Długi :( |
Autor |
Wiadomość |
mos2005
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 6:38 pm Długi :(
|
|
|
Witam mam problem bo mam troche długów , chciałbym to spłacić lecz okoliczności mi na to nie pozwalaj narazie bo musze wracać do kraju. Powiedzcie bd miał szanse na powrót jak to tu zostawie? Czy jak wroce to sie nie pozbieram chodzi(odsetki, kary,itp) (chodzi głownie o (uwv,zilveren kruis). Moze po jakims czsie umaza sie długi nie wiem jak tu jest, czy lepiej nie wracac tu ? |
Ostatnio zmieniony przez mos2005 Sob Kwi 04, 2009 6:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
darkis
Super gaduła
Pomógł: 5 razy Wiek: 53 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 360 Skąd: Venlo-Nijmegen
|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 6:54 pm
|
|
|
Najlepiej zaplacic ,bo jak jeden Polak zostawi po sobei "smrod" to potem o innych mowia zle.
A co do umorzenia,nawet to zapomnij..Wczesniej czy pozniej i zaplacisz...Nawet w PL cie dopadna...
Przyjdzie polecenie do zaplaty, jak nie zaplacisz to wizyta komornika czeka...
|
_________________ www.stalgorzow.pl |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Kwi 01, 2011 1:51 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pani_puchatkowa
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 355
|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 7:17 pm
|
|
|
Nie potępiam cie za to co piszesz, co o tym myślę lepiej zostawię dla siebie.
Powiem ci, ze długów nikt ci nie umorzy, będą szukać tak długo aż znajda a w miedzy czasie narosną ci kosmiczne odsetki. Jedyne co ci mogę poradzić to walczyć o to, żeby jak najszybciej się pozbyć długu, bo jestem przekonana, że nie da ci to spokoju. |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 9:22 am
|
|
|
az ciarki mnie przechodza jak czytam takie posty- zostawic smrod i uciec a potem dziwimy sie , ze zle mowia o Polakach- racja jeden narobi syfu- przypuszczam, ze to nie wyjatek - a potem opinia idzie o wszystkich. co do umorzenia- nie umorza ci- dopisza kary- odsetki i nie pozbierasz sie z dlugow a sciagna nawet w Polsce- lepiej jest dogadac sie z instytucjami i pomalu splacac to sie nazywa dobra wola- a nie uciekac. znam kilku takich, ktorzy pare lat temu narobili takiego syfu- wyjechali na rok, dwa do Pl. potem wrocili- jakiez bylo ich zdziwienie gdy zaczely przychodzi c listy od komornika itp. a do tego dlug powiekszyl sie kilkakrotnie wiec czy warto? moze tak dzisiaj...- ale pomysl o przyszlosci- nawet w Pl.... jak cie tam dopadna do bedziesz zarabial zlotowki a spalacal euro. decyzja nalezy do ciebie ale zastanow sie - warto palic mosty za soba? |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
alicja2911
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 390
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 11:11 am
|
|
|
Czy wrocisz czy nie i tak bedziesz musial oddac.I tak jak posty wyzej ,moze uda sie jakos porozumiec co do splaty.
Nie rob syfu ludziom ,ktorzy osiedlili sie na stale. |
|
|
|
|
mos2005
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 12:37 pm
|
|
|
Was denerwuje a ja mialem pecha !!! a wy myslicie ze narobil syfu i chce uciec!! Ja nie nabralem telefonow czy jakis towarow na rate zeby sie wzbogacic wiec darujcie sobie takie opinie! Chcialem tylko wiedziec i juz wiem dziekuje za odpowiedz tym ktorzy mnie zrozumieli. |
|
|
|
|
ewunia1380
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 12:42 pm
|
|
|
A nie mozesz podzwonic i jakos sie dogadac? ja splacam szpital i bez problemu rozlozyli mi na 10 rat mozna sprobowac i jak cos to nawet po drobne sumy splacac. Zycze powodzenia |
|
|
|
|
doronio
Super gaduła ->OPOLE.ZWM<-

Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 347 Skąd: Amsterdam/Opole
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 12:47 pm
|
|
|
dobra, moze miales i pecha, ale zalozenie tego tematu, świadczy o tym,że raczej nie za bardzo traktujesz to poważnie.
