Długi :( |
Autor |
Wiadomość |
tomaszxxx
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 5:04 pm
|
|
|
Witam
Po pierwsze jak ktos juz tu radzil , uciekac nie ma sensu , 40 % holendrow jest zadluzonych powyzej uszu , najlepiej porozumiec sie z danymi instancjami i postarac rozlozyc na raty , najlepiej pisemnie bo wtedy jest podkladka jest dowod . Staraj sie , a za dlugi w holandii nikt nie idzie do wiezienia
z powazaniem |
|
|
|
|
Oilly
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 5:08 pm
|
|
|
Ja tylko chciałam powiedzieć, że prędzej czy później i tak Cię mogą złapać. Mój znajomy nie zapłacił kilka lat temu mandatu w Niemczech. Też myślał, że nic mu się nie stanie. Po kilku miesiącach chciał lecieć samolotem do Tunezji, jakież było jego zdziwienie, gdy przy odprawie na lotnisku w Wawie powiedzieli mu, że ma niezapłacony mandat sprzed kilku lat i albo zapłaci, albo pójdzie do więzienia... |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 5:12 pm
|
|
|
matomaszzzz - mylisz sie - w Holandii za dlugi idzie sie siedziec- znam pare osob , ktore odsiedzilay za mandaty, niezaplacone kary , belastingi ....i masz racje wielu holendrow jest zadluzonych i wiele posiedzialo juz sobie za dlugi |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
duska
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 6:58 pm
|
|
|
powiedz mi Agata czy nie jest tak ? POLACY TO NIE AWANTURNICY ? PIJAKI ZLODZIEJE ?? I MOZE POWIEDZ KTO NAM OPINIE TAKA WYROBIL ... TYLKO CI OSIEDLENI ... MOJ ZNAJOMY MIESZKA W IRLANDII JESZCZE 10 LAT TEMU LUDZIE NIE ZAMYKALI SWOICH MOTOROW na podworku stalo wszystko TERAZ NA WSZYSTKICH PODWORKACH SA GARAZE,komorki!! CZEMU BO NAPLYW ZLODZIEJSKICH POLAKOW ICH DO TEGO ZMUSIL !!! CO DO TEGO ZE WSZYSCY CI KTORZY SIE ZLE WYPOWIADALI SA ZLI ? no nie powiesz mi ze sa zyczliwi i dalej i wciaz probuja gnoic czlowiaka !! moim zdaniem jesli ktos jest niemilo nastawiony powininen sie nie wypowiadac... bo to jeszcze bardziej doluje mos2005... |
_________________ >> desiderata<< |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:04 pm
|
|
|
Cytat: | w Holandii za dlugi idzie sie siedziec |
prawda
ale po co od razu wiezienie...??
Rowiazac problem mozna przeciez polubownie, rozmawiajac z tymi u ktorych sie jest zadluzonym (bank ,ubezpieczyciel ) jak juz niektorzy tu wspomnieli
trzeba i powinno sie postarac o rozlozenie dlugu na raty
i jesli ktokolwiek przejawia choc odrobine inicjatywy
tutejsze instytucje ida na reke
przeciez dlugi maja nie tylko Polacy i nie tylko Oni sa czasem niewyplacalni
nie oznacza to jednak ze zostawia sie takich ludzi bez pomocy
no chyba ze ktos notorycznie uchyla sie od placenia, wtedy to juz inna bajka...
