wakacyjne |
Autor |
Wiadomość |
danda3
Poczatkujacy danda3
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 8:13 am wakacyjne
|
|
|
witam
czy jest możliwe wliczenie wakacyjnego ( dodatku urlopowego), dni urlopowych i dodatku za nieregularne godziny pracy do wyplaty netto? |
_________________ danda3 |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 9:58 am
|
|
|
niektore biura tak robia, na ile jest to legalne- nie wiem |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
angelika
Gaduła
Pomogła: 3 razy Wiek: 39 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 141 Skąd: Holandia, GLD
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 10:53 am
|
|
|
tzw.wakacyjne moze byc wyplacane na biezaco do wyplaty, robi sie tak dla pracownikow bedacych w fazie pierwszej i drugiej, pracownicy majaca staly kontrakt, zatrudnieni bezposrednio u swojego pracodawcy otrzymuja pieniazki raz w roku w czerwcu. |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 2:40 pm
|
|
|
Może być również wliczone do wypłaty.Wakacyjne zazwyczaj wypłacane jest maju/czerwcu. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 2:43 pm
|
|
|
sa tez firmy ktore wyplacaja 2x do roku |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 4:16 pm
|
|
|
dni urlopowych nie moga ci wliczyc do wyplaty bezpodstawnie. Jedyna mozliwosc jest jesli bierzesz pare wolnych dni platnych. Wtedy dni te beda placone jak normalny 8-godzinny dzien pracy i tym samym odejmuja ci te dni od dni wakacyjnych. (wakacji)O ile pracujesz 40 godz tyg przez caly rok to masz prawo do 24 dni wakacji. |
|
|
|
|
danda3
Poczatkujacy danda3
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 5:02 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | dni urlopowych nie moga ci wliczyc do wyplaty bezpodstawnie. Jedyna mozliwosc jest jesli bierzesz pare wolnych dni platnych. Wtedy dni te beda placone jak normalny 8-godzinny dzien pracy i tym samym odejmuja ci te dni od dni wakacyjnych. (wakacji)O ile pracujesz 40 godz tyg przez caly rok to masz prawo do 24 dni wakacji. |
mam kontrakt na 36 godz z klauzulą, że do wypłaty netto wliczone mam dodatek urlopowy(dni urlopowe)i dodatek za nieregularne godziny pracy .
Czy tak może być? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 5:17 pm
|
|
|
az z ciekawosci zadzwonilam do ksiegowego i odpowiedz byla taka :
biura pracy czasem wliczaja do wyplaty Vakantiedagen i vakantiegeld. Dodatek za nieregularne godziny pracy jest zawsze wliczany w twoja wyplate .
Duza czesc pracodawcow wyplaca vakantiegeld 1 czasem 2 x w roku .
Czyli odpowiedz na twoje pytanie Tak , tak moze byc.
[ Dodano: Wto Maj 05, 2009 6:19 pm ]
Jeszcze sie nie spotkalam osobiscie by na bezposrednim kontrakcie komus dni wakacyjne wyplacali przy wyplacie |
Ostatnio zmieniony przez baileys Wto Maj 05, 2009 5:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
danda3
Poczatkujacy danda3
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 6:05 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | az z ciekawosci zadzwonilam do ksiegowego i odpowiedz byla taka :
biura pracy czasem wliczaja do wyplaty Vakantiedagen i vakantiegeld. Dodatek za nieregularne godziny pracy jest zawsze wliczany w twoja wyplate .
Duza czesc pracodawcow wyplaca vakantiegeld 1 czasem 2 x w roku .
Czyli odpowiedz na twoje pytanie Tak , tak moze byc.
[ Dodano: Wto Maj 05, 2009 6:19 pm ]
Jeszcze sie nie spotkalam osobiscie by na bezposrednim kontrakcie komus dni wakacyjne wyplacali przy wyplacie |
dzięki za odpowiedź
ale nadal jest to dla mnie niejsne a może ja się źle wyraziłam- otrzymuję co miesiąć taką samą kwotę netto za kontrakt 36 godz, razem z wakacyjnym i urlopowym niezaleznie od czasu pracy , czy od rodzaju zmiany( rano, popołudnie, noc).
Czy to normalne? |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Śro Maj 06, 2009 3:45 pm
|
|
|
danda3 napisał/a: | otrzymuję co miesiąć taką samą kwotę netto za kontrakt 36 godz, razem z wakacyjnym i urlopowym niezaleznie od czasu pracy , czy od rodzaju zmiany( rano, popołudnie, noc).
Czy to normalne? |
Nie... pracuje na rozne zmiany... i co miesiac mam inna wyplate... poniewaz zalezy to od moich ORT-uren... na salarisstrook mam dokladnie napisane jakie kwoty dostaje jednorazowo (ORT-uren) |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Śro Maj 09, 2012 4:45 pm
|
|
|
Czy naleza sie pieniadze wakacyjne za macierzynskie? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Śro Maj 09, 2012 5:48 pm
|
|
|
stroopwafel, jak dobrze pamietam jest on wyplacany przy wyplacie maciezynskiego .Jesli nie wyplacaja to na zakonczenie wyplaca wyrownanie . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|