NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wegmisbriukers
Autor Wiadomość
iwi 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 10:17 am   

tomala napisał/a:
Musimy pamiętać o tym, że film został nakręcony przez holendrów i pokazane w nim zostało tylko to (lub aż to) co chcieli autorzy programu. ...
Patrząc na to z boku nasuwa mi się podejrzenie, że w ostatnim czasie szuka się "haków na polaków".
Niedługo "Dzień Polski w Rotterdamie" i "Spotkanie informacyjne dla polskich (i)migrantów w Den Haag".
Kto wie, czy ten film nie został po to zrobiony aby w tych dniach holenderskie władze kolejne argumenty i przykłady z życia o polakach.

no tak oczywiscie teraz cale Panstwo Holenderskie
i cala Policja sprzysiegla sie po to aby oczerniac Polakow...

a moze Ci Polacy to nie byli Polacy tylko aktorzy!!!! No skoro film byl zrobiony po to aby na dzien Polski w Rotterdami oczernic wszystkich Polakow to najprawdopodobniej wynajeto aktorow!!

:082: :082: :082:

[ Dodano: Pią Kwi 24, 2009 11:27 am ]
siemej napisał/a:
Wszystko co piszecie to prawda...i ci co bronią i ci co nie...pomijajac juz to zastanawia mnie tylko fakt jeden. Dlaczego policja nie kontroluje pod wzgledem technicznym wszystkich aut tylko np. polskie? Czyzby rzeczywiscie tylko o to, ze jestesmy Polakami? Sorry, ale ja to tak odbieram.

oj zastanow sie nad czym mowisz,
ja jezdzac od 9 lat na holenderskich blachach bylam kilkakrotnie poddawana kontroli techniczej samochodu w tak zwannych lapankach! I to od rury wydechowej po stan opon wlacznie. Co zaowocowalo w dosc pokaznych mandatach...

A to , ze na tym filmie Polacy jezdzacy tym srodkie lokomocji bo autem tego nazwac nie mozna zlamali przepisy, jadac przez czerwone nastepnie nie majac sprawnych swiatel stopu, ktore sa chyba jedne z najwazniejszych aby samochod za Toba mogl na czas zobaczyc, ze chamujesz i rowniez zachamowac , zostali poddani bardziej szczegolowej kontroli wcale sie nie dziwie, i przyznaje racje POLICJI. Po tym jak zobaczyli w jakim stanie sa swiatla stopu chcieli zobaczyc jaki jest dalszy stan samochodu. Ja wielokrotnie bylam poddawana takim kontrolom i to bez powodu po prostu podczas tak zwanej lapanki.
Ostatnio zmieniony przez iwi Pią Kwi 24, 2009 10:36 am, w całości zmieniany 5 razy  

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 2:45 pm   

iwi napisał/a:

A to , ze na tym filmie Polacy (...) zlamali przepisy, jadac przez czerwone nastepnie nie majac sprawnych swiatel stopu, ktore sa chyba jedne z najwazniejszych aby samochod za Toba mogl na czas zobaczyc, ze chamujesz i rowniez zachamowac , zostali poddani bardziej szczegolowej kontroli wcale sie nie dziwie, i przyznaje racje POLICJI. Po tym jak zobaczyli w jakim stanie sa swiatla stopu chcieli zobaczyc jaki jest dalszy stan samochodu. Ja wielokrotnie bylam poddawana takim kontrolom i to bez powodu po prostu podczas tak zwanej lapanki.

Jak ladnie sie to nagle uogolnilo. To juz nie jest tylko wina kierowcy, ze prowadzil takie auto i popelnial wykroczenia. To juz nie jest nawet wina tych babeczek pasazerow, ktore w tym samochodzie tylko przebywaly. To jest wina nasz wszystkich Polakow! Nic dziwnego, ze jestesmy tak potwornie zakompleksionym narodem, skoro wine kazdej jednostki bierzemy na caly nasz narod. Sami sobie wmawiamy zla opinie o nas samych. Jak ja tu przyjechalem niecale 2 lata temu i sie pytalem o opinie o Polakach, spodziewalem sie zlych slow, a slyszalem same pochwaly. Ze spokojni i swietni z Polakow budowlancy. Chyba jako narod przyjmujemy pod naszym adresem wylacznie krytyke, a nie dopuszczamy pochwal.

