalem sam bo GOMULSKI zerwal kontakt, nie mozna sie do niego dodzwonic, na smsy i maile nie odpisuje). JAK DLA MNIE OSZUST!!! |
|
|
|
|
Pietrek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 5:28 pm
|
|
|
Prawdopodobnie jestem jedną z osób poszkodowaną przez słynnego pana Norberta!!!Nie mogę się do kolesia dodzwonić!!Czekam na zwrot kasy już dwa lata za rok 2006 i 2004!!!Czy zna ktoś jakieś osoby lub biura które pomogłyby mi w odzyskaniu zaległego podatku??Z góry dzięki |
|
|
|
|
Coccolinco
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 7:09 pm
|
|
|
Pietrek, skąd jesteś? |