Niebieska koperta |
Autor |
Wiadomość |
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 4:13 pm
|
|
|
Gdybys dostal zwrot to by pisalo - te ontvangen - kwota wiec raczej zadnego zwrotu nie dostaniesz
Ps.Suska temat jest niebieska koperta czyli wiadomo...pismo z belasting dienst.Niestety,czytam tylko nowe posty,nie wracam do starych |
Ostatnio zmieniony przez Witch01 Wto Kwi 07, 2009 4:17 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
suska
|
Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 4:38 pm
|
|
|
1. Fakt, ze autor umiescil posta tutaj znaczy, ze skojarzyl niebieska koperte z belastinkiem
2. Szukajac odpowiedzi na dane pytanie, umieszczajac pytanie w danym temacie- powinno sie wczesniej dany temat przeczytac,bo moze odpowiedz na dane pytanie juz padla- tak jak w tym przypadku. |
|
|
|
|
tomasz mierzwa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 08, 2009 3:45 pm
|
|
|
Witam !!Mam pytanko 3tyg temu dostalem koperte z Urzedu Holenderskiego Widniała tam Kwota Zwrotu Podatku Miejsce Na Wpisanie Nr Konta oraz Podpis Odeslalem Ją i Czekam Tylko Zastanawiam Sie Czy to ta koperta po której Dostaje sie Zwrot?????Prosze o Porade To jest Zwrot Za 2007 Rok I zrobilem To Przed Czasem Tzn Marzec... |
_________________ Podatek |
|
|
|
|
Ricki1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 12, 2009 9:15 am Niebieska koperta
|
|
|
nieodpowiedni dzial na przetlumaczenie tego pisma |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Lip 04, 2009 11:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Nie Kwi 12, 2009 9:52 am
|
|
|
Z tego co wiem juz nie otrzymasz zwrotu,gdybys mial otrzymac pisalo by: te ontvangen/verrekenen i kwota xxx. |
|
|
|
|
Ricki1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 12, 2009 10:03 am Niebieska koperta
|
|
|
Właśnie tego nie wiem
Wcześniejsze pismo które dostałem w nim właśnie to było:
Te ontvangen of te verrekenen E 965
i podany był numer konta
Więc czegoś tu nie rozumiem Niby zwrot został wyliczony 900E czyli powinienem je dostać, Urząd pobrał zaliczkę więc teraz powinien ją oddać
W Holandii pracowałem 3 miesiące więc z tego co się orientuję powinienem dostać całkowity zwrot podatku |
Ostatnio zmieniony przez Ricki1 Nie Kwi 12, 2009 10:22 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Kwi 12, 2009 10:06 am
|
|
|
Tak gwoli scisloci - nie urzad pobral zaliczke, tylko zaliczke do urzedu odprowadzil pracodawca |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Nie Kwi 12, 2009 10:07 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MECENASEX
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Kwi 12, 2009 10:43 am
|
|
|
NO witam a mnie nurtuje taki problem dostałem juz 4 pisma z belastingdienst ZORGTOESLAG 2009 57 EURO wszystkie identyczne wypelniłam je i regularnie odsyłałam, ale znów mi na adres polski kolejne przyszło co robic ??? o co tu chodzi ?? |
|
|
|
|
Luke89gg
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 10:46 am
|
|
|
A ja mam takie pytanie co do listu z potwierdzeniem numeru bankowego. A co jesli rozliczam się przez biuro podatkowe, wiec mam zmieniac nr rachunku na swoj wlasny, jesli zostanie zapisane w urzedzie holenderskim jako moj. Hmm coz począć? Proszę o pomoc |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 11:07 am
|
|
|
Luke89gg napisał/a: | A ja mam takie pytanie co do listu z potwierdzeniem numeru bankowego. A co jesli rozliczam się przez biuro podatkowe, wiec mam zmieniac nr rachunku na swoj wlasny, jesli zostanie zapisane w urzedzie holenderskim jako moj. Hmm coz począć? Proszę o pomoc |
Jeśli podpisałaś/eś umowe z biurem rozliczeniowym to nie zmieniaj na swój tylko zostaw taki jaki jest ... Powino wszystko pisać na umowie z rozliczenia ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
darhq2000
Poczatkujacy Darhq
|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 11:50 am Re: Niebieska koperta
|
|
|
Ricki1 napisał/a: | Właśnie tego nie wiem
i podany był numer konta
Więc czegoś tu nie rozumiem Niby zwrot został wyliczony 900E czyli powinienem je dostać, Urząd pobrał zaliczkę więc teraz powinien ją oddać
W Holandii pracowałem 3 miesiące więc z tego co się orientuję powinienem dostać całkowity zwrot podatku |
Kolego, i jak sie potoczylo to dalej?