pani_puchatkowa 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 2:47 pm   

jsobanski święte słowa !
Ostatnio zmieniony przez pani_puchatkowa Pią Kwi 24, 2009 2:48 pm, w całości zmieniany 1 raz  

dex 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 3:40 pm   

doktorlecker napisał/a:
Stan samochodu każdy ma jaki ma i z tego nie ma się co smiać.
Co Ty Człowieku Piszesz - te auto to wrak. duzo poznałem ludzi, którzy przyjechali do NL. zeby kupic sobie auto, tylko czy benda w stanie je utrzymac w nalezytym stanie, ci nie potrafili. zastanów sie cio piszesz, kazdy ma jaki ma - wstyd za twoje posty mi jest.:(. porazka

Kazdy niech sie wstydzi za siebie.. jeśli się poczuwa. Ślepy nie jestem jedna wielka szpachla i tyle, ale to że ktoś ma 'dziurawe buty' nie uważam że jest najwazniejsze w całej tej akcji..

siemej 
Gaduła

Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 3:56 pm   

iwi szkoda tylko, ze cytujac moja wypowiedz nie zrobilas tego w calosci. Napisalam tam rowniez, ze "Nie znaczy, ze tego nie robia". Przeczytaj ja jeszcze raz jesli bys mogla. Tamten post nie byl edytowany, wiec poprawek, zeby siebie bronic nie wprowadzalam.
A przez moj 5-letni pobyt w Holandii policja nie zatrzymala nas ani razu z powodu zlego stanu technicznego auta, pomimo tego, ze auto bylo w oplakanym stanie. Trudno bylo tego nie zauwazyc. Takie samochody w Polsce by w zyciu nie przeszly przegladu technicznego, a tu jest ktos dopuszcza do ruchu. Hmm...

MiniSmurfin 

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 4:31 pm   

siemej napisał/a:
Takie samochody w Polsce by w zyciu nie przeszly przegladu technicznego, a tu jest ktos dopuszcza do ruchu. Hmm...

A tutaj nie przejdzesz przez APK bo nawet wystarczy lekko lysa (jedna) opona.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 4:42 pm   

siemej,
Cytat:
A przez moj 5-letni pobyt w Holandii policja nie zatrzymala nas ani razu z powodu zlego stanu technicznego auta, pomimo tego, ze auto bylo w oplakanym stanie. Trudno bylo tego nie zauwazyc. Takie samochody w Polsce by w zyciu nie przeszly przegladu technicznego

czlowieku no i co myslisz ze masz sie czym chwalic...
przeciez oplakany stan twego pojazdu to zagrozenie dla innych uzytkownikow drog..
no nie prosze Cie ....ja bym nawet sie do tego w myslach nie przyznawala a ty na forum o tym piszesz :119:

siemej 
Gaduła

Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 6:06 pm   

Gochna no fakt...ja nawet nie mam prawa jazdy, wiec zapomnialam dodac, ze to auto bylo z uitzendbiura :082: ale obciach i niebezpieczenstwo jazdy w takim samochodzie jest dla wszystkich nawet jezdzacych jako pasazerowie. Jak rowniez ogolnie dla ruchu drogowego. Nigdy nie wiadomo.

minismurfin ciekawe wiec dlaczego w niektorych agencjach dalej takie zlomy jezdza?! (pytanie retoryczne)
Ostatnio zmieniony przez siemej Pią Kwi 24, 2009 6:35 pm, w całości zmieniany 2 razy  

Karni 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 9:38 am   .

bo maja nas w dup@ie i jak sie roztrzaskasz takim autem to powiedza ze sie uparles ze takie chcesz ;p albo podadza w wiadomosciach ze to bylo twoje ;p

Vater 

Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 9:47 am   

Witam, ten post tak mnie zaintrygowal, ze az sie musialem zarejestrowac na Waszym forum.