wracajac do tematu
mos2005
Cytat: | Witam mam problem bo mam troche długów , chciałbym to spłacić lecz okoliczności mi na to nie pozwalaj narazie bo musze wracać do kraju. Powiedzcie bd miał szanse na powrót jak to tu zostawie? Czy jak wroce to sie nie pozbieram chodzi(odsetki, kary,itp) (chodzi głownie o (uwv,zilveren kruis). Moze po jakims czsie umaza sie długi nie wiem jak tu jest, czy lepiej nie wracac tu ? |
Szanse na powrot masz dlaczego by nie, ale niepredko odbudujesz tu swoja wiarygodnosc
u dluznikow
pozdrawiam i zycze szybkiego wyjscia na prosta
|
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:30 pm
|
|
|
duska napisał/a: | powiedz mi Agata czy nie jest tak ? POLACY TO NIE AWANTURNICY ? PIJAKI ZLODZIEJE ?? I MOZE POWIEDZ KTO NAM OPINIE TAKA WYROBIL ... TYLKO CI OSIEDLENI ... MOJ ZNAJOMY MIESZKA W IRLANDII JESZCZE 10 LAT TEMU LUDZIE NIE ZAMYKALI SWOICH MOTOROW na podworku stalo wszystko TERAZ NA WSZYSTKICH PODWORKACH SA GARAZE,komorki!! CZEMU BO NAPLYW ZLODZIEJSKICH POLAKOW ICH DO TEGO ZMUSIL !!! CO DO TEGO ZE WSZYSCY CI KTORZY SIE ZLE WYPOWIADALI SA ZLI ? no nie powiesz mi ze sa zyczliwi i dalej i wciaz probuja gnoic czlowiaka !! moim zdaniem jesli ktos jest niemilo nastawiony powininen sie nie wypowiadac... bo to jeszcze bardziej doluje mos2005... |
Cytuję mojego męża: " To właśnie takie gówniary jak ty przyjadą na kilka miesięcy przez jakieś biuro pracy, chleją, ćpają, kradną itp. Bo ci "osiedleni" którzy mieszkają od kilku - lub kilkunastu lat postanawiając wiązać swoją przyszłość z tym krajem zachowują się normalnie.Korzystają również z "dobrodziejstw" społecznego życia ale robią to wszystko z umiarem, zdając sobie sprawę że chcąc mieć dobrą opinię w społeczeństwie przystosowywują się do ogólnie przyjętych zasad.99 % ludzi którzy przyjeżdżają do NL tylko na kilka miesięcy twierdząc że to oni są tu panami, wszystko im się należy i to Holendrzy winni nauczyć się polskiego żeby się dogadać czy pozałatwiać sprawy w urzędach, bankach itd. To po otwarciu granic tak zmieniła się opinia o Polakach. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
duska
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:56 pm
|
|
|
o wypraszam sobie bowiem ja pani mezowi nie ublizam ...a mowie tylko ogolnie wychodzi wlasnie na jaw kto ile ma kultury w sobie od kogo mlodziez ma brac przyklad? od pani meza hahaha ....nic nie wie pani ani pani maz o moim zyciu wiec prosze mi nie ublizac! a pisze uogolniajac! bo POLACY sa jacy sa! owszem korzystaja z dobrodziejstw!! i doszczetnie niszcza drugiego bo chodzi tylko o swoje dobrodziejstwa ahaha ... pozdrawiam
poza tym opinie wystawili nam wlasnie ludzie pani meza wieku...bo ja jestem za mloda...a jak juz pojechalam to ona byla pod zdechlym azorkiem |
_________________ >> desiderata<< |
Ostatnio zmieniony przez duska Nie Kwi 05, 2009 8:15 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 8:19 pm
|
|
|
Oj juz sie uspokoj, jak Ci sie Ci Polacy az tak nie podobaja to sie zrzeknij obywatelstwa. Bo widze, ze masz jakas fobie. |
|
|
|
|
amstel
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 8:25 pm
|
|
|
duska napisał/a: | Witam piszac posty w których znajduja się slowa „ucieka zostawia syf,smrod itd.” – najpierw zastanowcie się czy ten człowiek prosil o opinie czy o porade mylicie pojecia?moze warto także pomyśleć dlaczego narobikl sobie długów ? (jeszcze nie jednego osiedlonego to czeka na co licze) wiec dlaczego? BO TAK JAK TYSIĄCE Z WAS WYJEŻDŻAJĄC NIE ZNAL PRAWA KRAJU DO KTÓREGO JECHAL!!
