Belastingdienst |
Autor |
Wiadomość |
kasiakiko
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 10:09 pm Belastingdienst
|
|
|
..ostatnio słyszałam, że możliwe jest wykonanie telefonu do nich i uzyskanie informacji jak ma się stan oczekiwania na zwrot podatku, próbował ktoś? jakie dane trzeba przygotować, żeby udzielili takiej informacji telefonicznie? jest jakaś specjalna linia? |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 11:26 pm
|
|
|
Zgadza sie mozna ale jesli teraz zadzwonisz z pytaniem o rozliczenie za rok 2008 to kaza czekac do 1 lipca , jesli po 1 lipca nie dostaniesz odpowiedzi to mozesz zadzwonic .
nr.tel to 0800-0543 do godz.20.00
monika |
|
|
|
|
Szakalek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 25, 2009 12:04 pm Re: Belastingdienst
|
|
|
kasiakiko napisał/a: | ..ostatnio słyszałam, że możliwe jest wykonanie telefonu do nich i uzyskanie informacji jak ma się stan oczekiwania na zwrot podatku, próbował ktoś? jakie dane trzeba przygotować, żeby udzielili takiej informacji telefonicznie? jest jakaś specjalna linia? |
nie napisałas o jaki rok podatkowy ci chodzi...
Mozesz zadzwonic i zapytac czy dotarło do urzedu twoje rozliczenie za 2008r a jesli chodzi o 2007 to mozesz zapytac na jakim etapie jest twoje rozliczenie-powiedza ci wszystko co cie interesuje-przygotuj sobie numer soffi ewentualnie moga zapytac cie o date urodzenia lub o adres zamieszkania i musisz zapytac o jaki rok ci chodzi-pozdrawiam
[ Dodano: Sro Mar 25, 2009 12:09 pm ]
mavd napisał/a: | nr.tel to 0800-0543 do godz.20.00 | to jest darmowy numer dostepny dla ludzi w holandii a ten jest dostepny dla wszystkich i jest płatny
+31555385385 po połaczeniu wybierz 1 ----od poniedziałku do czwartku od 8:00 do 20:00 a w piatki do 17:00 |
|
|
|
|
kasiakiko
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 6:35 pm
|
|
|
mavd napisał/a: | Zgadza sie mozna ale jesli teraz zadzwonisz z pytaniem o rozliczenie za rok 2008 to kaza czekac do 1 lipca , jesli po 1 lipca nie dostaniesz odpowiedzi to mozesz zadzwonic .
nr.tel to 0800-0543 do godz.20.00
monika |
bardzo proszę was o pomoc, ponieważ dzwoniąc pod ten numer, automat mówi wyłącznie w języku holenderskim, dla mnie jest to ogromne utrudnienie, wiem, że jestem w holandii, ale mówię tylko po angielsku i nic nie rozumiem, jakie numery mam wybierać dalej, próbowałam na wszystkie możliwe sposoby czyli 1,2,3..ale później znowu mówią tylko po holendersku..czekam na pomoc |
|
|
|
|
JoannajobNL
Poczatkujacy podatek z Holandii
|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 9:35 pm Re: Belastingdienst
|
|
|
kasiakiko napisał/a: | ..ostatnio słyszałam, że możliwe jest wykonanie telefonu do nich i uzyskanie informacji jak ma się stan oczekiwania na zwrot podatku, próbował ktoś? jakie dane trzeba przygotować, żeby udzielili takiej informacji telefonicznie? jest jakaś specjalna linia? |
Witam, to nie do konca tak...mozna sie dowiedziec jaki jest status naszego rozliczenia tzn
-czy wplynelo i kiedy
-czy sa poprawne dane np nr konta
-ewentualnie informuja nas ze zostala wyslana poczta dotyczaca np podania nr rachunku na jaki ma byc zwrot
Nigdy nie udzielaja informacji jaki jest okres oczekiwania na rozliczenie z ich strony-chyba ze juz zostalo wykonane .