Ciagle jeszcze nie moge sie otrzasnac po filmiku, jaki zaserwowali nam rodacy. Takiego dziadostwa dawno juz nie widzialem. Nie mam pojecia jak mozna ich jeszcze bronic. Ta banda w zyciu nie powinna sie wypuszczac dalej niz poza swoja stodole, bo do normalnego zycia sa nie przygotowani. W ogole nie jest mi ich szkoda, a za kretynstwa ktory wyrabiali i wygadywali powinni isc do ciupy, a nie spokojnie odchodzic chodnikiem. Dlaczego mnie tak wkurzyli? Nie, nie dlatego ze mnie za nich wstyd, ale dlatego, ze cala lata pracy nad tym jak nas postrzegaja Holendrzy moga byc w 15 minut kompletnie zrujnowane przez takich kretynow. Nie ma co sie tutaj bawic w jakies zawilosci. Sa to modelowi kombinatorzy i wiesniaki, a wymiar kary jaki ich spotkal byl minimalny. Od takiego dziadostwa czlowiek ucieka, a mimo to ono samo cie znajdzie. Slowa ciezkie, ale kompletny brak odpowiedzialnosci (stan auta, brak dokumentow) oraz sciemnianie i kombinowanie zjaranych panienenek powinno byc napietnowane.
Ostatnio zmieniony przez Vater Sob Kwi 25, 2009 9:48 am, w całości zmieniany 1 raz  

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 5:57 pm   

Vater- bardzo dobrze zrobiles rejestrujac sie forum i wyrazajac swoja - jakze podobna do mojej - opinie.
Wiem co czujesz, wiem co myslisz- ja podobnie jak ty-chce tutaj zyc normalnie- dlugo pracowalam na swoja dobra opinie- zreszta nie tylko swoja ale ogolnie Polakow.
Wielu naszych rodakow zyje tutaj normalnie pracujac na dobra opinie-by nie uwazali nas tylko za tania sile robocza, za awanturnikow i pijakow a dziewczyny za latwe panienki. I udaje sie.Szkoda tylko, ze niektorzy przyjezdzaja tu tylko po to by narozrabic, nacpac sie i zabawic- zostawiajac za soba zle wspomnienia o Polakach.
Wiem jednak, ze ci, ktorzy osiedlili sie tu na stale dbaja o swoje dobre imie, a sezonowi pracownicy..? no coz

michaltg 
Nieśmiały użytkownik
popcorn

Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 7:15 pm   

"Prawda jest taka ze nie wszyscy jestesmy tacy sami. Kazdy jest inny i nie mozna traktowac wszystkich polaków tak samo".Tak mi powiedzial moj holenderski szef w pierwszy dzien pracy.

To ze jacys tam od nas dali popis starym bmw nie znaczy ze wszyscy jestesmy tacy sami. Ludzie prosci bez jakiegokolwiek doswiadczenia zyciowego moga tak myslec ale pogadajcie sobie z wyksztalconymi holendrami- oni sa calkiem inni.

Niedziela.NL 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 7:54 pm   Polskie BMW i holenderska policja

Marpie7 znalazł(a) artykuł w portalu Interia.PL pt "Polskie BMW i holenderska policja" również na ten sam temat.

Link do artykułu: http://motoryzacja.interi...licja-z,1295833

RobKAM 

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 11:52 am   

Komentarze na dole sa niezle,zreszta jak zwykle na portalach.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 12:17 pm   

siemej napisał/a:
Dlatego tez kazdy z nas ma tutaj racje. Jednak nie tylko Polak sie tak zachowuje. Niestety na opinie jaka mamy ktos zapracowal juz dawno temu. Mimo tego, ze Holandia jest uznawana (i sama tez sie za taka uwaza) za kraj bardzo tolerancyjny i otwaty to i tak w porownaniu do innych nacji jestesmy traktowani najgorzej. No coz....sa rowni i rowniejsi :-/

a bylas kiedys swiadkiem traktowania innych nacji przez policje/urzedy itd? Prawda jest taka, ze chyba jako jedyni z wszystkich nacji zamieszkujacych teretorium Holandii nie mowimy ich jezykiem :]
Ostatnio zmieniony przez suska Nie Kwi 26, 2009 12:19 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu