Badania ginekologicze |
Autor |
Wiadomość |
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
|
|
|
|
Beata
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 11:25 am
|
|
|
Justine napisał/a: | .
Wiadomo, badanie do najprzyjemniejszych nie nalezy, ale doktor byl mily, zrobil to szybko i bezbolesnie.
Probowal zartowac, zeby rozladowac atmosfere.
|
Przeciez to badanie trwa nie dluzej niz 2 sekundy i nie ma mowy o zadnym bolu, wiec czym sie tu stresowac... |
|
|
|
|
Justine
Super gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 209 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 1:44 pm
|
|
|
Beata napisał/a: | Justine napisał/a: | .
Wiadomo, badanie do najprzyjemniejszych nie nalezy, ale doktor byl mily, zrobil to szybko i bezbolesnie.
Probowal zartowac, zeby rozladowac atmosfere.
|
Przeciez to badanie trwa nie dluzej niz 2 sekundy i nie ma mowy o zadnym bolu, wiec czym sie tu stresowac... |
No spoko, każdy podchodzi do tego inaczej. Jednakże dla mnie było to stresujące doświadczenie. Szczególnie ze świadomością, że nie bada mnie ginekolog tylko rodzinny.
Nie jestem do tego przyzwyczajona. Poza tym, myślę, że więcej kobiet odczuwa dyskomfort czy lekki stres podczas badań ginekologicznych. Co do bólu, to pojęcie względne. |
_________________ Work like you don't need the money,
Love like you've never been hurt,
And dance like no one's watching. |
|
|
|
|
Monika 7171
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 10:41 am
|
|
|
Sorki ,ale ja dostałam skierowanie od rodzinnego i wymaz zrobił mi ginekolog .Chciałam się zapytac czy w Holandii sa Polscy lekarze ginekolodzy łatwiej by było przy wizycie się porozumieć |
|
|
|
|
mariola 784
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 18 Sty 2008 Posty: 220
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 5:11 pm
|
|
|
Ja nie moglam sie doprosic o skierowanie do ginekologa a potrzebowalam pilnie .Na wlasna reke chcial mnie leczyc .Mam go w nosie szukalam az znalazlam ginka na wlasna reke Pan wiedzial ze duzo nie rozmawiam ale nauczylam sie tego co bylo wazne powiedzialam reszte pan sprawdzil i wszystko bylo wiadome.A swojemu doktorkowi podziekuje za wspolprace .Tylko jeszcze niewiem jak mam zmienic lekarza jakies wskazowki moze mi ktos podac .Z gory dziekuje. |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 8:38 pm
|
|
|
Cytat: | Chciałam się zapytac czy w Holandii sa Polscy lekarze ginekolodzy łatwiej by było przy wizycie się porozumieć
|
Nie ma. |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 10:55 pm
|
|
|
mariola 784 napisał/a: | A swojemu doktorkowi podziekuje za wspolprace .Tylko jeszcze niewiem jak mam zmienic lekarza jakies wskazowki moze mi ktos podac .Z gory dziekuje. |
najlepiej popytaj znajomych... i jak juz bedziesz miala nowego lekarza rodzinnego to on zazwyczaj wystepuje sam o twoja kartoteke... jesli nie to wysylasz liscik z informacja, ze masz nowego lekarza i czy moze przeslac twoja kartotke... |
|
|
|
|
agaf11
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 9:37 am
|
|
|
W następnym tyg. jadę do PL,więc korzystając z okazji zastanawiam się nad wizytą u mojego starego ginekologa w przychodni. Tylko pyt.moje czy mogę okazać się kartą Incuranse Card ? Słyszałam że to tylko w nagłych wypadkach, więc zawsze mój lekarz może napisać że dostałam jakiegoś zapalenia np.Czy NFZ załatwia już sam sobie wszystkie papierki z holenderską ubezpieczalnią?Jak to się odbywa?Dzięki za wszelkie info w tej sprawie. |
|
|
|
|
RobKAM
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 9:49 am
|
|
|
agaf11 napisał/a: | W następnym tyg. jadę do PL,więc korzystając z okazji zastanawiam się nad wizytą u mojego starego ginekologa w przychodni. Tylko pyt.moje czy mogę okazać się kartą Incuranse Card ? Słyszałam że to tylko w nagłych wypadkach, więc zawsze mój lekarz może napisać że dostałam jakiegoś zapalenia |
Jaz zwykle kombinacje,nasza specjalnosc narodowa. |
|
|
|
|
agaf11
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 4:52 pm
|
|
|
RobKAM nie chodziło mi o ocenę mojego postępowania, ale o odp. na moje pyt. czy jest taka możliwość. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 5:42 pm
|
|
|
agaf11, przed wyjazdem do Polski radze zadzwonic do swojego ubezpieczyciela i zapytac o to czy, jesli udasz sie w kraju do ginekogola, bedziesz miala zwrocone koszty wizyty... bo domyslam sie ze o to chyba Ci chodzi??
z wlasnego doswiadczenia
nie mialam zadnego zwrotu mimo iz bylam u lekarza ktory ma podpisana umowa z NFZ (pewnie dlatego ze nie byl to nagly wypadek)
|
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Mar 26, 2009 5:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
RobKAM
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 6:16 pm
|
|
|
agaf11 napisał/a: | RobKAM nie chodziło mi o ocenę mojego postępowania, ale o odp. na moje pyt. czy jest taka możliwość. |
No nie watpie. |
|
|
|
|
agaf11
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 9:26 pm
|
|
|
Ja jak wyżej pisałam wybrałabym się na wizytę do przychodni (NFZ,nie prywatną), czy każą zapłacić mi za wizytę ?Dzięki Gochna |
|
|
|
|
natalia85
Poczatkujacy natalia85
|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 9:40 pm
|
|
|
Drodzy uzytkownicy tego portalu( poslugujacy sie jez.holenderskim).
Zwracam sie do Was z b.wazna dla mnie sprawa...mam wizyte u mojego domowego lekarza...nie mam jednak nikoko kto moglby ze mna tam pojsc jako tlumacz,wiec zwracam sie do Was z ogromna prosba: jak mam mu powiedziedzie, ze chcialabym zrobic WSZYSTKIE badania(ginekologicznne) jakie sa mozliwe,np badanie piersi, cytologie itd (jak mam mu to wytlumaczyc?).
Prosze Was o ZROZUMIENIE i PRZYKLADOWE ZDANIA.
Pozdrawiam serdecznie.
[b]mariola 784[/b], |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Lip 27, 2009 10:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|