Wiecie co socjolodzy i profesorowie mowia o POLAKACH za granica ze to nieudacznicy którzy nie potrafia sobie poradzic z zyciem w Polasce i musza uciekac pracowac po noach w szklarni , sprzątać syf po murzynach w hotelach ; jedziecie tam aby bogatsi mogli pośmiać się was w twarz lubicie to? Kupujeciebluzy,kurtki,buty z 85% wyprzedazy wracacie dumni bo to puma do PL i chodzicie jakbysce pana boga zlapali za nogi – absurdalnie smieszne!
Wyjeżdżacie robicie „smrod za soba ; jaki i swoja osoba (darcie buzi mocno zakropionej za oknami po 24 , bijatyki okradanie to jest wstyd,syf i nietakt a nie dlugi) , po czym wracacie podkulonym ogonem , aby wtulila was ojczyzna ta biedna na która tak narzekacie w postach
Obraz POLAKA wg was pomocny , gościnny KATOLIK hahaha wg mnie obłudnik ( 100 razy gorszy za granica) co niedziela podzajacy do kościoła łykający oplatek a kradnący grzeszący i cudzołożący gdie i jak się tylko da (bo trzeba sobie jakos radzic i tak w brudnej PL będę kims z e ) , ale obraz JPII na nk musi być wstawiony – pekam ze smiechu
Dewastujecie , oszukujecie , żeby chociaż troszke poczuc się jak u siebie (w PL już dawno wszystko poniszczyliście) , nie szanujecie nikogo nikogo niczego – bowiem Turcy,murzyni tworząc swoje konklawe nigdy by nie pozwolili aby „brat” nie miał za co zyc , czym spłacić dlugi aby musial wyjeżdżać!!
Jesteście marionetkami a za sznureczki pociągają bogaci Holendrzy i cala reszta!!!Zarabiajcie na NL , robcie na jej gospodarke !! Jedno jest tylko srodze kompromitujące : ciagle bierzecie rodzinne itd. No bo przeciez Polscy obywatele i meldunek jest !! To wy osiedleni wlasnie wystawiacie nam opinie wraz z kosciolkowym prezydentem ! DLA POLSKI już dawno umarliście jako obywatele !!!!
A Tobie kochaniutki radze skonsultowac się z prawnikiem , bo rady „RODAKOW” nie jednemu stanęły koscia w gardle !!!
Wesołych Swiat hahaha
[ Dodano: Nie Kwi 05, 2009 3:27 pm ]
wspolczucie hahaha ....nie szukaj wsrod POLAKOW....u nich w slownikach istnieje tylko KASA i "BOG" - ciemnogrod!!1 |
Jezeli jestes kobieta to natychmiast ozenie sie z Tobą a tak na powaznie to dawno tak madrej logicznej i zasadnej wypowiedzi nie czytalem na tym forum ! szacunek i pozdrowienia ! |
|
|
|
|
LeGolasik

|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 8:37 pm
|
|
|
duska napisał/a: | o wypraszam sobie bowiem ja pani mezowi nie ublizam ...a mowie tylko ogolnie wychodzi wlasnie na jaw kto ile ma kultury w sobie od kogo mlodziez ma brac przyklad? od pani meza hahaha ....nic nie wie pani ani pani maz o moim zyciu wiec prosze mi nie ublizac! a pisze uogolniajac! bo POLACY sa jacy sa! owszem korzystaja z dobrodziejstw!! i doszczetnie niszcza drugiego bo chodzi tylko o swoje dobrodziejstwa ahaha ... pozdrawiam
poza tym opinie wystawili nam wlasnie ludzie pani meza wieku...bo ja jestem za mloda...a jak juz pojechalam to ona byla pod zdechlym azorkiem |