Przed długiem nie uciekniesz, a im później spłacisz tym gorzej dla Ciebie.
Mała rade ode mnie, trzeba żyć na tyle na ile Was stać i o ile sie nie ma kontraktu na czas nieokreslony, trzeba liczyc sie z tym, że prace można stracić.
Takie klopoty sa trudne do rozwiazania, a porste do unikniecia. |
_________________ Pomóż
http://www.poomoc.pl |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 1:25 pm
|
|
|
mos2005 napisał/a: | Was denerwuje a ja mialem pecha !!! a wy myslicie ze narobil syfu i chce uciec!! Ja nie nabralem telefonow czy jakis towarow na rate zeby sie wzbogacic wiec darujcie sobie takie opinie! Chcialem tylko wiedziec i juz wiem dziekuje za odpowiedz tym ktorzy mnie zrozumieli. | Zycie jakie jest kazdy wie i nikt sie nie bedzie nad toba litowac bo miales pecha :/ Wspolczuje osobiscie, ale konsekwencje trzeba poniesc. Bo nie wazne jak duzego pecha nie miales- widocznie cos zrobiles zle skoro wpadles w takie problemy finansowe. Teraz plac... |
|
|
|
|
astynka
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Wiek: 38 Dołączyła: 27 Kwi 2008 Posty: 61 Skąd: Best
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 2:00 pm
|
|
|
A ja życzę Ci byś jak najlepiej i jak najszybciej z tego wyszedł
Znam podobną sytuacje jak mojemu koledze nie zamkneło uitzendbureau ubezpieczenia i zrobiło to dopiero po miesiącu, ale nikt tego miesiąca nie zapłacił.. I po pół roku pobytu mojego kolegi w Pl dostał list z Incasso że musi zapłacić 440 euro ;/ Ale jak przyjechał do NL poszedł i się wypytał za co to i czemu musi płacić to koszty tego wyniosły tylko 170 euro. Zapłacił to i ma z głowy. Więc nie poddawaj się a kombinuj by to chociażby groszami spłacać. Bo po co poźniej płacić duuuuże odsetki i żyć w strachu. Pamiętaj nie będzie łatwo ale dasz radę ja w to wierze i powodzenia Ci życzę |
_________________ Niebo ogarnia tych, co odeszli... |
|
|
|
|
duska
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 3:17 pm
|
|
|
Witam piszac posty w których znajduja się slowa „ucieka zostawia syf,smrod itd.” – najpierw zastanowcie się czy ten człowiek prosil o opinie czy o porade mylicie pojecia?moze warto także pomyśleć dlaczego narobikl sobie długów ? (jeszcze nie jednego osiedlonego to czeka na co licze) wiec dlaczego? BO TAK JAK TYSIĄCE Z WAS WYJEŻDŻAJĄC NIE ZNAL PRAWA KRAJU DO KTÓREGO JECHAL!!
Wiecie co socjolodzy i profesorowie mowia o POLAKACH za granica ze to nieudacznicy którzy nie potrafia sobie poradzic z zyciem w Polasce i musza uciekac pracowac po noach w szklarni , sprzątać syf po murzynach w hotelach ; jedziecie tam aby bogatsi mogli pośmiać się was w twarz lubicie to? Kupujeciebluzy,kurtki,buty z 85% wyprzedazy wracacie dumni bo to puma do PL i chodzicie jakbysce pana boga zlapali za nogi – absurdalnie smieszne!
