NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
jak sie podlaczyc do internetu....??
Autor Wiadomość
zabaco
Gaduła

Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 1:35 pm   jak sie podlaczyc do internetu....??

Wie moze ktos jak mam podlaczyc sie do internetu nie majac kabla telefonicznego w domu a ni od kablowki?? Mam jakies slabe polaczenie od sasiada przez laptopa ale musze miec otwarte okno przy tym, wiec to troche nie na miejscu tym bardziej ze ludzie sie patrza na mnie troche dzwinie:D Jesli ktos sie orientuje to prosze o informacje. dzieki
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Kwi 06, 2011 12:07 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Tommy
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 1:50 pm   

Ja tez dzis wyjezdzam i nie wiem jak to bedzie z tym netem. Podobno mozna zamowic razem z kablówka i kosztuje 30€ miesiecznie za dosc normalne polaczenie. Jesli ktos zna dokladnie procedure to podajcie. Jak to najszybciej zalatwic

Pozdro

zabaco
Gaduła

Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 2:23 pm   

chodzi o to ze mam kabel od kablowki, ale glowne lacze mam na dole w budynku, a ja mieszkam na 3 pietrze i wlasciciel nie wyrazil zgody na przeciagniecie kabla. Czy wogole w holandii funkcjonuja takie firmy jak w polsce ze zakładaja internet przez radiowke?

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 6:04 pm   net

Tommy- wystarczy ze zadzwonisz albo podjedziesz do casemy i tam od reki zalatwisz kablowke wraz z internetem - koszt niecale 8 euro za podstawowy pakiet kablowki i internet 19.95. jesli trafisz na promocje a chyba tak to pierwsze 6 miesiecy bedziesz mial internet za 9.95. paczke dostajesz do domu, mozesz sam sobie zainstalowac a jesli chcesz za ok 30 euro przyjdzie monter i to zrobi ale zadna filozowia samemu to zrobic. ja mam taki internet od dwoch lat i nie narzekam pozdrawiam

Tommy
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 7:31 pm   

agata brzmi super, ale na jakiej to zasadzie dziala, ja nie mam telefonu, tylko gniazdko od TV niby co w tej paczce sie znajduje i do czego sie podlacza.

Czytajac to pewnie sie zastanawiasz jak tego posta pisze, tak wiec odkrylem zez mam słabego wrielessa, ale przerwywa, tak czy siak bym chcial ocenic taki net zamowiony. Tylko pod co to sie podlacza?

pozdro

Dubus 
Nieśmiały użytkownik
szyderca

Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 9:58 pm   

W tej paczce znajduje sie modem kablowy, ktory podpinasz do gniazdka telewizyjnego (w skrocie, wiecej w instrukcji ale to b.proste), pod ten modem podpinasz komputer i smiga jak nalezy, tez mam tak podpiety internet tyle ze dostawca jest @home

Tommy
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 7:37 pm   

http://www.voordeelbundel.nl/index.php?pagid=1

na tej stronce widac kilku operatorow ktorzy oferuja uslugi,
ktorego wybrac i ktory pakiet najlepiej?

Pozdro

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 7:49 pm   

ja osobiscie mam midi z casemy - nie narzekam a dodatkowo nie jest drogi wiec polecam

zabaco
Gaduła

Wysłany: Wto Maj 01, 2007 9:28 am   

tylko trzeba pamietac zeby podpiac ten modem pod gniazdko tv musi w tym gniazdku znajdowac sie glowny kabel! nie wystarczy sam kabel od kablowki! przewznie jest to montowane w standardzie ale jak w moim przypadku nie ma! glowny kabel znajduje sie na parterze, ja mieszkam dwa pietra wyzej i niestety wlasciciel nie budynku nie zgodzil sie na przeciagniecie kabla! instalator byl u mnie i niestety nic nie wskural, mieszkam w budownictwie z lat 60tych i sciany sa za grube by łaczyc sie przez zwykly wireless.

Tommy
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Maj 01, 2007 9:52 am   

No ja mam takie gniazdko standardowe, sa dwa wejscia na TV i FM (radio), zrobilem autosearch na TV i wykryło mi z 30 programów, sporo po angielsku.
Myslisz ze ta paczka z Casemy da rade u mnie podlaczyc?

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 12:08 pm   

oczywiscie, ze da... modem podlancza sie pod tv... w paczce jest taki przelacznik... zeby mozna bylo tv i internet miec...

Tommy
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Maj 01, 2007 3:34 pm   

No to jak tylko dostane sofi i zaloze konto to zamowie sobie, do tego jakis dobry 32 cale LCD :] thx za info!

Pozdro

Koza
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Maj 01, 2007 3:55 pm   

Po pierwsze sprawdź, który operator może Ci dostarczyć kablówkę:
http://www.kabelbedrijf.nl/
Następnie zamów kablówkę i internet na odpowiedniej stronie. W zależności od dostawcy, albo dostaniesz pakiet instalacyjny pocztą (UPC) albo musisz zakupić go w sklepie (@Home). Casemy nie miałem, więc nie mogę się wypowiedzieć.
Wcześniej musisz postarać się o konto w banku, z którego będą pobierane opłaty.

Powodzenia!

Koza

Renata_H
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Czw Maj 24, 2007 12:35 pm   Re: net

agata napisał/a:
Tommy- wystarczy ze zadzwonisz albo podjedziesz do casemy i tam od reki zalatwisz kablowke wraz z internetem -

Ja tylko chcialam powiedziec ze ta wersja z "od reki" wcale tak sie u nas nie sprawdzila, czekalismy 3 tygodnie na podlaczenie pomimo ze poprzedni lokator tez tu mial caseme.... :?

szeda 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 4:17 pm   

oo Renata :) ale widze ze sie udalo podlaczyc i juz jestes on line :)
a moje zaproszenie nadal aktualne, masz sile?

Odpowiedz do tematu