NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gielda w Utrechcie pytanie ??
Autor Wiadomość
ARIE32NL 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 7:35 pm   Gielda w Utrechcie pytanie ??

mam pytanie do forumowiczow ?? czy ktos sie orientuje czy gielda w Utrechcie jest czynna w niedziele ?? dzieki za odpowiedz !

LeGolasik 
Gaduła nad gadułami :-)
LeGolasik

Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 8:15 pm   

Chodzi o samochodową? Tylko i wyłącznie we wtorki.

Kurt Cobain

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 11:01 pm   

ARIE32NL,

Cytat:
Dni i godziny otwarcia giełdy

Giełda samochodowa Automarkt Utrecht jest czynna w każdy wtorek od godziny 6.00. Giełda Indoormarkt jest otwarta od godziny 7.00. Punkt obsługi VWE na giełdzie Automarkt jest czynny od poniedziałku do piątku

http://www.vwe.nl/Page/ex...aspx?sc_lang=pl

( ͡° ͜ʖ ͡°).

ARIE32NL 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Kwi 08, 2009 5:06 am   

Dzieki za odpowiedz !!! A tak wogole to szkoda ze niema w niedziele tej gieldy samochodowej >

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Śro Kwi 08, 2009 9:30 am   

Jedna z wielu opinii o Utrechcie:

Cytat:
Tam jak pojedziesz to nie zobaczysz co kupujesz.
Kolega kupił tam w zeszłym roku Golfa IV, mówił że giełda wygląda mniej wiecej jak bitwa pod Grunwaldem.
Otwarcie giełdy, i szturm, z jednej strony handlarze z Europu wschodniej biegną kupować z drugiej miejscowi Turcy i inni o ciemniejszej karnacji sprzedaja.

Generalnie do czego podbiegniesz i weźmiesz w rękę dokumenty to kupujesz, bo przyjęty jest zwyczaj że kto ma dokomenty od samochodu w ręku ten rozmawia ze sprzedającym, nie ma czasu na oglądanie bo dookoła ciekawszych samochodów kręci się sporo handlarzy którzy nie będą wnikać, negocjacja ceny też nie bardzo ma miejsce bo jak nie weźmiesz to jest kilku innych chętnych którzy i tak kupią.

Biega się od samochodu do samochodu, bo co lepsze kąski sprzedają się w kilknaście minut od otwarcia giełdy. Potem zostają same najgrosze parchy.

A wracając do oglądania to kolega sam się przyznał że tak na prawdę tego Golfa to obejrzał dopiero następnego dnia jak dojechał do domu i oddał na myjnię.

Niestety okazało się że był malowany i ma lakier typu "zdrapka"...

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Śro Kwi 08, 2009 3:12 pm, w całości zmieniany 1 raz  

ARIE32NL 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Kwi 08, 2009 3:05 pm   

dzieki m4rcin: tzn ze jednak lepiej jest wjechac do komisu dobrze obejrzec i dac pare stowek wiecej , kupic ladne autko no i miec jeszcze 3 miesiace gwarancji i nie martwic sie tym ze jak wjade na myjnie to sie okaze ze autko nie jest brudne tylko poprostu niema lakieru !! dzieki i chyba wybiore komis !! pozdrawiam !!! :039:

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Śro Kwi 08, 2009 3:17 pm   

Ja kupilem w komisie z roczna gwarancja BOVAG (za €1000 dostalem: 2 nowe opony [€250 sztuka w sklepie], kompletny przeglad [olej,klima, filtry], nowy panel klimy [€150 kosztuje], nowy przelacznik zespolony [€560 kosztuje], nowy spryskiwacz xenona [€50], jak zbliza sie wymiana rozrzadu to dostaniesz nowy rozrzad, jak klocki sa zuzyte w 60% to dostajesz nowe klocki, etc)

Znalazlem auto na www komisu ( http://www.vaartland.nl/ via http://www.gaspedaal.nl/ ). Auto stalo w Zwole, ja pojechalem do Hagi. W 3 dni auto bylo w Hadze - pojechalem w sobote dali mi auto na caly dzien (!!!) zebym sobie pojezdzil, sprawdzil wszystko na spokojnie i dopiero poznije zdecydowal sie czy chce kupic czy nie. Bylem pozytywnie zaskoczony procedura zakupu

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

Ostatnio zmieniony przez m4rcin Śro Kwi 08, 2009 3:19 pm, w całości zmieniany 1 raz  

marttini 

Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 6:55 am   

pytanko mam odnośnie zakupu autka.Chciałbym kupić i najlepiej nieprzerejestrowywać,tylko popłacić co trzeba:ubezppieczenie,podatek i śmigać.
Można tak?jak tak to na jak długo?jak to załatwiać?kompletnie zielony jestem.
pozdrawiam :028:

ARIE32NL 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 8:11 am   

z tego co wiem to musisz przerejestrowac autko na siebie bo inaczej nikt ci autka nie wyda ? ale moge sie mylic ? a tak wogule to zeby zarejestrowac autko to musisz miec albo Holenderskie prawko albo meldunek w NL . Pozdrawiam !!

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 9:05 am   

Dokladnie jak Arie pisze - bez holenderskiego prawa jazdy/resident permint/aktualnego wyciagu z Gemeente o zameldowaniu nie zarejestrujesz auta na siebie, nikt Ci nie wyda auta jak go nie przerejestrujesz/wymeldujesz na export

ewunia1380 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 9:16 am   

Mam takie pytanie chce kupic auto w Holandii czy musze miec holenderskie prawko?? jestem zameldowana od 2lat w Holandii prosze o odpis Pozdrawiam :039:

iwi 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 9:25 am   

ewunia1380 napisał/a:
Mam takie pytanie chce kupic auto w Holandii czy musze miec holenderskie prawko?? jestem zameldowana od 2lat w Holandii

skoro jestes zameldowana w Holandi nie musisz miec holenderskiego prawojazdy jak pisze m4ricn powyzej.
Idziesz tylko do Urzedu Miasta po tak zwany Uittreksel Bevolkingsregister
/potwierdzenie, ze jestes zameldowana/ i to wwystarczy. :039:

ARIE32NL 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 10:31 am   

dokladnie tak Iwi : tylko zaswiadczenie z gminy bo prawko ? no cóż jestesmy w uni ! no chyba ze ktos ma obywatelstwo holenderskie to wtedy inna spiewka !!

oliwek 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 11:09 am   

Cytat:
Mam takie pytanie chce kupic auto w Holandii czy musze miec holenderskie prawko?? jestem zameldowana od 2lat w Holandii prosze o odpis Pozdrawiam

z tego co wiem to polskie prawko traci "waznosc" po 6-ciu miesiacach od zameldowania.
mozesz kupic samochod tak jak to jest napisane wyzej ale zeby go prowadzic (legalnie) musisz wymienic prawko na holenderskie.

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 11:12 am   

oliwek napisał/a:
Cytat:
Mam takie pytanie chce kupic auto w Holandii czy musze miec holenderskie prawko?? jestem zameldowana od 2lat w Holandii prosze o odpis Pozdrawiam

z tego co wiem to polskie prawko traci "waznosc" po 6-ciu miesiacach od zameldowania.
mozesz kupic samochod tak jak to jest napisane wyzej ale zeby go prowadzic (legalnie) musisz wymienic prawko na holenderskie.
Polskie prawo jazdy jest ważne 10 lat od momentu wydania dokumentu.

Odpowiedz do tematu