Wyjeżdżacie robicie „smrod za soba ; jaki i swoja osoba (darcie buzi mocno zakropionej za oknami po 24 , bijatyki okradanie to jest wstyd,syf i nietakt a nie dlugi) , po czym wracacie podkulonym ogonem , aby wtulila was ojczyzna ta biedna na która tak narzekacie w postach
Obraz POLAKA wg was pomocny , gościnny KATOLIK hahaha wg mnie obłudnik ( 100 razy gorszy za granica) co niedziela podzajacy do kościoła łykający oplatek a kradnący grzeszący i cudzołożący gdie i jak się tylko da (bo trzeba sobie jakos radzic i tak w brudnej PL będę kims z e ) , ale obraz JPII na nk musi być wstawiony – pekam ze smiechu
Dewastujecie , oszukujecie , żeby chociaż troszke poczuc się jak u siebie (w PL już dawno wszystko poniszczyliście) , nie szanujecie nikogo nikogo niczego – bowiem Turcy,murzyni tworząc swoje konklawe nigdy by nie pozwolili aby „brat” nie miał za co zyc , czym spłacić dlugi aby musial wyjeżdżać!!
Jesteście marionetkami a za sznureczki pociągają bogaci Holendrzy i cala reszta!!!Zarabiajcie na NL , robcie na jej gospodarke !! Jedno jest tylko srodze kompromitujące : ciagle bierzecie rodzinne itd. No bo przeciez Polscy obywatele i meldunek jest !! To wy osiedleni wlasnie wystawiacie nam opinie wraz z kosciolkowym prezydentem ! DLA POLSKI już dawno umarliście jako obywatele !!!!
A Tobie kochaniutki radze skonsultowac się z prawnikiem , bo rady „RODAKOW” nie jednemu stanęły koscia w gardle !!!
Wesołych Swiat hahaha
[ Dodano: Nie Kwi 05, 2009 3:27 pm ]
wspolczucie hahaha ....nie szukaj wsrod POLAKOW....u nich w slownikach istnieje tylko KASA i "BOG" - ciemnogrod!!1 |
_________________ >> desiderata<< |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)

|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 3:57 pm
|
|
|
duska napisał/a: | tworząc swoje konklawe | Duska nie używaj słów których nie rozumiesz.I daj sobie trochę luzu. |
|
|
|
|
piotrm
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 4:31 pm
|
|
|
brawo duska-zgadzam sie przynajmniej z 80 % z tym co napisalas,bo to niestety jest prawda.co do tych dlugow,istnieje tak jak juz w polsce od kilku dni tgz.upadlosc konsumencka,ale watpie by komus nie stad udalo sie dogadac w sadzie itd.nie jestem pewien czy w polsce cie dopadlyby te instytucje z holandii ale na pewno gdybys wrocil tu. |
|
|
|
|
xbogx
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 4:33 pm
|
|
|
Wiadomo ze ci co sie wypowiadaja zle to są wredni itp.
Malo osob jest przyjaznych sa to tylko wyjatki , widze ze tu wiekszosc to by kazdego zjadlo za byle co hehe
Ja mysle ze kazdy powinien milo napisac do mos2005 bo on nic wam nie zrobil aby go tak wyzywac i osadzac bo to dla mnie wyzwiska tutaj co nie ktozy napisali , chamstwo i tyle !!!
A po 2 to nikt z tych co sie wypowiada nic nawet nie wie !!
W polsce moze tylko listem przychodzic do zaplaty, i jezeli sie nie zaplaci to kara wiezienia za odpowiednią kwote w holandi , oczywiscie pierw trzeba przyjechac do holandi i zostac zatrzymanym i sprawdzonym .
Pozdrawiam |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 4:58 pm
|
|
|
i jak to zwykle bywa - ci . ktorym nie podobal sie pomysl ucieczki przed zobowiazaniami- sa wredni i zli. wystrzelac takich, ktorzy chca tu normalnie zyc nie majac obciazenia , ze jest sie przekretem Polakiem, ze my tyko potrafimy kombinowac, pic, awanturowac sie.
Przykro mi, ze males pecha ale ucieczka nic nie pomoze- lepiej sprobowac dogadac sie i pomalu splacac a nie uciekac jak........ |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
|