Do rozmowy telefonicznej z urzedem nalezy przygotowac
-nr sofi
-dane osobowe |
_________________ Joanna jobNL
www.podatek-holandia.pl
Holandia-podatki,rodzinne,dofinansowanie do ubezpieczenia zdrowotnego,tłumaczenia |
|
|
|
|
kasiakiko
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 6:59 pm Re: Belastingdienst
|
|
|
JoannajobNL napisał/a: | kasiakiko napisał/a: | ..ostatnio słyszałam, że możliwe jest wykonanie telefonu do nich i uzyskanie informacji jak ma się stan oczekiwania na zwrot podatku, próbował ktoś? jakie dane trzeba przygotować, żeby udzielili takiej informacji telefonicznie? jest jakaś specjalna linia? |
Witam, to nie do konca tak...mozna sie dowiedziec jaki jest status naszego rozliczenia tzn
-czy wplynelo i kiedy
-czy sa poprawne dane np nr konta
-ewentualnie informuja nas ze zostala wyslana poczta dotyczaca np podania nr rachunku na jaki ma byc zwrot
Nigdy nie udzielaja informacji jaki jest okres oczekiwania na rozliczenie z ich strony-chyba ze juz zostalo wykonane .
Do rozmowy telefonicznej z urzedem nalezy przygotowac
-nr sofi
-dane osobowe |
..tak oczywiście właśnie takie informacje chciałabym uzyskać, problem w tym, że nie rozumiem o czym mówi automatyczne menu czy ktoś mógłby przedzwonić na tą bezpłatną infolinię i napisać schemat jakie numery kolejno wybierać, bardzo mi zależy, nie mam kogo poprosić o pomoc.. |
|
|
|
|
bula_073
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 10:26 am
|
|
|
Mam pytanie, czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć list z Belastingu:
edit |
_________________ Buła |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Kwi 28, 2009 12:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pani_puchatkowa
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 355
|
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 2:04 pm
|
|
|
bula_073 napisał/a: | Mam pytanie, czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć list z Belastingu:
Mevrouw, mijnheer
Hierbij ontvangt u de door u bestelde artikelen van de Belastingdienst. Artikelen die niet op voorraad zijn, zullen worden nageleverd.
Met vriendelijke groet.
Z góry dziękuję i pozdrawiam:) |
Drogi Pani/Pani
Niniejszym otrzymuje Pan zamówione wcześniej przez Pana dokumenty od Urzędu Podatkowego. Dokumenty, ktorych Pan nie otrzymal a zamowil zostana do Pana przeslane pozniej.
Z podrownieniami |
|
|
|
|
alfa
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 5:41 pm
|
|
|
Kasiakiko. Poczekaj az skonczy mowic i nacisnij 4 , wlaczy sie znowu automat i znow nacisnij 4 lub zadzwon na telefon dla cudzoziemcow 055 5 385 385 |
|
|
|
|
kula
Poczatkujacy kula
|
Wysłany: Śro Kwi 22, 2009 4:51 pm
|
|
|
edit
w tym dziale nie tlumaczymy |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Kwi 28, 2009 12:37 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Beata
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 12:23 pm
|
|
|
Kula, dostaniesz 1568 euro zwrotu podatku za 2007 jak tylko dostarczysz numer konta bankowego |
Ostatnio zmieniony przez Beata Pią Kwi 24, 2009 12:24 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
byku1986
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 12:34 pm
|
|
|
Mam pytanie, czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć list z Belastingu:
tu nie tlumaczymy postow
na Forum jest odpowiedni dzial wiec tam umiesc swoj post !
[ Dodano: Wto Kwi 28, 2009 1:49 pm ]
a gdzie dokładnie?? |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Kwi 28, 2009 12:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
panierek
Poczatkujacy panierek
|
Wysłany: Śro Cze 17, 2009 9:42 am
|
|
|
Dzwonię na numer do cudzoziemców i wybieram 1 i nic, cały czas odzywa się sekretarka, a nie znam holenderskiego, tylko angielski.......:-( |
|
|
|
|
alfa
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Cze 17, 2009 11:06 am
|
|
|
Dzwoniac na telefon dla cudzoziemcow nie musisz nic wybierac, tylko czekac na polaczenie, automat informuje tylko ze nalezy miec przygotowany BSN i o czasie oczekiwania |
|
|
|
|
malgorzatakujawa
Nieśmiały użytkownik kacperek24
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 3:36 am mam pytanie w temacie
|
|
|
czy mozna e-maila wyslac do belistragu czy jakos tak pytanie czy maja moje zgloszenie do rozliczenia za 2008 lub listownie prosilabym o adres odrazu ewentualnie e-maila jak mozna |
|
|
|
|
|