Ja t ez otrzymalem takie pismo, rozliczalem sie w 2008.08 za 2007 i najpierw otrzymalem rozliczenie ze otrzymam 645 Euro pozniej pismo o numer konta. Wypelnilem i odeslalem a teraz otrzymalem AAnslag 2007 gdzie wyszczegolnione sa w 2 punktach kwoty 645Euro
w Loonheffing af 645E i Eerdere voorlopige aanslag bij 645Euro, a pod spodem pod kreska - Ta betalen 0 Euro
Nie wiem jak to rozumiec?
Czy wyplacą mi kase za jakis czas, a to definitywne rozliczenie? Jakas standartowa procedura?
Czy jednak doszli do wniosku ze mi nic nie zaplaca?
Ile sie czeka na taki przelew?
Zna ktos odpowiedz na te pytania?
pozdrawiam Darq |
|
|
|
|
annab
Gaduła zocha
|
Wysłany: Śro Kwi 29, 2009 7:47 am
|
|
|
Witam, czy zawsze dostaje sie niebieską koperte, ja rozliczałam sie z mezem 10 marca , i do dnia dzisiejszego nic nie dostałam. A rozliczamy sie z Holandia juz trzeci raz, w tamtym roku i zeszłym dostałam koperte z reginumerem , cały czas rozliczamy sie przez to samo biuro, |
|
|
|
|
suska
|
Wysłany: Śro Kwi 29, 2009 2:32 pm Re: Niebieska koperta
|
|
|
darhq2000 napisał/a: | Ricki1 napisał/a: | Właśnie tego nie wiem
i podany był numer konta
Kolego, i jak sie potoczylo to dalej?
Ja t ez otrzymalem takie pismo, rozliczalem sie w 2008.08 za 2007 i najpierw otrzymalem rozliczenie ze otrzymam 645 Euro pozniej pismo o numer konta. Wypelnilem i odeslalem a teraz otrzymalem AAnslag 2007 gdzie wyszczegolnione sa w 2 punktach kwoty 645Euro
w Loonheffing af 645E i Eerdere voorlopige aanslag bij 645Euro, a pod spodem pod kreska - Ta betalen 0 Euro
Nie wiem jak to rozumiec?
Czy wyplacą mi kase za jakis czas, a to definitywne rozliczenie? Jakas standartowa procedura?
Czy jednak doszli do wniosku ze mi nic nie zaplaca?
Ile sie czeka na taki przelew?
Zna ktos odpowiedz na te pytania?
pozdrawiam Darq |
Bo chodzi o to, ze pism moze przyjsc kilka, dopiero to pismo na ktorym pisze, ze jest to defitywne zakonczenie danego roku podatkowego jest wiazace, gdyz poprzednie sa jedynie informacja, ze Twoje zeznanie podatkowe nadal jest obliczne, ale zaznaczaja, ze jeszcze cos sie moze zmienic (U was tak bylo )
[ Dodano: Sro Kwi 29, 2009 3:33 pm ]
MECENASEX napisał/a: | NO witam a mnie nurtuje taki problem dostałem juz 4 pisma z belastingdienst ZORGTOESLAG 2009 57 EURO wszystkie identyczne wypelniłam je i regularnie odsyłałam, ale znów mi na adres polski kolejne przyszło co robic ??? o co tu chodzi ?? |
A nie dostajesz po prostu dodatku do ubezpieczenia? |
|
|
|
|
jaroslaw
Nieśmiały użytkownik falubaz
|
Wysłany: Śro Kwi 29, 2009 8:22 pm
|
|
|
witam.ja najpierw dostalem zwrot podatku na konto a po uplywie 3 tygodniu przyszla ta slynna niebieska koperta.pozdrawiam |
|
|
|
|
|