Hmm..Po pierwsze nie Pani a Pan.Po drugie kto każe brać przykład? Byłabyś mądra żyłabyś własnym życiem i uczyła się na błędach a nie brała przykład... Bo właśnie widać jaki przykład bierzesz i z kogo... Z takich samych ludzi jak ty... Młodych, wulgarnych, naiwnych Widzisz doszczętnie to wy młodzi niszczycie samych siebie... Bo jakoś nie widzę ludzi którzy mieszkają tu po kilka/kilkadziesiąt lat jak kupują po 3-4 skrzynki najtańszego piwa z Lidla, po takim "przedpiciem" wychodzą do baru i wracając rozwalają samochody,wyzywają przechodniów i leja na wszystko.. I nie spotkałem się żeby ludzi mieszkający w Holandii dłużej niż kilka miesięcy dbają tylko o swoje dobrodziejstwa ( przykłady mogę podać Ci nawet teraz - Witch,Gochna,Agata,Alicja - i jeszcze więcej ludzi z tego forum). Zresztą ja jak potrafię - także pomogę i to bezinteresownie.A wy myślicie tylko - to dla mnie,to dla mnie a reszta niech spier***a. Suska - zgadzam się z twoim zdaniem. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 9:37 pm
|
|
|
[quote="duska"]powiedz mi Agata czy nie jest tak ? POLACY TO NIE AWANTURNICY ? PIJAKI ZLODZIEJE ?? I MOZE POWIEDZ KTO NAM OPINIE TAKA WYROBIL ... TYLKO CI OSIEDLENI .[/quote]
Jak to przeczytalam to mnie olsnilo,ze dawno nikomu po gebie nie dalam i rowerka nie skroilam.
Moim zdaniem takie posty nalezy ignorowac,bo nie ma sensu wdawac sie w dyskusje z taka osoba.Jezyk wypowiedz jakos dziwnie mi znajomy... |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
LeGolasik

|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 9:41 pm
|
|
|
RobKAM też to zauważyłaś?? |
Kurt Cobain |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 9:42 pm
|
|
|
Moss2005-jezeli nie zaplacisz to i tak do Polski przyjda wezwania do zaplaty i tam cie beda scigac.Najlepiej to rozlozyc ten dlug czy dlugi na raty i spac spokojnie.
Dodano: Nie Kwi 05, 2009 9:44 pm
LeGolasik-jasne! |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 10:42 pm
|
|
|
LeGolasik, RobKAM,
Czyzby Wiolka ze swoim :
ciemnogrod |
|
|
|
|
tomaszxxx
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 12:56 am
|
|
|
agata napisał/a: | matomaszzzz - mylisz sie - w Holandii za dlugi idzie sie siedziec- znam pare osob , ktore odsiedzilay za mandaty, niezaplacone kary , belastingi ....i masz racje wielu holendrow jest zadluzonych i wiele posiedzialo juz sobie za dlugi |
mieszkam w holandi od 20 lat , i wiesz zeby isc za mandaty do wiezienia to trzeba naprawde bog wie ile ich nie placic , tu nie polska ze za pare zlotych wsadzaja , jest wiele mozliwosci wygrzebania sie z problemow tylko trzeba chciec , w wypadku jezeli ta osoba o ktorej tu mowimy nie ma obywatelstwa holenderskiego to tak zagodze sie ze jest wymagane natychmiastowe uregolowanie mandatu , ale jezeli ma numer GBA i jest zameldowana na danym adresie a tak wnioskuje , to ma mozliwosci polubownie rozwiazac swoje problemy , apropo kara pozbawienia wolnosci w holandi to jest naprawde cos mordercy wychodza po 3 latach i nawet nie kazdy ma TBS na glowie. Nie bede sie sprzeczal z nikim bo nie oto chodzi , kwintesencja mojej wypowiedzi jest to zeby starac sie unikac dlugow , a jak juz sie zdarza to nie chowac glowy w piasek tylko starac sie je rozwiazac , zawsze najlepiej samemu zrobic pierwszy krok niz czekac na komornika
z powazaniem |
|
|
|
|
|