Zwrot podatku za rok 2008 - aktualności , opinie itp |
Autor |
Wiadomość |
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 9:35 pm Zwrot podatku za rok 2008 - aktualności , opinie itp
|
|
|
Witam,
Wpadłem na pomysł aby załozyć odrębny temat zwrotu podatku za rok 2008(wiem że istnieje podobny temat ale uważam ze przydał by sie bardziej aktualny który by dotyczył tylko roku 2008 )
Czy ktoś już taki otrzymał i jeśli tak to przez jakie biuro sie rozliczał itp
Psss
Mam nadzieje że moderator zrozumie i nie wywali tego topica
Pozdrawiam serdecznie |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 10:00 pm
|
|
|
Ja rozliczalem sie przez to biuro: http://phidra.nl/ i jeszcze zwrotu nie ma. Formularze dotarly do Belastingu kolo 6 kwietnia |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
magdalena14
Super gaduła Polka
|
Wysłany: Śro Kwi 29, 2009 7:19 am fajny pomysł
|
|
|
będziemy mieli orientację jak wyglądą terminy zwrotów i które (ewentualnie) biuro rozliczeniowe najsprawniej działa (wiem,wiem - nie zawsze zależy to od biura),ale jakieś porównania będą,z których można będzie wyciągać wnioski co do rozliczen na kolejne lata. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Kwi 29, 2009 8:19 am
|
|
|
Witam,
Ja dostałem potwierdzenie że moje rozliczenie dotarło 18.03.2009 do Holenderskiego US a papiery wypełniłem w dniu 26.02.09 w biurze...
Teraz czekam na następny list z NL ...
Pozdrawiam serdecznie |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
scwz
Gaduła
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 2:13 pm
|
|
|
Ja rozliczałem sie 26 marca,30 marca dostałem z urzedu wyliczenie moje i rozłakowe,2 kwietnia moja żona otrzymała niebieską koperte czy numer konta się zgadza. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 12:12 am
|
|
|
Jak to jest. Czy w każdym roku, gdy się rozliczam to dostaję potwierdzenie z Belastingu, że zeznanie podatkowe wpłynęło do nich? |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Misimovic
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Gru 2007 Posty: 93 Skąd: Europa
|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 7:10 am
|
|
|
Tak , za każdym razem dostajesz potwierdzenie że zeznanie wpłynęło i zostało zarejestrowane w systemie.
Moje zeznanie potwierdzili 05-03-2009, teraz pozostaje tylko czekać na zwrot |
|
|
|
|
Coccolinco
Super gaduła
|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 10:18 am
|
|
|
Rozliczałem się pod koniec marca i potwierdzenie przyszło w połowie kwietnia, też już czekam na kasiorkę
Brat się rozliczał w lutym i potwierdzenie przyszło na początku kwietnia.
Biuro: MOJKA NL en PL AdministratieKantoor |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 10:31 am
|
|
|
Witam,
Z tego co czytam to chyba czegoś nie rozumiem :
Najpierw przychodzi koperta gdzie jest podany nr konta na który ma być zwrot a dopiero potem kolejne pismo ile ma być zwrotu tak i dopiero po tym piśmie można spodziewać sie zwrotu ???
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
scwz
Gaduła
|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 11:46 am
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Witam,
Z tego co czytam to chyba czegoś nie rozumiem :
Najpierw przychodzi koperta gdzie jest podany nr konta na który ma być zwrot a dopiero potem kolejne pismo ile ma być zwrotu tak i dopiero po tym piśmie można spodziewać sie zwrotu ???
Pozdrawiam serdecznie |
Zależy moja ksiegowa wysłała moje rozliczenie a urzad jej odsyłą że zostało przyjęte oraz wysyła jej pismo jaka otrzymie podatnik kwote.Ja już wiem ile dostane zwrotu. |
|
|
|
|
karolek85
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 3:57 pm
|
|
|
a czy moglby poradzic albo moze do kogo sie zglosci. PEwna osoba mnie rozliczyla ja sprawdzilem dane podpisalem wyslalem ale do dzis zadna koperta nie przyszla wyslalem to pod koniec lutego? |
_________________ the pain you feel today will be the strength you feel tomorrow.
Odchudzanie - Odzywki suplementy dla kobiet i mezczyzn zamienniki posilkow porady gg 3845479
http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/powerprotein/ |
|
|
|
|
olach
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 6:00 pm
|
|
|
Chcialabym sie dowiedziec czy prawda jest to ze jesli jestesmy z mezem zameldowanie w holandii i rozliczamy sie w tym roku po raz pierwszy za 2008 M bilet to zwrot ktory nam sie nalezy zostanie wyplacony dopiero wtedy kiedy zdecydujemy sie na wyjazd do polski?Ksiegowa holenderska udzielila nam takiej informacji i chcialabym ja potwierdzic |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 6:07 pm
|
|
|
nieprawda |